Key satın alıp doğrulama yapmamda herhangi bir sorun oluşturmaz demi hocam şuan sıkıntısız kullanıyorum da bir kaç yerde Enterprise sürümü şirket sürümü PC ye uzaktan erişim vs olabilir diye duydum Emin olamadımGüvenilir. İlk aldığımda gelen windowsu sıfırlamadan kullandım hiç bir sıkıntı da yaşamadım açıkcası.
(Sıfırlamaya üşendim)
Hocam uzaktan erişime siz izin vermediğiniz sürece bir şey olmaz zaten. Eğer içiniz rahat etmiyorsa:Key satın alıp doğrulama yapmamda herhangi bir sorun oluşturmaz demi hocam şuan sıkıntısız kullanıyorum da bir kaç yerde Enterprise sürümü şirket sürümü PC ye uzaktan erişim vs olabilir diye duydum Emin olamadım
Teşekkürler hocamHocam uzaktan erişime siz izin vermediğiniz sürece bir şey olmaz zaten. Eğer içiniz rahat etmiyorsa:
Sürüm farklılıkları.
Windows 10 Home
Windows 10 Pro
- Home sürümünün amacı en temel seviye kullanıcı için diyebiliriz. Home sürümünün içinde kurumsal özellikler yoktur bu yüzden performans olarak sizi tatmin edecektir. Oyun amaçlı veya belirli dar basit amaçlar için kurulması gereken sürüm Home sürümüdür.
Windows 10 Enterprise
- Pro sürümü daha çok ufak çaplı işletmeler ve kurumlar için hazırlanmıştır. Home sürümünün tüm özelliklerini ve ek olarak kurumsal özellikleri içerir. Geçmişten gelen hatalardan biri sürekli Pro kurun, Pro en iyi sürüm gibi söylemler. Normal bir kullanıcının ihtiyacını karşılayacak neredeyse her şey Home sürümünde mevcuttur. Gereksiz yere ek özellikleri kurmanın bir anlamı yoktur.
Windows 10 Education
- Enterprise sürümü büyük işletmeler ve kurumlar için hazırlanmış bir sürümdür. Pro sürümünün tüm özelliklerini barındırır. Ek olarak BT'ye yönelik içerikleri mevcuttur.
Dikkat: Kurulu bir sürümü başka sürümle değiştireceksen veri kayıpları olabilir.
- Education üniversiteler, okullar ve kolejler için hazırlanmış sürümdür. Enterprise'in tüm özelliklerine sahiptir. Okullar için kendi içerisinde avantajları vardır.
O yüzden tamamen temiz kurulum yapman daha iyi olur hocam. Depoladığın uygulamaları ve verileri bulut dosyaya aktar veya ikinci diskine aktarıp tamamen sıfırla istersen windowsu.
1 kimseye güvenme...Arkadaşlar 2 ay önce bir hazır sistem topladım içinde Windows 10 Enterprise geldi bende internetten key aldım 40tl ye etkinleştirmiş oldum Windows u ileride bir sıkıntı yaşar mıyım ve güvenli midir şuan da bu sistem
hocam sağolun1 kimseye güvenme...
2 temiz kurulum yap
3 pro tercih et
4 yeni admin hesabı aç diğerini yoket
5 grup politikasından sınırsız erişimli hesapların girişlerini kapat
6 RCE ve paylaşımları uzak masaüstü yardımı ve asistanı kapat
7 kaliteli antivirüs kur
8 kaliteli antispyware kur
9 kaliteli güvenlik duvarı kur
10 kaliteli gözlem araçları kur (ağ kullanımı, açık portlar,arp, son aktiviteler, son işlemlerin gözlenmesi )
11 sertifikası olmayan veya taklit olan ürünlere yönetici yetkisi verme
zero trust kavramını araştır ve benimse...