Hogwarts Legacy aynı mekanda fps değişimi

-pSx

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
426
Selamlar, Hogwarts Legacy oynarken, aynı mekanda aynı ayarlarda 70fps alıyorken 1-2dk sonra 5 fps alıyorum, her şey aynı aynı yerdeyim aynı açıya bakıyorum hareket bile etmiyorum hatta, oyun grafiklerini high'a çekiyorum düzeliyor 100 fps alıyorum 1 dk sonra 5 fps alıyorum.

Sistemim imzadaki gibi yeterli 2K Ultra'da oyun orjinal driverlar güncel

Selamlar, Hogwarts Legacy oynarken, aynı mekanda aynı ayarlarda 70fps alıyorken 1-2dk sonra 5 fps alıyorum, her şey aynı aynı yerdeyim aynı açıya bakıyorum hareket bile etmiyorum hatta, oyun grafiklerini high'a çekiyorum düzeliyor 100 fps alıyorum 1 dk sonra 5 fps alıyorum.

Sistemim imzadaki gibi yeterli 2K Ultra'da oyun orjinal driverlar güncel
vram yetersiz kalıyordur yüksek ihtimal 1080p de kullanın bence.

• Beğen
Reaksiyonlar: java
vram yetersiz kalıyordur yüksek ihtimal 1080p de kullanın bence.

Dostum örneğin odamın bi köşesinde pencereden dışarı bakıyorum, FPS 70 sabit, şekilde sağa sola bakıyorum yine fps 70 sabit aynı şekilde hiçbir sorun yok 2 dakika sonra aynı yerde aynı pencereden dışarı bakarken FPS 5, 2 dakika önce yeten VRam 2dk sonra mı yetmiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistem:
Ryzen 5 5600X 4.8Ghz OC
RTX 3060Ti 8GB 256Bit
32GB Ram

Dostum örneğin odamın bi köşesinde pencereden dışarı bakıyorum, FPS 70 sabit, şekilde sağa sola bakıyorum yine fps 70 sabit aynı şekilde hiçbir sorun yok 2 dakika sonra aynı yerde aynı pencereden dışarı bakarken FPS 5, 2 dakika önce yeten VRam 2dk sonra mı yetmiyor
hocam raminizde yeterli o oyun için ben vramin yetersiz kaldığını düşünüyorum bir 1080p ultra veya 2k yüksekte test edin isterseniz

hocam raminizde yeterli o oyun için ben vramin yetersiz kaldığını düşünüyorum bir 1080p ultra veya 2k yüksekte test edin isterseniz

" oyun grafiklerini high'a çekiyorum düzeliyor 100 fps alıyorum 1 dk sonra 5 fps alıyorum. "

Mesajın başında belirttim hocam, oyunu high medium low neye çektiğim fark etmeksizin 1-2 dakika sonra fps 5'lere düşüyor 1-2 dk sonra düzeliyor 1-2dk sonra tekrardan 5'lere düşüyor.

" oyun grafiklerini high'a çekiyorum düzeliyor 100 fps alıyorum 1 dk sonra 5 fps alıyorum. "

Mesajın başında belirttim hocam, oyunu high medium low neye çektiğim fark etmeksizin 1-2 dakika sonra fps 5'lere düşüyor 1-2 dk sonra düzeliyor 1-2dk sonra tekrardan 5'lere düşüyor.
dikkat etmemişim hocam kusura bakmayın ben çok bilgim yok nvidia kanadında @Emmree yardımcı olur

• Beğen
Reaksiyonlar: -pSx
Sorun değil, bu arada oyunun Prologue kısmını yani açılış bölümünü 20 dakikaya yakın 70FPS sabit şekilde oynadım, prologue'dan sonra oldu bu sorun

RAM yettiğine göre 2 şey kalıyor. VRAM yetmezliği veya %100 işlemci kullanımı. MSI afterburner ile takip ederek sorunun ne olduğunu görebilirsin.

RAM yettiğine göre 2 şey kalıyor. VRAM yetmezliği veya %100 işlemci kullanımı. MSI afterburner ile takip ederek sorunun ne olduğunu görebilirsin.

İşlemci kullanımı %35 civarında hocam, sorunlu görünen herhangi bir donanım yok gözlemlediğim kadarıyla hem zaten sistem 2K yüksek ayarlarda oynayacak seviyede

"AppData\Local\Hogwarts Legacy\Saved\Config\WindowsNoEditor"
[SystemSettings]

r.bForceCPUAccessToGPUSkinVerts=True

r.GTSyncType=1

r.OneFrameThreadLag=1

r.FinishCurrentFrame=0

r.TextureStreaming=1

r.Streaming.PoolSize=3072

r.Streaming.LimitPoolSizeToVRAM=1

[ConsoleVariables]

AllowAsyncRenderThreadUpdates=1

AllowAsyncRenderThreadUpdatesDuringGamethreadUpdates=1

AllowAsyncRenderThreadUpdatesEditor=1

bu kodu alta yapıştır

İşlemci kullanımı %35 civarında hocam, sorunlu görünen herhangi bir donanım yok gözlemlediğim kadarıyla hem zaten sistem 2K yüksek ayarlarda oynayacak seviyede
O zaman kesin olarak VRAM yetmiyor diyebilirim. Hogwarts 1080p'de bile 10-12 GB VRAM kullanıyor. 1080p düşük veya orta ayarda oynayarak bu durumdan kurtulabilirsin.

Oyun sorunlu. Aynı sorun yer yer bende de oluyor. Sisteminle bir alakası yok.

• Beğen
Reaksiyonlar: -pSx
O zaman kesin olarak VRAM yetmiyor diyebilirim. Hogwarts 1080p'de bile 10-12 GB VRAM kullanıyor. 1080p düşük veya orta ayarda oynayarak bu durumdan kurtulabilirsin.

Oyun sorunlu. Aynı sorun yer yer bende de oluyor. Sisteminle bir alakası yok.

"AppData\Local\Hogwarts Legacy\Saved\Config\WindowsNoEditor"
[SystemSettings]

r.bForceCPUAccessToGPUSkinVerts=True

r.GTSyncType=1

r.OneFrameThreadLag=1

r.FinishCurrentFrame=0

r.TextureStreaming=1

r.Streaming.PoolSize=3072

r.Streaming.LimitPoolSizeToVRAM=1

[ConsoleVariables]

AllowAsyncRenderThreadUpdates=1

AllowAsyncRenderThreadUpdatesDuringGamethreadUpdates=1

AllowAsyncRenderThreadUpdatesEditor=1

bu kodu alta yapıştır

İki satır kodla koca oyun vezir de oluyor rezil de oluyor demek ki.

Düzeleceğini hiç düşünmemiştim ama düzeldi.

Sistem yetiyor dememe rağmen VRam diyorsunuz arkadaşlar oyunu zaten 60 fps sabit oynuyorum durduk yere düşüyor diyorum inatla VRam diyorsunuz yahu.

Şu anda anlık durum böyle teşekkürler hocam;

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,222
Üyeler
185,694
Son üye
Edeez
Geri