I7 14700KF VS R7 9700X Hangisi Alınmalı ? Oyun ve Yayın

Dediğiniz doğru ama tüketimi 250W üstüne çıkan bir işlemci elektrik faturasına nasıl yansır emin değilim birde 14600kf için kaç W psu lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve anakartım o yükü kaldırabilecek güçte değil sanırım
anakartınız 14900k da dahil tüm işlemciler kaldırır. ancak vrm soğutması olmadığı için oto mod da dahil olmak üzere oc yapamazsınız. sadece 14700KF ve üstü işlemciler daha yüksek enerji tüketim talebine sahip oldukları için temkinli yaklaşmak adına tavsiye etmiyoruz. pekala 14600KF yi sorunsuz çalıştırır.

14600KF için asgari 750-800watt psu alsanız iyi olur.

Papağan gibi tekrarlamıyoruz. Adam zaten sana ne alayım diye sormamış 14700kf mi 9700x mi demiş. 14700kf de parasına göre iyi bir işlemci falan değil. İkinci elde de satarken yine fazladan zarar edecek. Psu değiştirmeden b650 + 9700x = 17000 civarı olur. Diğer Türlü de yine 17000 olacak.
14700KF 9700X'den %45 daha performanslı bir işlemci. birbirlerine rakip bile değiller. 9700X in amd karşısındaki rakibi 14600KF dir ve aynı performansa rağmen %35 daha ucuzdur. hem elindeki anakartı ederinden 2000-3000'e daha ucuza satmış olacak, hem yeni anakart için elinden 2000-3000 daha fazla para ödemiş olacak hem de işlemci için amd ile intel arasındaki fark nedeniyle 4000 tl daha fazla ödemiş olacak. aynı performans için toplamda 10000 tl yakın fazla para ödemiş olacak.

Beni anlayan birisi sonunda ben işlemcimi satmak istediğimde saçma sapan zarar etmeden satmak ve ölü bir piyasaya sunmak istemiyorum

Araştırmama göre 14600kf için anakartımıda değiştirmem gerekiyormuş psumuda ve sıfır alacağım içn hesaplama yaptım 15k gibi bir fiyat ödemesi yapmam gerekiyor
aradaki fiyat farkını şimdiden ödemiş oluyorsunuz zaten. şu an intel setler performansına göre çok düşük fiyata satılıyor. dolayısıyla o saçma sapan zararı şimdi etmiş olacaksın. üstelik paranın zaman değeri nedeniyle daha fazla finansal kayıp yaşamış olacaksın.

Son düzenleme:
anakartınız 14900k da dahil tüm işlemciler kaldırır. ancak vrm soğutması olmadığı için oto mod da dahil olmak üzere oc yapamazsınız. sadece 14700KF ve üstü işlemciler daha yüksek enerji tüketim talebine sahip oldukları için temkinli yaklaşmak adına tavsiye etmiyoruz. pekala 14600KF yi sorunsuz çalıştırır.

14700KF 9700X'den %45 daha performanslı bir işlemci. birbirlerine rakip bile değiller. 9700X in amd karşısındaki rakibi 14600KF dir ve aynı performansa rağmen %35 daha ucuzdur. hem elindeki anakartı ederinden 2000-3000'e daha ucuza satmış olacak, hem yeni anakart için elinden 2000-3000 daha fazla para ödemiş olacak hem de işlemci için amd ile intel arasındaki fark nedeniyle 4000 tl daha fazla ödemiş olacak. aynı performans için toplamda 10000 tl yakın fazla para ödemiş olacak.

