Neler Yeni

Hepimiz Birer Köle miyiz?

redjohn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Hakan Yivus
İnsanın özgürlüğü; istediği her şeyi yapabilmesinde değil, istemediği hiçbir şeyi yapmak zorunda olmamasındadır.
- Jean Jacques Rousseau

anonim3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
miyuw
Aslında haklari olan bir koleyiz sen nerde gördün günde 10 saat çalışmayı.
köle sınıfına girebilmek için haklarının olmaması gerekir itaatkarlık da söz konusudur yani tam anlamıyla kendimize köle diyemeyiz

quartle

80+ Gold
arkadaş motivasyon sayfalarını izleyip gaza gelmiş 5.5m abonem var falan diye hayal kuruyor bence

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,079
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Biz Normal Miyiz?

17 yaşındayım ve bir şey söylemek istiyorum. Sizce biz normal miyiz? İstediğin zaman işinden ayrılabilir ya da istediğin yere gidebilir misin? Hayır. Neden?

1. Paran yoktur.
  2. Bir sistemin kölesi olmuşsundur.
  3. Hastasındır.
Başka bir sebep olabilir mi? Pek sanmıyorum.

Mesela ben 2018’den beri YouTube işi yapıyorum ve 5.5 milyon abonem var. Bu normal bir şey değil. 1000 kişiden sadece 1 kişi böyle bir başarı elde edebilir. Örneğin, Enes Batur bir süre ara verdi ve tek bir videoyla geri döndü. Onun para sıkıntısı yok.

Ama konu bu değil. Asıl mesele şu: Herkes köle.

Vergi neden var? Devlet bir şeyler yapsın diye mi? İnsan, insanı öldürsün diye mi? Dünya bedava ama biz onu paralı hale getirdik. Kimse bize "Git şu şeyi al" demiyor, ama yine de para kazanmak zorundayız.

Eskiden takas vardı, para yoktu. Sonra altın çıktı. Şimdi ise tamamen sistemin içinde kaybolduk. Ama unutma, çıkmak mümkün.

Kolay mı? Evet. Sadece düşün ve harekete geç. Yapmadığın için pişman olursun, yaptığın için değil.
evet sistemin kölesiyiz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,336
Üyeler
168,434
Son üye
kerem4416
Top Bottom