Edwin
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
Merhabalar arkadaşlar, ben başlıkta yazdığım işlemciyi kullanıyorum. Her yerde Intel ve Z serisi anakart aldıysanız overclock yapmadan kullanmak mantıksızdır yazıyor fakat daha önce tecrübe etmediğim bir konu olmadığı için size danışmak istedim. OC yaptığımda ne kadar performans artışı yaşarım? BIOS'tan hangi ayarları yapmam gerekiyor? Çoğu yerde işlemcim hakkında 1.35v değeri ile 5GHz'yi çok rahat görebileceği yazılmış. Siz ne tavsiye verirsiniz? 1.35v 5GHz denedim. Sistem açıldı fakat Prime95 testi yaparken işlemci 90 dereceye ulaştı. Daha sonra 1.29V değerine kadar indim sistem yine açıldı fakat sıcaklıkta düşüş sağlayamadım. Farklı bir ayar yapmam mı gerekiyor? Şimdiden herkese cevapları için teşekkür ederim. Sistemim: CPU: Intel Core i5 9600K 3.7GHz motherboard: MSI MAG Z390 Tomahawk RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL18 GPU: MSI RX 5600 XT Gaming X Liquid cooler: Cooler Master Masterliquid ML240l V2 RGB case: Cooler Master Masterbox TD500 mesh white PSU: High Power 750W 80+ Gold performance gd.