Neler Yeni

Herkesin Ahlak bekçiliği yapması üzerine

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
Aslında soru şu olmalı: insanların günah işleme özgürlüğüne engel olmak iyi mi yoksa kötü müdür?

Sen yasakladın diye o kişi günah işlemeyecek mi?

İnsanın iradesi ne işe yarar?
İçki içmeyi yasaklayan tek din heralde İslam Anlamadım Diğer dinlerin çoğunda yasaklı değil hatta Tarihte ilk türklerin Sütten yaptıkları içkisi var taktıkları şey içki.

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,766
İsim
SANANE
Şu dünyadaki en büyük nimet: "Banane" diyebilmek. İşte bu mutluluğun altın değil platinyum kuralı.

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
Çok okumuşsun ya, topu topu 3 kitap var zaten.
İncil öğüt veriyor, tevrat tarihi anlatıyor.

Kur'anın tanrı sözü olduğu anlaşıyor ağızından zaten, baskıcı bir kitap değil, sünnetler olmadan. Önemli olan düzgün anlayabilmek :)
1. Topu topuna 3 kitap var dediğin milyonlarca Din var evet bazılarının kitapları yok ancak olanların var ve 2. Baskıcı demediğin yere göre Bana göre baskı var he ama evet tevrata göre baskıcı değil ise doğru söylüyorsun ama günümüzde baskıcı ve kuralları eski kalmış bir kitap Ama yanlış anlama Ehlullah dülillah müslümanım yine onların arasında bana en mantıklı ve en bilimsel gelen Kuram-Kerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu dünyadaki en büyük nimet: "Banane" diyebilmek. İşte bu mutluluğun altın değil platinyum kuralı.
Doğru Sana ne diyip geçeceksin ancak anlamıyorlar.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren
Özellikle Ülkemizde o sıralar gündemden düşmeyen iptal edilen festivallerin en büyük gerekçesi Ahlak oluşturuyor anlamadığım bir konu o güzel ülkem yine beni şaşırtmadı ve ülkenin en büyük sorunun yine eğitim olduğunu gösterdi maalesef ki herkesin festivallerdeki yapılan yani onlara göre yapılan ahlak dışı etkenler en büyük savunmaları peki cidden öyle mi Türkiye Cumhuriyeti ülkesinde o ülkede Bebeğe Taciz edildi Ses çıkartmadılar milyarlarca dolar yolsuzluk yapıldı yine ses çıkartmadılar yine ses çıkartmadılar yine ses çıkartmadılar şimdi ne oldu'da Gençlerin o lanet cehennemdeki bir kaç eğlence etkinliğine göz diktiğiniz neymiş içki içiyorlarmış sen içmedin mi neymiş ilişkiye giriyorlarmış sen girmedin mi zamanında neymiş dans ediyorlarmış lan onun neyi yanlış dans etmek evet bazıları dansın uygunsuz olduğunu ve dansların türk kültürüne aykırı olduğunu savundu evet o zaman ben türk değilim öyle eğer aykırı ise insan özgür bir bireydir ve özgür yaşamalı sizin doğrularınız ile değil kendi doğrularını bulması lazımdır bireyin kendi doğrularını bulması ile birey kendini geliştirecektir ve kendi öz varlığını fark edecek sizin saçma sapan ahlak doğruları ile hareket ederse o birey çorap kuklasından farkı kalmaz Aslında olayı açıklayan Nasreddin Hoca'nın Hikayesini bize doğruyu gösteriyor eşek oğlu hikayesi

Peki siz o konu hakkında ne düşünüyorsunuz Yorum kısmında kendi fikrini belirtin.

Hocam diğer suçlara göz yumuluyor diyerek buna da yumulsun diyemezsiniz ama herhangi bir suç işlenmiyor zaten gösterilerde ben yasalarda cinsel ilişkinin yasak olduğu bir madde göremedim şahsen, içki içmek açık alanlarda yasak ama bu yasa da çok saćma benim görüşümce, dans etmek de yasak değil zaten kendi görüşlerini devlete dayatamaz kimse öyle istiyorlarsa onun yasandigi ulkelere gitsinler ama turkiyeyi de o ulkelere cevirmeye calisiyorlar

mfimmel

80+ Silver
Çok okumuşsun ya, topu topu 3 kitap var zaten.
İncil öğüt veriyor, tevrat tarihi anlatıyor.

