Neler Yeni

🔥İndirim Honeywell PTM7950 vergi dahil 232 TL

Fanzi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Enis
OpenGL yapıyorsun hocam. Vulkan seç. O daha çok zorluyor kartı.

Ayrıca seninki 6900XT. 3080'den daha güçlü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben tamirciyim siz ne biliyorsunuz diye doğru bilgileri yanlış gibi gösteren birine kapak yapma tartışması hocam.
ne güldüm akşam akşam yüzde 75 fan açmışsın bir de sessiz diyorsun aynu model kartı arat bakalım youtube de stok hali zaten benzer şekilde sonuç veriyor 😂😂 komiksin gerçekten abicim

Senin çeneni kapatmak gerek.

Sana hiçbir şey kanıtlamak zorunda değilim. Azıcık kafayı kullansan zaten TUF 3080 OC testleri yazıp oda sıcaklığının altında bir ortamda 60 alanı bile görürdün. Al oda sıcaklığında benim testim bu da:
(Bu testi yaparken işlemcim hiç ısınmadığı için 4x140mm Lian Li 100CFM kasa fanlarım en düşük devirdeydi bir de. Hava akışı yoktu.)
(5 dakika ile 30 dakika arasında sıcaklığın değişmeyeceğini de kafan basar diye tahmin ediyorum. Senin için 30 dakikamı harcayamam.)
Alıntıyı görüntüle

340W %100 kullanım. Die-hotspot farkı 11 derece furmarkta. Anlıyor musun nasıl iyi bir macun olduğunu şimdi? Fabrika çıkışı bile bunu alamazsın neredeyse.

Fan hızı gördüğün üzere %75 ve 1900 RPM. Al bu da kulak hizamdan WAV ses kaydı telefon ile:
(Yanlışlıkla nefes almışım hassasiyeti oradan anlarsın.)

Şimdi kapa çeneni otur. Ben yaptım diye demiyorum çok iyi kapak yaptım.

AJSHFAKLSHJFAKLSJHFLAKSHFLKAHSFKLJASHFKLASHLKJA

Mesajı değiştirdi. İşte böyle sustururlar adamı. Orijinal mesajı "350W kartla 62 derece mi alıyorsun bununla çocuk kandırırsın anca." idi (Daha aşağılayıcı hali). Ah ulan SS almalıydım önce sonra diye. Daha da güzel olurdu.
Cesaretin varsa yazmadım de de mod ile mesaj geçmişini açalım :)

Yaaa işte öyle sallamayacaksın sağda solda.
güldürdün akşam akşam yüzde 75 fan açmışsın bir de sessiz diyorsun %100 yap sen onu 😂 aynı model kartı arat bakalım youtube da stok hali zaten benzer şekilde sonuç veriyor hiç bir fark yok yani her hangi bir macun doğru uygulansa benzer sonuç verecek ve pump out olmayacak bunu kabullenemiyorsun malı aldığın için komiksin gerçekten 😂 hadi çüz

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
14cm Lian Li fan dediğiniz nedir hocam? Benim kasa da 14cm uyumlu Lian Li almak istedim de çok pahalı.
Lancool 3'ün stok fanları. Kullanmak istemeyen bir arkadaştan almıştım. Ucuza geldi.
güldürdün akşam akşam yüzde 75 fan açmışsın bir de sessiz diyorsun %100 yap sen onu 😂 aynı model kartı arat bakalım youtube da stok hali zaten benzer şekilde sonuç veriyor hiç bir fark yok yani her hangi bir macun doğru uygulansa benzer sonuç verecek ve pump out olmayacak bunu kabullenemiyorsun malı aldığın için komiksin gerçekten 😂 hadi çüz
Çok cahilsin. Ben açmadım otomatik fan ayarı. Hadi attığım ses kaydını dinlemedin, beynini kullanıp niye TUF 3080 yazıp ses testine bakmadın? Asus'un fanları 2000RPM'de duyulmuyor. %82-83'ü geçince duyulmaya başlıyor.
Gömüldüğin yetmediyse istersen her fan %'sinde ses kaydı alıp atayım bakalım kaçta duyuluyor?

Şunu da düşünmen lazım: bu Furmark testi. Oyundan falan daha ağır. Diğer hiçbirşey çalışmıyorken bu kadar sessizce sence oyunda diğer seslerin arasında tespit edebilir misin?

Cevap vermeye bile değmez, hiçbir şeye cevap vermiyorsun da. İşte forum diye...

Burada yaz ile kış arasında 13 derece fark ediyor ekran kartım işlemcim falan. Özellikle oda sıcaklığı üstünde olduğunu ve kışın daha da düşeceğini belirttim zaten. Ama yine okumamışsıın. Daha doğrusu okuyorsun da işte malum :)

Son düzenleme:

Fanzi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Enis
Bende elektronikçiyim onlarca macun kullandım ve Arctic mx serisi direct die ekran kartı leptop gpu/cpu kullanımında direkt birkaç ayda pump out oluyor .

