Neler Yeni

Hepinizden tavsiyeler bekliyorum

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
Öncelikle her konu başında yaptığım gibi iyi geceler dilerim hepinize. Gece gece yine gelecek kaygısı çöktü üzerime. Düşünüp duruyorum 19 yaşıma geldim ne olacağım diye. Geçen sene lise bitti YKS'ye girdim 260 puan aldım ve babam beni 2 yıllık bir bölüme gönderip masraf etmeyeceğini söyledi ben de tercih yapmadım geçen sene. Ben imamhatip mezunuyum ama bu yol üzerinden gitmek istemiyorum. Polis Akademisi bana mantıklı geliyor onun için de 2 yıllık bir bölüm okumam lazım en az (bu sene paem alımı olmadı). Yazılım ve bilgisayara yatkınlığım var. Ama malûm sayısal bölüm ve ben sayısalı yapamıyorum çok denedim fakat sözelde iyiyim. 2 yıllık bilgisayar mühendisliği bölümü var onu okuyup POMEM'e başvuru yapma şansım olur hem de DGS ile yazılım mühendisliği bölümüne geçiş yaparım belki diyorum. Diğer yandan dedem de petrokimya okumamı istiyor sen diplomanı al benim arkadaşlarım var seni rafineride işe başlatırız diyor. İngilizcem gayet iyi bu yüzden yüksek lisans yapan tanıdıklarım ise dil okumamı tavsiye ediyor. Babam ve amcam ise sağda solda ne iş bulursam girip çalışmamı söylüyor sanayi, lokanta vs. Ben çok kararsız kaldım ve bir sene daha evde oturmak istemiyorum artık bir şeyler yapmak istiyorum benim de cebime para girsin istiyorum. Arkadaşlarımın neredeyse hepsine babası abisi amcası dedesi ehliyet aldı arabayla geziyorlar ben o kadar ısrar etmeme rağmen git kendi paranla al diyorlar zoruma gidiyor artık. Ailemin bana finansal olarak destek vereceğini sanmıyorum artık. Gerçekten ne yapacağımı hiç bilmiyorum sizden tavsiyelerinizi bekliyorum abilerim çok seviyorum sizi başınızı şişirdiysem affola. Tüm yorumları okuyup muhabbet etmeye çalışacağım elimden geldiğince. Tekrardan iyi geceler iyi forumlar herkese...

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Öncelikle her konu başında yaptığım gibi iyi geceler dilerim hepinize. Gece gece yine gelecek kaygısı çöktü üzerime. Düşünüp duruyorum 19 yaşıma geldim ne olacağım diye. Geçen sene lise bitti YKS'ye girdim 260 puan aldım ve babam beni 2 yıllık bir bölüme gönderip masraf etmeyeceğini söyledi ben de tercih yapmadım geçen sene. Ben imamhatip mezunuyum ama bu yol üzerinden gitmek istemiyorum. Polis Akademisi bana mantıklı geliyor onun için de 2 yıllık bir bölüm okumam lazım en az (bu sene paem alımı olmadı). Yazılım ve bilgisayara yatkınlığım var. Ama malûm sayısal bölüm ve ben sayısalı yapamıyorum çok denedim fakat sözelde iyiyim. 2 yıllık bilgisayar mühendisliği bölümü var onu okuyup POMEM'e başvuru yapma şansım olur hem de DGS ile yazılım mühendisliği bölümüne geçiş yaparım belki diyorum. Diğer yandan dedem de petrokimya okumamı istiyor sen diplomanı al benim arkadaşlarım var seni rafineride işe başlatırız diyor. İngilizcem gayet iyi bu yüzden yüksek lisans yapan tanıdıklarım ise dil okumamı tavsiye ediyor. Babam ve amcam ise sağda solda ne iş bulursam girip çalışmamı söylüyor sanayi, lokanta vs. Ben çok kararsız kaldım ve bir sene daha evde oturmak istemiyorum artık bir şeyler yapmak istiyorum benim de cebime para girsin istiyorum. Arkadaşlarımın neredeyse hepsine babası abisi amcası dedesi ehliyet aldı arabayla geziyorlar ben o kadar ısrar etmeme rağmen git kendi paranla al diyorlar zoruma gidiyor artık. Ailemin bana finansal olarak destek vereceğini sanmıyorum artık. Gerçekten ne yapacağımı hiç bilmiyorum sizden tavsiyelerinizi bekliyorum abilerim çok seviyorum sizi başınızı şişirdiysem affola. Tüm yorumları okuyup muhabbet etmeye çalışacağım elimden geldiğince. Tekrardan iyi geceler iyi forumlar herkese...
Mühendislik gibi bölümleri istiyosaydın önceden sayısal ağırlıklı ilerlemen lazımdı. Sözelde de seninle alakalı bölüm bulunmuyor. İngilizce bilmen çok artı bir durum. İngilizce bilen adam ileride işsiz kalmaz. İllaki bulur iş. Sen bence dil bölümünden şansını dene.

