İ5 760 Gtx 750 ye darboğaz yaparmı

Zaten sıcaklıktan olduğu çok net belli. İşlemciyi 3.8GHz yaptım diyorsunuz ancak ilk görselde 3GHz, ikinci görselde ise 3.1GHz olarak çalışıyor. İşlemci eski ekran kartınızı rahatça besleyebildiği için daha az kullanılıyordu ve daha az ısınıyordu. Şimdi daha güçlü bir ekran kartına geçtiğiniz için işlemci kullanımı arttı ve ısındıkça performansı iyice düşüyor, bu da özellikle söylediğiniz Lol, Valorant gibi işlemci odaklı oyunlarda epey düşüş sağlayacaktır.

Üstelik son attığınız fotoğrafta işlemci 99 derece, zaten biraz daha ısınsa sistem kendisini kapatacak.
Evet zaten 3.8 ghz yaptıgımda arkada google bile açamıyorum sadece oyuna girip bakmıştım droplar ekran kartı kullanımı filan aynıydı değişen yoktu sistem kapanmasın diye ekstra bş yoktu 99 derece oldugu resimde çok hafif resimde gözüküyor zaten hız aşırtma yapmıştım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

gtx 750 2 katı bir kart darboğaz bence
İşlemciden Kaynaklı Demi Darboğaz

Evet zaten 3.8 ghz yaptıgımda arkada google bile açamıyorum sadece oyuna girip bakmıştım droplar ekran kartı kullanımı filan aynıydı değişen yoktu sistem kapanmasın diye ekstra bş yoktu 99 derece oldugu resimde çok hafif resimde gözüküyor zaten hız aşırtma yapmıştım

İşlemciden Kaynaklı Demi Darboğaz
Muhtemelen, PSU'n upgradeleyince yetecek mi?

Cevaplarınız için teşekkürler benim en çok garibime giden youtube testerindeki insanlar darboğaz yaşamıyoda ben niye yaşıyorum ? İ5 760 i aliexpres üzerinden 100 tl ye sipariş edicem xeon 3430 30 tl ye almıştım 3 ay önce önerebilceğiniz LGA1156 İşlemci Varmı hocam

Muhtemelen, PSU'n upgradeleyince yetecek mi?

Cevaplarınız için teşekkürler benim en çok garibime giden youtube testerindeki insanlar darboğaz yaşamıyoda ben niye yaşıyorum ? İ5 760 i aliexpres üzerinden 100 TL ye sipariş edicem xeon 3430 30 TL ye almıştım 3 ay önce önerebilceğiniz LGA1156 İşlemci Varmı hocam
EKRAN kartı çok az w kulalnıyor zaten en fazla furmarkte 40w mı ne gördüm şuan darboğaz oldugu için oyunlarda 9 16w arası çekiyor

artık i5 760 ı sipariş edip bi güzelce termal macunlarım inşallah çözülür teşekkürler.

Ekler

• PSU.jpg
    PSU.jpg
    170.1 KB · Hit: 46
Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkürler benim en çok garibime giden youtube testerindeki insanlar darboğaz yaşamıyoda ben niye yaşıyorum ? İ5 760 i aliexpres üzerinden 100 TL ye sipariş edicem xeon 3430 30 TL ye almıştım 3 ay önce önerebilceğiniz LGA1156 İşlemci Varmı hocam

EKRAN kartı çok az w kulalnıyor zaten en fazla furmarkte 40w mı ne gördüm şuan darboğaz oldugu için oyunlarda 9 16w arası çekiyor

artık i5 760 ı sipariş edip bi güzelce termal macunlarım inşallah çözülür teşekkürler.
Xeon 3450 tercih edebilirsiniz bütçeyi arttırırsanız. 280tl civarı sanırım ancak 4 core 8 thread olmasıyla LGA1156'daki en iyi Xeon işlemci diye biliyorum.
Düzenleme: 3460, 3470, 3480 gibi üst serileri varmış ancak fiyatları daha pahalı, bu fiyata iyi bir tercih olabilir 3450.