Torktan bahsetmişsiniz fakat mx serisinde sıkmazsan iyi soğutmuyor sıkarsan tez pump out oluyor kısacası çok daha katı macunlara/padlere yönelmek en iyisi .

Mx serisi ısı dağıtıcılı dırect die olmayan ekran kartı ve işlemcilere kullanılmalı .
Bilindik yabancı bir forumda konu açın ve sorun doğru macun ve doğru uygulamada pump out olmuyor cevabını alacaksınız. Eğer elinizde macun varsa boşa masraf ediyorsunuz bu tarz ürüne para vererek. Hiç macun yok ise alabilirsiniz orası aynı ama gidip de elinde mx-6 tarzı viskozitesi yüksek bir macun var ise bu ürüne para vermek israf sadece

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bilindik yabancı bir forumda konu açın ve sorun doğru macun ve doğru uygulamada pump out olmuyor cevabını alacaksınız. Eğer elinizde macun varsa boşa masraf ediyorsunuz bu tarz ürüne para vererek. Hiç macun yok ise alabilirsiniz orası aynı ama gidip de elinde mx-6 tarzı viskozitesi yüksek bir macun var ise bu ürüne para vermek israf sadece
Tm.

Daha uzun bir cevap hak etmiyorsun.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,372
İsim
Yunus Şahin

Ekran kartına Maxtor CTG8 ile değişim yaptım. İlk başta güzel değerler veriyor ama 1 ay sonra pump out oluyor. Belki ekran kartından dolayı sorun oluyor diyecem ama işlemciye sürdüm MX4’den daha iyi sonuç verdi ve pump out olmadı. Ekran kartında 3 kere değişim yaptım. Azıcık sürdüm kaymasın diye yine yaptı. Ben her seferinde bunla uğraşamam dedim. PTM sipariş verdim, değiştirdim. 3 aya yaklaştı. Hala ilk günkü gibi. Macunları kötülemiyorum ama bu da macunlardan daha iyi yine de.

Fanzi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Enis
Ekran kartına Maxtor CTG8 ile değişim yaptım. İlk başta güzel değerler veriyor ama 1 ay sonra pump out oluyor. Belki ekran kartından dolayı sorun oluyor diyecem ama işlemciye sürdüm MX4’den daha iyi sonuç verdi ve pump out olmadı. Ekran kartında 3 kere değişim yaptım. Azıcık sürdüm kaymasın diye yine yaptı. Ben her seferinde bunla uğraşamam dedim. PTM sipariş verdim, değiştirdim. 3 aya yaklaştı. Hala ilk günkü gibi. Macunları kötülemiyorum ama bu da macunlardan daha iyi yine de.
Hocam ctg8 kaliteli bir macun değil maalesef çünkü kısa süre sonra iletkenlik özelliğini kaybedip kurumaya başlıyor yani macun komple özelliğini kaybediyor. Viskozitesi yüksek olduğu için başlarda iyi sonuç vermesi çok normal. MX4 kullanmışsınız ancak bu macun da ekran kartları için pek uygun değil akışkanlık çok yüksek olduğu için pump out olması muhtemel. Elimde 6900xt mevcut ve MX4 sürülü. Yaklaşık 7 aydır bu şekilde ısı sorunu veya pump out mevcut değil çünkü uygulama doğru yapıldı.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,372
İsim
Yunus Şahin
Hocam ctg8 kaliteli bir macun değil maalesef çünkü kısa süre sonra iletkenlik özelliğini kaybedip kurumaya başlıyor yani macun komple özelliğini kaybediyor. Viskozitesi yüksek olduğu için başlarda iyi sonuç vermesi çok normal. MX4 kullanmışsınız ancak bu macun da ekran kartları için pek uygun değil akışkanlık çok yüksek olduğu için pump out olması muhtemel. Elimde 6900xt mevcut ve MX4 sürülü. Yaklaşık 7 aydır bu şekilde ısı sorunu veya pump out mevcut değil çünkü uygulama doğru yapıldı.

Yorumlar da iyi diyordu bende almazdım da arkadaş verdi. Deneyim dedim. İşlemciye de sürdüm. İşlemcide MX4 ve çok önerilen Kryonaut denedim. 7800x3D ile CTG8 ile en iyi değeri aldım ve hala çok memnun şekilde 6 aydır kullanıyorum. İşlemcide çok memnun kaldım. Ekran kartı tarafında evet memnun kalmadım. Ama PTM aldığım için çok memnunum. Sonuçta tek kullanımlık da değil. 300 küsür TL’ye denk geldi. 4-8gr gibi bir çok kez kullanılabilir pump out riski taşımadan.

eunusymre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yunus Emre
Benimki geldi, ileride ekran kartı bakımı için kullanırım şu anda +2 yıllık PNY RTX 3080 XLR8 GAMING var sıcaklık değerleri iyi olduğu için açmak istemiyorum. Haber veren arkadaşa teşekkür ederim.

Top Bottom