Bilgisayarım yük altındayken veya stres testindeyken kesinlikle donmuyor ama bilgisayarı boşta bıraktığımda yaklaşık 10 15 dk içerisinde donuyor ve fanları maksimuma alıyor. Güç tuşuna basılı tutarak kapatabiliyorum. Başka bir şekilde müdahale edemiyorum. Mavi ekran hatası almıyorum sanırım PC kitlendiği için. Minidump klasörüm boş. Formata kadar aklıma gelen bir çok şeyi denedim. Bulabildiğim tek absürt şey PCH sıcaklığının 105 -110 dolaylarında seyretmesi. PC ilk açıldığında PCH sıcaklığı 80'lerdeyken benchmark yaptığımda işlemci gücünü kısmıyor ve 100 W dolaylarında çalışıyor. Benim yaptığım testlerden bağımsız şekilde PCH ısısı 110 yaklaştığında işlemci test sırasında 35 W'a düşüyor. Yani hem performans kaybım var hem de PC'yi boşta bıraktığım her anda donuyor. Performans sorunumun PCH'den kaynaklandığını düşünüyorum ama donma sorunu bununla bağlantılı mı bilmiyorum.
Birçok test yaptım. HP'nin kendi kapsamlı test programlarını saatlerce çalıştırdım ama herhangi bir hata almadım.
BIOS ve driver güncellemelerimi yaptım. Önceki driverları denedim ama hiçbir işe yaramadı. PC ile ilgili istediğiniz her türlü veriyi sağlayabilirim. Aklıma gelen ve araştırdığım bir çok şeyi denedim yardımınıza ihtiyacım var. PC'yi alalı 3 ay civarı oldu bu sorundan kurtulamıyorum.
Birçok test yaptım. HP'nin kendi kapsamlı test programlarını saatlerce çalıştırdım ama herhangi bir hata almadım.
BIOS ve driver güncellemelerimi yaptım. Önceki driverları denedim ama hiçbir işe yaramadı. PC ile ilgili istediğiniz her türlü veriyi sağlayabilirim. Aklıma gelen ve araştırdığım bir çok şeyi denedim yardımınıza ihtiyacım var. PC'yi alalı 3 ay civarı oldu bu sorundan kurtulamıyorum.
İşletim Sistemi | Windows 11 23H2 |
---|---|
İşlemci ailesi | Intel® Core™ i7 14. nesil işlemci |
İşlemci | Intel® Core™ i7-14700HX (Intel® Turbo Boost Teknolojisi ile 5,5 GHz'e kadar, 33 MB L3 önbellek, 20 çekirdek, 28 iş parçacığı) 1 2 |
Yonga kümesi | Intel® HM770 |
Grafik | Entegre, Intel® UHD Grafik Kartı |
Grafik | Bağımsız, NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Dizüstü Bilgisayar GPU (8 GB GDDR6 ayrılmış) |
Bellek | 32 GB DDR5-5600 MHz RAM (2 x 16 GB) (5600 MT/s'ye varan aktarım hızları.) |
Dahili Depolama | 1 TB PCIe® Gen4 NVMe™ M.2 SSD 1 TB PCIe® Gen4 NVMe™ M.2 SSD ADATA |