HELEN-POWER nasıldır?

somoncum

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,482
Bütçe
15000
NZXT C650 yaptım +569₺
KIOXIA EXCERIA 500GB yaptım +269₺
Toplam 14.838₺ yapıyor bir de 12 taksit yapacağız alınır mı? Arkadaşım alacak ama AMD ekran kartı olmasını istemiyor o yüzden fiyat RTX 3060 hazır sistemlere göre değerlendirirsek fiyat iyi mi ?

Son düzenleme:
NZXT C650 yaptım +569₺
Toplam 14.838₺ yapıyor bir de 12 taksit yapacağız alınır mı? Arkadaşım alacak ama AMD ekran kartı olmasını istemiyor o yüzden fiyat RTX 3060 hazır sistemlere göre değerlendirirsek fiyat iyi mi ?
Şöyle bir baktım en uygun ondan sonra 16 bin liradan başlıyor 3060 lı hazır sistemler

Ben nvdia kullanmicam bende 3060 aldım. Baktım 3050li olanın parçaları daha iyi. İptal edip onu aldım. 3050 yi satıp rx6600 takicam 😀

NZXT C650 yaptım +569₺
Efendim öncelikle merhaba açıkcası pek önermem çünkü üstüne 1 2 K daha ekleyip rx 6700xt alabiliyorsunuz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alınır demi mantıklı gibi geldi şu doların arttığı günde.
Rtx 3060 ti olsa alınırdı ama rtx 3060 ve rx 6700 xt ile arada çok fark var

Efendim öncelikle merhaba açıkcası pek önermem çünkü üstüne 1 2 K daha ekleyip rx 6700xt alabiliyorsunuz
ctv-v6 diyor isen o pulse serisi alev atıyor nitro serisi bile 75 derece kenar sıcaklığa sahip, hotspot kim bilir kaç derece hadi nitro olsun dedik 17.5K oluyor SSD desen vasat ötesi, bir de taksit ekle 22-23K yı görüyor ne gerek var bu kadar uçmaya zaten adam cs + valorant + gta + warzone gibi oyunlar oynayacak 16.5K tutuyor fazlası onu zor duruma sokuyor ve nvidia yazılımı stabil olduğu için amd istemedi.

O kartla 12100F'i kullanmak istemezdim.
SSD-PSU aşırı düşük kalmış, anakart giriş seviyesi.
3060'lı kasam olsun benim olsun diyenler alabilir.
SSD eklemesi yerine ekstra PSU alımı yeterli olacaktır. HDD + 256GB SSD uzun süreler götürür.
Corsair Spec Delta olsaydı kimse laf etmezdi.

ctv-v6 diyor isen o pulse serisi alev atıyor nitro serisi bile 75 derece kenar sıcaklığa sahip, hotspot kim bilir kaç derece hadi nitro olsun dedik 17.5K oluyor SSD desen vasat ötesi, bir de taksit ekle 22-23K yı görüyor ne gerek var bu kadar uçmaya zaten adam cs + valorant + gta + warzone gibi oyunlar oynayacak 16.5K tutuyor fazlası onu zor duruma sokuyor ve nvidia yazılımı stabil olduğu için amd istemedi.
Yok ben toplama bi bilgisayar yaptım efendim

SSD eklemesi yerine ekstra PSU alımı yeterli olacaktır. HDD + 256GB SSD uzun süreler götürür.
12400f ile oyunlarda 15-30FPS fark oluşuyor ve bu farka 2000TL ediyor.
SSD yi KIOXIA EXCERIA 500GB yaptım okuma yazma oranı da PNY 1030 dan iyidir fena değil yani zaten alacak arkadaş buna 1 TB harddisk eklemesi yapacak!
anakartı diyorsan zaten alacak arkadaşım öyle teknik özellikle fazla işi yok yani onu 7-8 sene götürsün böyle yeter.
Kasada sadece NZXT var keşke H510 Mesh olsaydı dedim zaten ama eklememişler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok ben toplama bi bilgisayar yaptım efendim
Bakayım at istiyorsan ama arkadaşım AMD söylersem kabul eder mi bilmiyorum izah ederim daha iyi performans verdiğini ama benim ve yakınlarında ki arkadaşları AMD kartlarda yazılım hataları yaşadığını gördüğü için tercih etmeyebilir. Bende önceden Sapphire RX 6600 pulse dan Asus Rog Strix RTX 3070 ti OC geçtim aşırı derecede memnunum Warzone da 1080p Ultra da 47 derece, 4K Ultra da 64 derece yi geçmiyor. Ne bir hata veya uyarı aldım crash yedim bana mısın demiyor maşallah.

12400f ile oyunlarda 15-30FPS fark oluşuyor ve bu farka 2000TL ediyor.
SSD yi KIOXIA EXCERIA 500GB yaptım okuma yazma oranı da PNY 1030 dan iyidir fena değil yani zaten alacak arkadaş buna 1 TB harddisk eklemesi yapacak!
anakartı diyorsan zaten alacak arkadaşım öyle teknik özellikle fazla işi yok yani onu 7-8 sene götürsün böyle yeter.
Kasada sadece NZXT var keşke H510 Mesh olsaydı dedim zaten ama eklememişler.
Kasanın mesh olmadığına dikkat etmemişim orası da bir eksi.
12100F ile kullanacaksanız PSU ve SSD yükseltmesi yapıp geçin. NZXT PSU konusunda ne kadar iyi bilmiyorum isterseniz konusunu açın.
PSU'lar ikinci elde zor gidiyor, satmakla uğraşmak istemezseniz orasını tercih edebilirsin.
HDD eklemesinin acelesi yok.

Çok detaylı incelemedim ama anakart 3200 tl fiyatı giriş seviyesi için neden bu kadar yüksek ?

Çok detaylı incelemedim ama anakart 3200 TL fiyatı giriş seviyesi için neden bu kadar yüksek ?
B660 lar çılgın pahalı zaten de giriş seviyesi bir B660 neden bu kadar pahalı bende çözemedim ARGB- RGB girişi bile yok! Direk kendisini alınca büyük ihtimal ile bu kadar pahalı bu hazır sistemde 1800TL-2000TL filan tutmuşlardır büyük ihtimal ile.

B660 lar çılgın pahalı zaten de giriş seviyesi bir B660 neden bu kadar pahalı bende çözemedim ARGB- RGB girişi bile yok! Direk kendisini alınca büyük ihtimal ile bu kadar pahalı bu hazır sistemde 1800TL-2000TL filan tutmuşlardır büyük ihtimal ile.
Bende bu sistemi almaya yakınım sanırım biraz daha düşüneceğim. Psu lara bakıyorum nxzt mi yoksa asus tuf mu olsun diye

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,446
Üyeler
189,085
Son üye
mertty1
Geri