Merhaba şuan gtx 750 ve xeon 3430 kullanıyorum çok büyük darboğaz yaşıyorum eski ekran kartım amd hd 6670 varken bu sorun yoktu ve anakartımın tek ram slotu bozuk tekli 8 gb ram var İ5 760 A geçiş sağlasam faydası olurmu darboğaz kalkarmı Userbenchmarrktan baktım 3430 ile arasında 50 fps fark var tek isteğim darboğazın kalkması eski ekran kartım varken sorun yaşamıyordum çok nadiren oluyordu yani
Diğer konunda da dediğim gibi almaya değecek bir işlemci değil. Alacaksan i7 serilerinden veya X3440 al.

Diğer konunda da dediğim gibi almaya değecek bir işlemci değil. Alacaksan i7 serilerinden veya X3440 al.
3440 da bütçemi aşıyor oda 380 tl gb bişi 3440 tek 8 çekirdek te daha fazla performans veriyor testlerine baktıgımda fps değerleri birbirlerine yakın aradaki fiyat farkına göre tabii

Ekler

• bench.PNG
    bench.PNG
    23.2 KB · Hit: 45
3440 da bütçemi aşıyor oda 380 TL gb bişi 3440 tek 8 çekirdek te daha fazla performans veriyor testlerine baktıgımda fps değerleri birbirlerine yakın aradaki fiyat farkına göre tabii
Elindeki işlemciyi 3.8GHz yapmakla i5 işlemciyi 3.8GHz yapmak arasında bir hız farkı neredeyse yok. Yani sana bir etkisi olmaz o işlemcinin. Ya hiç alma ya da biraz fark göreyim diyorsan en az X3440 al ki performans artışı gör 😀

Elindeki işlemciyi 3.8GHz yapmakla i5 işlemciyi 3.8GHz yapmak arasında bir hız farkı neredeyse yok. Yani sana bir etkisi olmaz o işlemcinin. Ya hiç alma ya da biraz fark göreyim diyorsan en az X3440 al ki performans artışı gör 😀

ben zaten 3.8 de kullanamam en fazla 3.0 a çekebilirim bence 3430 ile i5 760 arasında baya farkvar attıgım resimdede bakabilirsiniz zaten karşılaştırmlarıda 3440 ile 3430 ile karşılaştırılmıyor bile

hocam benim istediğim performans değil aralarında fazla fark olmasa bile işime gelir darboğazı ortadan kaldırmak istiyorum ben

Ekler

• benchmnark.PNG
    benchmnark.PNG
    10.4 KB · Hit: 46

ben zaten 3.8 de kullanamam en fazla 3.0 a çekebilirim bence 3430 ile i5 760 arasında baya farkvar attıgım resimdede bakabilirsiniz zaten karşılaştırmlarıda 3440 ile 3430 ile karşılaştırılmıyor bile
O sitenin verilerine güvenme derim. Bir ara bu site i9 9900K yı R9 3950X ten güçlü gösteriyordu, verilerin pek doğruluğu yok.

3.3GHZ OC bir X3430 ile stok olarak 3.3GHz çalışan bir i5 neredeyse aynı güçtedir. i5 aynı hızda belki birkaç derece serin çalışır o kadar yani.

hocam benim istediğim performans değil aralarında fazla fark olmasa bile işime gelir darboğazı ortadan kaldırmak istiyorum ben
Performans artmadan darboğaz nasıl kalkacak?

O sitenin verilerine güvenme derim. Bir ara bu site i9 9900K yı R9 3950X ten güçlü gösteriyordu, verilerin pek doğruluğu yok.

3.3GHZ OC bir X3430 ile stok olarak 3.3GHz çalışan bir i5 neredeyse aynı güçtedir. i5 aynı hızda belki birkaç derece serin çalışır o kadar yani.

Performans artmadan darboğaz nasıl kalkacak?
şimdi baktım örnek olarak gta v de yüksek ayarlarda xeon 3430 ile 40 fps almış i5 760 ilede 55 65 fps arası

şimdi baktım örnek olarak gta v de yüksek ayarlarda xeon 3430 ile 40 fps almış i5 760 ilede 55 65 fps arası
Ben diyeceğimi dediğimi düşünüyorum, istersen bahsettiğin işlemciyi alıp dediğim durumu kendin deneyimle, istersen dediklerime güvenip X3440 al sana kalmış tamamen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,081
Üyeler
184,725
Son üye
suley123
Geri