aradaki fiyat farkını şimdiden ödemiş oluyorsunuz zaten. şu an intel setler performansına göre çok düşük fiyata satılıyor. dolayısıyla o saçma sapan zararı şimdi etmiş olacaksın. üstelik paranın zaman değeri nedeniyle daha fazla finansal kayıp yaşamış olacaksın.
Evet haklısınız daha performanslı ama 14. Nesillerde anlık güç çekimden dolayı microcode yayımlandı lakin buna rağmen 14700k modelleri olmuş 14600k yanan diyen görmedim okumadım yani 14600kf sıcak bakıyorum ama bu sefer psu değişmem gerekecek ve anakart korkutuyor beni ayrıca yüksek tüketim yüksek fatura demek ve bir daha güncellemek istesem güncelleme yapamayacağım anakartı değişmeden çoğu yt ve yayıncı 14700kf kullanıyor yayın performansı daha mı iyi

ileriye dönük bir psu söyler misiniz

Son düzenleme:
Evet haklısınız daha performanslı ama 14. Nesillerde anlık güç çekimden dolayı microcode yayımlandı lakin buna rağmen 14700k modelleri olmuş 14600k yanan diyen görmedim okumadım yani 14600kf sıcak bakıyorum ama bu sefer psu değişmem gerekecek ve anakart korkutuyor beni ayrıca yüksek tüketim yüksek fatura demek ve bir daha güncellemek istesem güncelleme yapamayacağım anakartı değişmeden çoğu yt ve yayıncı 14700kf kullanıyor yayın performansı daha mı iyi

ileriye dönük bir psu söyler misiniz
Öncelikle soğutucunuz iyi olduğu için oc yapmadığınız sürece yeni microcode ile 14700K da kullanabilirsiniz. ama belirttiğim gibi vrmlerde soğutma olmadığı için dikkat etmekte fayda var.

psu için https://www.akakce.com/power-supply...0-bronze-850w-120mm-fan-fiyati,183481324.html
değerlendirilebilir.

amdye de geçseniz intelde de kalsanız mevcut psu büyük risk.

intel için yayın performansının daha iyi olduğunu belirtiyorlar ancak yayın yapmadığım için yorum yapmam doğru olmaz.

7000 serisi baya bir ısınıyor benim phntom spirit yeter mi
Hocam youtube a phantom spirit yazarsanız bir kanal 7800x3d li uzay montaj bir sistem kurmuş oradan sıcaklıklara bakabilirsiniz videoda sadece soğutıcuyu inceliyor bi baktım işlemci 7800 kullanmış 👍🏼

Öncelikle soğutucunuz iyi olduğu için oc yapmadığınız sürece yeni microcode ile 14700K da kullanabilirsiniz. ama belirttiğim gibi vrmlerde soğutma olmadığı için dikkat etmekte fayda var.

psu için https://www.akakce.com/power-supply...0-bronze-850w-120mm-fan-fiyati,183481324.html
değerlendirilebilir.

amdye de geçseniz intelde de kalsanız mevcut psu büyük risk.

intel için yayın performansının daha iyi olduğunu belirtiyorlar ancak yayın yapmadığım için yorum yapmam doğru olmaz.
neden amd geçsemde risk taşıyor onu anlayamadım

neden amd geçsemde risk taşıyor onu anlayamadım
pbo maximum ayarda sahip olduğun işlemciden yaklaşık 50watt fazla elektrik tüketiyor.

bu iki işlemciden hangisi alınmalı karar veremedim.

Amacım oyun ve yayın tarafında yoğun olacak biçimde kullanıcam. Şaun MSI PRO B760M-P anakartım var ölü soket olduğu için amd geçesim var ama 14700kf övende çok insan gördüm sizlere danışmak istedim.
AMD sisteme geçtiğimde MSI MAG B850 TOMAHAWK WİFİ modelini alıcam. İntel den devam edeceksem yeni bir anakart almayı düşünmüyorum

4070 süper kullanıyorum 650W silver+ psum var yeter mi beslemeye
9700x tabii ki bütçeyi hafif artırıp 7800x3d de alabilirsin güzel bir kule tipin varsa örnek phantom spirit , peerlees assasin ve deepcool ak620 gibi gibi rahat soğutur.

9700x tabii ki bütçeyi hafif artırıp 7800x3d de alabilirsin güzel bir kule tipin varsa örnek phantom spirit , peerlees assasin ve deepcool ak620 gibi gibi rahat soğutur.
Sence 7800x3d mi almam mantıklı üstüne koyup 9800x3d mi

Geri