• Beğen
Reaksiyonlar: ouzz

MY. DEMİR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Mehmet Yener DEMİR
Aslında yabancı dil okuman daha yararlı olacaktır. Psikolojik olarak yıpranmamaya çalış illaki iş bulursun dil okursan.

• Beğen

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mühendislik gibi bölümleri istiyosaydın önceden sayısal ağırlıklı ilerlemen lazımdı. Sözelde de seninle alakalı bölüm bulunmuyor. İngilizce bilmen çok artı bir durum. İngilizce bilen adam ileride işsiz kalmaz. İllaki bulur iş. Sen bence dil bölümünden şansını dene.
Aslında yabancı dil okuman daha yararlı olacaktır. Psikolojik olarak yıpranmamaya çalış illaki iş bulursun dil okursan.
Yüksek lisans yapan agalar da öyle diyordu biz üniversiteyi bitirdik atanamadık yüksek lisans yapıyoruz burda ama dil okuyan arkadaşlarımız gitti iş buldu diyorlar

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Yüksek lisans yapan agalar da öyle diyordu biz üniversiteyi bitirdik atanamadık yüksek lisans yapıyoruz burda ama dil okuyan arkadaşlarımız gitti iş buldu diyorlar
Dil bilen adam işsiz kalmaz. İmzamı atarım.

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
Bilgisayar mühendisliği 2 yıllık bölümü TYT puanı ile alıyor sonradan dikey geçişle Yazılım mühendisliği gibi bölümlere de geçebilirim sıkı çalışırsam

Atyxah

80+ Silver
en işe yaramaz en boştan adam bile dil okuyarak çok güzel meslek ediniyor mesela bizim ingilizceci adamın hiçbir vazfı yok vasıfsızın teki anlatmayıda bilmiyor gitmiş çalışmış ingilizceci olmuş adam çokda güzel maaş alıyor dershenden bence dil oku ingilizcemde iyi diyosun ne güzel

• Beğen

MY. DEMİR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Mehmet Yener DEMİR
Yani en kötü hotele gidersin (inşallah pandemi defolur o zamana kadar) deniz kenarı yabancı dil biliyorsun diye garsonluğa alırlar hem tatil hem iş gibi yapar geçinirsin. Devletin çevirmenlik alımlarına başvuruda bulunabilirsin. Seni kurtaracak olan şey dil bence.

• Beğen

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
Dil bilen adam işsiz kalmaz. İmzamı atarım.
Hatta şey diyorlardı; en kötü ODTÜ ya da Boğaziçi bölümlerinden en kötüsünden birini tuttursan bile git 1 yıl hazırlık dil oku akademik düzeyde İngilizcen olur tekrar sınava gir derece yaparsın demişlerdi. Dil konusunda başarılı olduğumu biliyorlardı.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Hatta şey diyorlardı; en kötü ODTÜ ya da Boğaziçi bölümlerinden birini tuttursan bile git 1 yıl hazırlık dil oku akademik düzeyde İngilizcen olur tekrar sınava gir derece yaparsın demişlerdi. Dil konusunda başarılı olduğumu biliyorlardı.
Tamam kardeşim başarılısın da bu sınav yine de çalışmak lazım. Dil bölümünden niye girmedin daha önce?

• Beğen

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
Tamam kardeşim başarılısın da bu sınav yine de çalışmak lazım. Dil bölümünden niye girmedin daha önce?
Pandemiden dolayı hiç çalışamamıştım sınav yaklaştığında geçmiş senelerdeki YDT sorularına baktım biraz ve özgüvenim kırıldı diyebilirim başvuru yapmadım o yüzden

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram
instagram.com/aliakpoyraz
Hocam sınava 65 gün kalmış, sıfırdan tyt çalışmaya başlasanız 2 ayda baştan sona 2 tekrar yapabilirsiniz, sadece biraz kendinizi sıkmanız gerek. İstediğiniz bölümün puanları çok uç şeyler değil Ayrıca zaten 2 yıllık olduğu için tytyle alıyor. 65 günün 45'inde verimli ve adam akıllı programla ilerlerseniz ilerde bana dua edersin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,080
Üyeler
166,480
Son üye
crazy mango
Top Bottom