ouzz
80+ Bronze
Dahası
Öncelikle her konu başında yaptığım gibi iyi geceler dilerim hepinize. Gece gece yine gelecek kaygısı çöktü üzerime. Düşünüp duruyorum 19 yaşıma geldim ne olacağım diye. Geçen sene lise bitti YKS'ye girdim 260 puan aldım ve babam beni 2 yıllık bir bölüme gönderip masraf etmeyeceğini söyledi ben de tercih yapmadım geçen sene. Ben imamhatip mezunuyum ama bu yol üzerinden gitmek istemiyorum. Polis Akademisi bana mantıklı geliyor onun için de 2 yıllık bir bölüm okumam lazım en az (bu sene paem alımı olmadı). Yazılım ve bilgisayara yatkınlığım var. Ama malûm sayısal bölüm ve ben sayısalı yapamıyorum çok denedim fakat sözelde iyiyim. 2 yıllık bilgisayar mühendisliği bölümü var onu okuyup POMEM'e başvuru yapma şansım olur hem de DGS ile yazılım mühendisliği bölümüne geçiş yaparım belki diyorum. Diğer yandan dedem de petrokimya okumamı istiyor sen diplomanı al benim arkadaşlarım var seni rafineride işe başlatırız diyor. İngilizcem gayet iyi bu yüzden yüksek lisans yapan tanıdıklarım ise dil okumamı tavsiye ediyor. Babam ve amcam ise sağda solda ne iş bulursam girip çalışmamı söylüyor sanayi, lokanta vs. Ben çok kararsız kaldım ve bir sene daha evde oturmak istemiyorum artık bir şeyler yapmak istiyorum benim de cebime para girsin istiyorum. Arkadaşlarımın neredeyse hepsine babası abisi amcası dedesi ehliyet aldı arabayla geziyorlar ben o kadar ısrar etmeme rağmen git kendi paranla al diyorlar zoruma gidiyor artık. Ailemin bana finansal olarak destek vereceğini sanmıyorum artık. Gerçekten ne yapacağımı hiç bilmiyorum sizden tavsiyelerinizi bekliyorum abilerim çok seviyorum sizi başınızı şişirdiysem affola. Tüm yorumları okuyup muhabbet etmeye çalışacağım elimden geldiğince. Tekrardan iyi geceler iyi forumlar herkese...