Neler Yeni

I310100f ve 4060 darboğaz yapar mı?

swimzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
berke duha bahadır
birde amd güncellemesi yapacaksanız 10100f e 6600 gayet saçma olacak
ilerde doğru düzgün satamazsınız o sistemi ekran kartsız olarak ama en azından 5500xt 1660 super gibi
10100f le gayet uyumlu bir sistem oluşturursanız ilerde satmanız kolay olur

çevrende kart yok mevzusuna gelirsek
sahibindende param güvende ile satanlar mevcut
100 - 200 indirim yaptırırsın param güvende masrafı çıkar 3 gün deneme fırsatın olur ürünü
hocam ben galiba yanlış anlattım kendimi ekran kartsız bir sistemim var i3 10100f li 4060 alıp yazında anakartı dediğim model alıp ryzen 5 5500 veya 5600 alırım diye düşündüm zaten bende ki kasa alacağım şeyler için hem power hemde alan anlamında yeterli kalan anakartla i3 10100f o kadar da önemli değil fazla para getireceğini sanmıyorum ucuza parça parça satabilirim bir de böyle anlatayım kendimi merak ediyorum tekrardan düşüncelerinizi teşekkür ediyorum zahmet verdim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakart piyasasına pek hakim değilim,birde alacağın zamana kadar fiyatlar değişir
illa ki değişir de hocam büyük bir değişim olacağını düşünmüyorum zaten fiyatları sürekli düşüşe geçmiş olur da yükselirse bende ona göre bişeyler hazırlarım yani

hocam ben galiba yanlış anlattım kendimi ekran kartsız bir sistemim var i3 10100f li 4060 alıp yazında anakartı dediğim model alıp ryzen 5 5500 veya 5600 alırım diye düşündüm zaten bende ki kasa alacağım şeyler için hem power hemde alan anlamında yeterli kalan anakartla i3 10100f o kadar da önemli değil fazla para getireceğini sanmıyorum ucuza parça parça satabilirim bir de böyle anlatayım kendimi merak ediyorum tekrardan düşüncelerinizi teşekkür ediyorum zahmet verdim

illa ki değişir de hocam büyük bir değişim olacağını düşünmüyorum zaten fiyatları sürekli düşüşe geçmiş olur da yükselirse bende ona göre bişeyler hazırlarım yani
Alacağın zaman bütçen çıkışırsa anakart +AMD işlemci çekersin o zaman

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Görkem

bende şunu söylemek istiyorum yaza kadar darboğaz yaşayacağın bir ekran kartına o paraları vermektense
şu an ikinci elden temiz daha düşük seviye bir kart bakarım
şu an piyasada amd de 7xxx kartları var
belki yazın en düşük orta seviye çıkaracakları kart 6600den daha iyi olacak aynı fiyat bantlarında satılacak

sen şimdi bu kartı alacaksın yazın anakart işlemciyi satıp başka bir anakart işlemci alacaksın
ikinci el fiyatlara bakıyorum

10100f+anakart ikilisindense 12100f+anakart ikilisine 500-750 bandında daha fazla para verip alabiliyor alıcılar
hal böyle olunca bu serinin işlemci anakart ikilisini istediğin fiyattan kısa sürede satma imkanın nasıl olur bilemem

hazır sistem olarak satman daha mantıklı olur
hazır sistemde de işlemci ekran kartı uyumunu fiyat performans olarak yakalamalısın ki rahat satasın

hani sorun şu olsa
elimde 12100f var 4060ti veya 4070 serisi alacam
1 ay max 2 ay içinde de işlemcimi yükseltecek bütçem de olacak
o zaman amenna

ama şu an hem uzunca süre darboğaz yaşayacağın
hemde perakendede fahiş fiyat tan satılan kart almak
şahsi fikrimce mantıklı değil

swimzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
berke duha bahadır
bende şunu söylemek istiyorum yaza kadar darboğaz yaşayacağın bir ekran kartına o paraları vermektense
şu an ikinci elden temiz daha düşük seviye bir kart bakarım
şu an piyasada amd de 7xxx kartları var
belki yazın en düşük orta seviye çıkaracakları kart 6600den daha iyi olacak aynı fiyat bantlarında satılacak

sen şimdi bu kartı alacaksın yazın anakart işlemciyi satıp başka bir anakart işlemci alacaksın
ikinci el fiyatlara bakıyorum

10100f+anakart ikilisindense 12100f+anakart ikilisine 500-750 bandında daha fazla para verip alabiliyor alıcılar
hal böyle olunca bu serinin işlemci anakart ikilisini istediğin fiyattan kısa sürede satma imkanın nasıl olur bilemem

hazır sistem olarak satman daha mantıklı olur
hazır sistemde de işlemci ekran kartı uyumunu fiyat performans olarak yakalamalısın ki rahat satasın

hani sorun şu olsa
elimde 12100f var 4060ti veya 4070 serisi alacam
1 ay max 2 ay içinde de işlemcimi yükseltecek bütçem de olacak
o zaman amenna

ama şu an hem uzunca süre darboğaz yaşayacağın
hemde perakendede fahiş fiyat tan satılan kart almak
şahsi fikrimce mantıklı değil
satma olayında haklısınız hocam kısa sürede istediğim fiyat olmaz ama ben onu o kadar düşünmüyorum açıkcası belki hediye ederim arkadaşlara 11 bine 4060 alıp kullanmak daha cazip geldi bana 2. el rx 6600 den yazın amd kart çıkarır dediğiniz gibi olabilir ama çoğunlukla nvidia kullandığım için o sebepten ötürü de 4060 tercihi yaptım
2. el mevzusu dediğiniz gibi daha mantıklı ama pek girmek istemedim 2. el kartlarına teşekkürler hocam
Ayrıca hocam darboğaz o kadar sorun yapacak mı yani sonuçta günlük kullanacağım

Top Bottom