Neler Yeni

HP Victus 16-R1020NT (9J222EA) boştayken donuyor

JESUSXBG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Bünyamin Gündüz
Bilgisayarım yük altındayken veya stres testindeyken kesinlikle donmuyor ama bilgisayarı boşta bıraktığımda yaklaşık 10 15 dk içerisinde donuyor ve fanları maksimuma alıyor. Güç tuşuna basılı tutarak kapatabiliyorum. Başka bir şekilde müdahale edemiyorum. Mavi ekran hatası almıyorum sanırım PC kitlendiği için. Minidump klasörüm boş. Formata kadar aklıma gelen bir çok şeyi denedim. Bulabildiğim tek absürt şey PCH sıcaklığının 105 -110 dolaylarında seyretmesi. PC ilk açıldığında PCH sıcaklığı 80'lerdeyken benchmark yaptığımda işlemci gücünü kısmıyor ve 100 W dolaylarında çalışıyor. Benim yaptığım testlerden bağımsız şekilde PCH ısısı 110 yaklaştığında işlemci test sırasında 35 W'a düşüyor. Yani hem performans kaybım var hem de PC'yi boşta bıraktığım her anda donuyor. Performans sorunumun PCH'den kaynaklandığını düşünüyorum ama donma sorunu bununla bağlantılı mı bilmiyorum.

Birçok test yaptım. HP'nin kendi kapsamlı test programlarını saatlerce çalıştırdım ama herhangi bir hata almadım.
BIOS ve driver güncellemelerimi yaptım. Önceki driverları denedim ama hiçbir işe yaramadı. PC ile ilgili istediğiniz her türlü veriyi sağlayabilirim. Aklıma gelen ve araştırdığım bir çok şeyi denedim yardımınıza ihtiyacım var. PC'yi alalı 3 ay civarı oldu bu sorundan kurtulamıyorum.

İşletim SistemiWindows 11 23H2
İşlemci ailesiIntel® Core™ i7 14. nesil işlemci
İşlemciIntel® Core™ i7-14700HX (Intel® Turbo Boost Teknolojisi ile 5,5 GHz'e kadar, 33 MB L3 önbellek, 20 çekirdek, 28 iş parçacığı) 1 2
Yonga kümesiIntel® HM770
GrafikEntegre,
Intel® UHD Grafik Kartı
GrafikBağımsız,
NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Dizüstü Bilgisayar GPU (8 GB GDDR6 ayrılmış)
Bellek32 GB DDR5-5600 MHz RAM (2 x 16 GB)
(5600 MT/s'ye varan aktarım hızları.)
Dahili Depolama1 TB PCIe® Gen4 NVMe™ M.2 SSD
1 TB PCIe® Gen4 NVMe™ M.2 SSD ADATA

Kaan31

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Tuna
hocam kendi dahil ettiğiniz m2 ssd den dolayı kaynaklanıyor sorununuz victuslarda 2. ssd eklendiği zaman pch ısısı artıyor ve buda sizin sorununuzun kaynaklanmasını sağlıyor tek çözümü 2. ssdyi çıkarmanız üzgünüm

JESUSXBG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Bünyamin Gündüz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2. ssd yi çıkarmadan bir çözüm üretemez miyiz yazılımsal ya da fiziksel şekilde ? Bu şekilde kullanamayacaksam neden böyle üretilmiş cidden anlamadım . Koca markaların yaptığı hatalara bak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2. ssd yi çıkardım ve o olmadan çalıştırdım pc yi ama yine de pch boştayken 90 derecelerde seyretti. Fanları max a almak vs kesinlikle etkilemiyor dereceyi. Ardından ssd yi yeniden taktım yine 105 derecelere geldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,777
Üyeler
164,905
Son üye
bugito
Top Bottom