Kur'anın tanrı sözü olduğu anlaşıyor ağızından zaten, baskıcı bir kitap değil, sünnetler olmadan. Önemli olan düzgün anlayabilmek :)
Baskıcı bir kitap değil mi?

Puhahaha ezbere konuşmuşsun bildiğin bence dünya üzerindeki en baskıcı kitaplardan.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,399
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Özellikle Ülkemizde o sıralar gündemden düşmeyen iptal edilen festivallerin en büyük gerekçesi Ahlak oluşturuyor anlamadığım bir konu o güzel ülkem yine beni şaşırtmadı ve ülkenin en büyük sorunun yine eğitim olduğunu gösterdi maalesef ki herkesin festivallerdeki yapılan yani onlara göre yapılan ahlak dışı etkenler en büyük savunmaları peki cidden öyle mi Türkiye Cumhuriyeti ülkesinde o ülkede Bebeğe Taciz edildi Ses çıkartmadılar milyarlarca dolar yolsuzluk yapıldı yine ses çıkartmadılar yine ses çıkartmadılar yine ses çıkartmadılar şimdi ne oldu'da Gençlerin o lanet cehennemdeki bir kaç eğlence etkinliğine göz diktiğiniz neymiş içki içiyorlarmış sen içmedin mi neymiş ilişkiye giriyorlarmış sen girmedin mi zamanında neymiş dans ediyorlarmış lan onun neyi yanlış dans etmek evet bazıları dansın uygunsuz olduğunu ve dansların türk kültürüne aykırı olduğunu savundu evet o zaman ben türk değilim öyle eğer aykırı ise insan özgür bir bireydir ve özgür yaşamalı sizin doğrularınız ile değil kendi doğrularını bulması lazımdır bireyin kendi doğrularını bulması ile birey kendini geliştirecektir ve kendi öz varlığını fark edecek sizin saçma sapan ahlak doğruları ile hareket ederse o birey çorap kuklasından farkı kalmaz Aslında olayı açıklayan Nasreddin Hoca'nın Hikayesini bize doğruyu gösteriyor eşek oğlu hikayesi

Peki siz o konu hakkında ne düşünüyorsunuz Yorum kısmında kendi fikrini belirtin.

Malatyada başlayacak olan FantaFestivalinide iptal etmeye çalışıyorlar bu sebebpten ahlakla ne alakası var eğlenmenin

Fidels

80+
İçki içmeyi yasaklayan tek din heralde İslam Anlamadım Diğer dinlerin çoğunda yasaklı değil hatta Tarihte ilk türklerin Sütten yaptıkları içkisi var taktıkları şey içki.
Sanırım nedeni bu olsa gerek:

Başlıksız-1.jpg

CemSultan01

80+ Bronze

ne zaman biri ahlak bekçiliği yapsa hep sallayıp geçerim

Nuh sarhoş olduğndan beri tevratta içki yasak ,doalyısıyla hristiyanlıktada olması lazım ama birlikte kabul ettikleri kitapda bazı terslikler var.

Ve Rab Hârun söyleyip dedi: Sen ve seninle beraber oğulların, toplanma çadırına girdiğiniz zaman, ölmeyesiniz diye şarap ve içki içmeyin, nesillerinizce ebedî kanun olarak, ta ki, kutsalla, bayağı şeyi ve murdarla temiz olanı birbirinden ayırdedesiniz.

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Şahsen kendim yaşadım ve en ağırını gördüm.
Ahlaktan en çok bahseden her şeye ahlakı karıştıran en ahlaksız çıkabiliyor.

Eğlence falan kalmadı artık Türkiye güzel ülke insanımız güzel derdim oda kalmadı (Çoğunluk).
Bir dönem ülkeyi terk etmek isteyenleri anlamazdım şimdi hak veriyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,149
Üyeler
168,248
Son üye
ufukg
Top Bottom