Neler Yeni

HyperX Alloy Core vs Corsair K55 vs Razer Cynosa Chroma

Hangisi?

• HyperX Alloy Core RGB

Oylar: 7 25.9%
  • Razer Cynosa Chroma RGB

Oylar: 4 14.8%
  • Corsair K55 RGB

Oylar: 16 59.3%

• Oy kullanan toplam üye
    27

Tost Kayaoğlu

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Reis sen benim incelemeyi biliyon zaten
Bunların arasından en kaliteli ve en çok özellik barındıran klavye k55
Tekrar okumak istersen konu linkini bırakıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biraz açar mısın? Yağ ve O-Ring olayını. bir de Silent dan kastın hangi switch? Direk Silent mı türü?
Cherry MX silent var ama biraççık pahalı

RTX 7090Ti

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,601
İsim
......

Aynen ama HyperX alloy core un rgb si dikkatimi çekti. bir bakayım nasılmış.

https://www.itopya.com/corsair-strafe-mk2-cherry-mx-silent-turkce-RGB-mekanik-gaming-klavye/ biraççık mı
K55 ile ilgili bi tuhaflık var içimde. Sürekli aklımdan geçiyor ama bişeye takılıyorum. Ne olduğunu ben de bilmiyorum ama böyle ne bileyim.Yakınımda vatan,media markt, teknosa var umarım herhangi birinde satılıyordurda görürüm. Bir bakayım sitelere.

Son düzenleme:

Tost Kayaoğlu

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Aynen ama HyperX alloy core un RGB si dikkatimi çekti. bir bakayım nasılmış.

https://www.itopya.com/corsair-strafe-mk2-cherry-mx-silent-turkce-RGB-mekanik-gaming-klavye/ biraççık mı
K55 ile ilgili bi tuhaflık var içimde. Sürekli aklımdan geçiyor ama bişeye takılıyorum. Ne olduğunu ben de bilmiyorum ama böyle ne bileyim.Yakınımda vatan,media markt, teknosa var umarım herhangi birinde satılıyordurda görürüm. Bir bakayım sitelere.
Yok maalesef satılmıyor
2.elden gidip deneme şansın var ama 2. El alma malum virüs zamanı

Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
mr bruj
Biraz açar mısın? Yağ ve O-Ring olayını. bir de Silent dan kastın hangi switch? Direk Silent mı türü?
Clicky olmayan switchlerde ses : -Tuşa full bastığında çıkan çarpmasesi- Tuşu bıraktığında yukarı çıkarkenki ses. var bunları keycap'lerine takıyorsun. Keycap'lerina taktıktan sonra o çarpma sesini azaltıyor. Ama çoğu insan bunu beğenmiyor çünkü çarpmayı engellemesinden dolayı tuşun dibine kadar basarken mushy bir his veriyor diyorlar. Silent switch'lerse switch'in içinde o-ring olduğunu düşün. Çıkan sesi azaltır oda. Ama bunların kötü yanı ise markete çok az silent switch olması (Galiba sadece Cherry'in ve Kailh'in var).
Birde hiç mekanik klavye kullandın mı?
Silent switchler hakkında daha iyi bir anlatım için :

Tost Kayaoğlu

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Clicky olmayan switchlerde ses : -Tuşa full bastığında çıkan çarpmasesi- Tuşu bıraktığında yukarı çıkarkenki ses. var bunları keycap'lerine takıyorsun. Keycap'lerina taktıktan sonra o çarpma sesini azaltıyor. Ama çoğu insan bunu beğenmiyor çünkü çarpmayı engellemesinden dolayı tuşun dibine kadar basarken mushy bir his veriyor diyorlar. Silent switch'lerse switch'in içinde o-ring olduğunu düşün. Çıkan sesi azaltır oda. Ama bunların kötü yanı ise markete çok az silent switch olması (Galiba sadece Cherry'in ve Kailh'in var).
Çok pahalılar reis yoksa bende sessiz isteyenlere silent öneriyorum

RTX 7090Ti

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,601
İsim
......
Hayır kullanmadım sadece eski hp membran klavye kullandım eğer imkan bulursam deneyeceğim bu bütçelerde bulabileceğim switchleri (outemu var sanırım.)

Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
mr bruj
Çok pahalılar reis yoksa bende sessiz isteyenlere silent öneriyorum
Silent switch zaten bencede alınmaz. Klavyede alcam desen çok az model var ama kullanılan modellerde tırt. Switch'leri alıp klavyeye koyacam desen onun yerine alabileceğin çok fazla daha iyi switch var ve Cherry'lerin fiyatına bakıncada Valorant'taki skinlerin fiyatları göze ucuz geliyor. Ama yani şimdi sessiz switchler markette var mı var ama sadece varlar bu da baya üzücü :c

Hayır kullanmadım sadece eski hp membran klavye kullandım eğer imkan bulursam deneyeceğim bu bütçelerde bulabileceğim switchleri (outemu var sanırım.)
Kanka bu klavyeye bak istersen bir de. Fiyatına göre çok mükemmel bir klavye.
- https://www.banggood.com/GamaKay-K6...top-p-1567974.html?ID=515632&cur_warehouse=CN
- https://tr.aliexpress.com/item/1005...earchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
İkiside aynı klavye ama Ali express'teki çok daha avantajlı çünkü hotswappable.
Bende sen mekanik klavyelerin sesi çok fazla diyince önceden mekanik kullandında öyle rahatsız oldun sandım. Öyle diyorsan clicky switch almadığın sürece rahatsız olmazsın.

Son düzenleme:

RTX 7090Ti

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,601
İsim
......
Silent switch zaten bencede alınmaz. Klavyede alcam desen çok az model var ama kullanılan modellerde tırt. Switch'leri alıp klavyeye koyacam desen onun yerine alabileceğin çok fazla daha iyi switch var ve Cherry'lerin fiyatına bakıncada Valorant'taki skinlerin fiyatları göze ucuz geliyor. Ama yani şimdi sessiz switchler markette var mı var ama sadece varlar bu da baya üzücü :c

Kanka bu klavyeye bak istersen bir de. Fiyatına göre çok mükemmel bir klavye.
-https://www.banggood.com/GamaKay-K66-66-Keys-Mechanical-Gaming-Keyboard-Tyce-C-Wired-RGB-Backlit-Gateron-Switch-Keyboard-with-Crystalline-Base-for-PC-Laptop-p-1567974.html?ID=515632&cur_warehouse=CN
-r.aliexpress.com/item/1005001285859590.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.50a44e1ep9ZkD8&algo_pvid=d0b3a9ba-8862-4269-b4f5-fd33b8e93f73&algo_expid=d0b3a9ba-8862-4269-b4f5-fd33b8e93f73-0&btsid=0bb0623116021894032852054eee0e&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
İkiside aynı klavye ama Ali express'teki çok daha avantajlı çünkü hotswappable.
Bende sen mekanik klavyelerin sesi çok fazla diyince önceden mekanik kullandında öyle rahatsız oldun sandım. Öyle diyorsan clicky switch almadığın sürece rahatsız olmazsın.
Linkler çalışmıyor :)

RTX 7090Ti

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,601
İsim
......
1602189798644.png

1602189818348.png

Yani yurt dışından almaya zaten çok sıcak bakmıyorum bir de vergi-kargo ücreti dahil değilse accık pahalı gibi değil mi? Ne düşünüyorsun?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Ben Cynosa Chroma lite kullanıyorum memnunum benim istediklerimi veriyor, ama şunları belirteyim, ışık şiddeti düşüktür yani RGB seviyorsan sinir eder, artıdan multimedya tuşları yok FN tuşu ile halletmen gerekiyor, örgü kablo yok ve bilek desteğide yok.

Ben bu detaylara takılmadığımdan istediğim özelliklere vede Razer ın çok sevdiğim tasarımına bakaraktan aldım piyasada en son 300 e bulunuyordu ama fiyat artmış olabilir.

RTX 7090Ti

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,601
İsim
......
Ben Cynosa Chroma lite kullanıyorum memnunum benim istediklerimi veriyor, ama şunları belirteyim, ışık şiddeti düşüktür yani RGB seviyorsan sinir eder, artıdan multimedya tuşları yok FN tuşu ile halletmen gerekiyor, örgü kablo yok ve bilek desteğide yok.

Ben bu detaylara takılmadığımdan istediğim özelliklere vede Razer ın çok sevdiğim tasarımına bakaraktan aldım piyasada en son 300 e bulunuyordu ama fiyat artmış olabilir.
Lite modelinin ışık şiddetinin düşük olduğundan haberim var :) Karşılaştırdığım model Cynosa Chroma :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
mr bruj
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Yani yurt dışından almaya zaten çok sıcak bakmıyorum bir de vergi-kargo ücreti dahil değilse accık pahalı gibi değil mi? Ne düşünüyorsun?
Banggood'dan alınca "BGkeyboard002 " kodunu kullanınca kargo ücretleri ile beraber 482 TL oluyor. Gelmesi 1-2 ay sürer , pakete bir şey olması gibi bir sorun çıkarsada para iadesi yaparlar. Ayrıca membrane klavyeye 450 tl verecek biriysen mekanik için bu kadar para normal gelmeli bence. Ama bir de azcık sinirlendim fiyatları görünce çünkü bu daha geçen kargo ücretleri ile 430 tl'ydi :/

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,053
Üyeler
168,729
Son üye
canxdev
Top Bottom