İ5 9400F max 81 derece görüyor normal mi?

isl
Normal değil hocam. Aynı işlemci bende var 70 dereceyi bile ancak çok zorlarsam geçiyor.
işlemciyi soğutan cpu soğutucu değil sadece çevre etkenler de var kasa nin hava akışı kötü ise bu artar

Kasa+PSU'un zaten dandik ama stock fanla bile bu değerler uzay montajda belki olabilir o yüzden montafjında bir sıkıntı olabilir ya da termal macun da olmayabilir ya da fazla kalın sürmüş olabilirsin.
vatandan hazır sistem olarak aldım montajı orda yapıldı bi sorun olmuşmudur ki orda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasanın modeli nedir?
rampage azor

O kasanın hava sirkülasyonu berbat dostum. Bu derecelerde işlemcini çalıştırma. 200-300tl'ye iyi bir işlemci soğutucu al.
daha ucuza iyi iş yapan bulabilir miyim peki

vatandan hazır sistem olarak aldım montajı orda yapıldı bi sorun olmuşmudur ki orda

rampage azor

daha ucuza iyi iş yapan bulabilir miyim peki
Fanına bakabilirsin macun filan varmı ona da bakmanı öneririm ama ilk önce o PSU'yu değiştir bence ve kasa da kötü anakart olarak ilerde B360M VD filan alırsın H310 kısılmış bir chipset ama sorun yaratmaz neyse bir kontrol et bence fanına bak.

Fanına bakabilirsin macun filan varmı ona da bakmanı öneririm ama ilk önce o PSU'yu değiştir bence ve kasa da kötü anakart olarak ilerde B360M VD filan alırsın H310 kısılmış bir chipset ama sorun yaratmaz neyse bir kontrol et bence fanına bak.
şimdiik bütçem yok dostum iş görmez mi bi kaç sene

şimdiik bütçem yok dostum iş görmez mi bi kaç sene
Birkaç sene değil birkaç ay kullanabilirsin kasayı değiştirmesen bile PSU'yu değiştirmeni öneririm ama bir süre idare eder harhalde.

teşekkürler yorumlarınız için yeni soğutucu almaya karar verdim

teşekkürler yorumlarınız için yeni soğutucu almaya karar verdim
Yeni soğutucu filan alma gerek yok stok soğutucu ile işlemci herhangi bir sıkıntı çıkarmıyor o değerlerli uzay montajda işkence testinde filan veriyor yani montajını kontrol et soğutucu alacaksan ilerde alırsın ama gerekli değil macununa filan bak.

Yeni soğutucu filan alma gerek yok stok soğutucu ile işlemci herhangi bir sıkıntı çıkarmıyor o değerlerli uzay montajda işkence testinde filan veriyor yani montajını kontrol et soğutucu alacaksan ilerde alırsın ama gerekli değil macununa filan bak.
akşama sökücem bakıcam elimde 10 tllik termal macun var eski kasamdan kalan acaba daha kötü yapar mı sürsem veya sorun yoksada olduğu gibi geri taksam üzerindeki macun bozulur mu

akşama sökücem bakıcam elimde 10 tllik termal macun var eski kasamdan kalan acaba daha kötü yapar mı sürsem veya sorun yoksada olduğu gibi geri taksam üzerindeki macun bozulur mu
Dandik bir macun kullanmanı önermem ama macun yoksa işlemci üzerinde sürebilirsin ama kalın sürmemen lazım.

Dandik bir macun kullanmanı önermem ama macun yoksa işlemci üzerinde sürebilirsin ama kalın sürmemen lazım.
saolasın dostum bilgi için bir de ben bu fanı söktüğümde garanti dışı felan kalmaz değil mi yani montajlı aldığım için ilk defa açıcam kapağını

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
saolasın dostum bilgi için bir de ben bu fanı söktüğümde garanti dışı felan kalmaz değil mi yani montajlı aldığım için ilk defa açıcam kapağını
Olmaması lazım parçaların ayrı ayrı garantisi var ama anakarta filan zarar vemre.

Geri