Neler Yeni

Ideapad Gaming 3 RTX3060 yeni seri performans sorunu

dyspaire

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Ege tahmaz
Discordda gürültü önleme vardı sanırım onu bir kontrol et. PUBG kaynaklı sorun oluyor olabilir hocam. Birkaç oyunda daha dene bakalım.
Hocam vallaha dün valorantta yine aynı sorunu yaşadım hayrı sadece onda da değil bu masaüstünde bile ekranım 165hz ekran ayarlarından 165 olduğunuda görüyorum ama sanki 165 gibi değil yani bi donma kasma var gibi hissediyorum itopyadan alırken windows 11 in deneme sürümünü yüklettim acaba bundan kaynaklı olabilir mi ?

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,713
İsim
Fatih
Intel'de çift kanal ram önemli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam vallaha dün valorantta yine aynı sorunu yaşadım hayrı sadece onda da değil bu masaüstünde bile ekranım 165hz ekran ayarlarından 165 olduğunuda görüyorum ama sanki 165 gibi değil yani bi donma kasma var gibi hissediyorum itopyadan alırken windows 11 in deneme sürümünü yüklettim acaba bundan kaynaklı olabilir mi ?
Isı değerlerinizi kontrol eder misiniz?

dyspaire

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Ege tahmaz
Intel'de çift kanal ram önemli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Isı değerlerinizi kontrol eder misiniz?
Tabi ki ederim bildiğiniz bir uygulama verileri size atabileceğim bir uygulama var mı indirip kullansam ?

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,713
İsim
Fatih
Tabi ki ederim bildiğiniz bir uygulama verileri size atabileceğim bir uygulama var mı indirip kullansam ?
MSI Afterburner ile bütün değerlerinizi kontrol edebilirsiniz.

dyspaire

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Ege tahmaz
MSI Afterburner ile bütün değerlerinizi kontrol edebilirsiniz.
Sıcaklık değerleri normal gpu 73 oldu max cpu 77 falan oldu fakat ben fps değeri olarak 84 falan gördüm yani inanılmaz bir düşüş var anlamıyorum valorantı.

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,713
İsim
Fatih
Sıcaklık değerleri normal gpu 73 oldu max cpu 77 falan oldu fakat ben fps değeri olarak 84 falan gördüm yani inanılmaz bir düşüş var anlamıyorum valorantı.
Eger Emre'nin cozumleri ise yaramadiysa raminizi cift kanal yapmanizi onerecegim. Bir de MUX Swicth varsa acmanizi rica ediyorum.

dyspaire

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Ege tahmaz
Eger Emre'nin cozumleri ise yaramadiysa raminizi cift kanal yapmanizi onerecegim. Bir de MUX Swicth varsa acmanizi rica ediyorum.
sanırım legionda varmış o da şöyle bir durum var birincisi hangi ram uyumlu bilmiyorum bile ikincisi bundan önceki laptopum da ideapaddi geçen seneki sürümdü onda böyle bir şey yaşamıyordum onda da 1 slotttu yani sorun ne anlamadım windowstan kaynaklı olabilir mi windows 10 yüklesem falan birde öneri ram varsa atabilir misiniz ?

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,713
İsim
Fatih
Ramexpert ile raminize bakabilirsiniz. Aynısından alsanız güzel olur ama baktıktan sonra yazın ona göre önerelim. Format atmayı da deneyebilirsiniz tabii ki.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,054
İsim
Emre Zengin
sanırım legionda varmış o da şöyle bir durum var birincisi hangi ram uyumlu bilmiyorum bile ikincisi bundan önceki laptopum da ideapaddi geçen seneki sürümdü onda böyle bir şey yaşamıyordum onda da 1 slotttu yani sorun ne anlamadım windowstan kaynaklı olabilir mi windows 10 yüklesem falan birde öneri ram varsa atabilir misiniz ?
Tekrardan Windows 11 formatı atmayı deneyebilirsin hocam.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,054
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,054
İsim
Emre Zengin
Neden öyle dedimki birde windows 11 i güncel nereden indirebilirim iso dosyasını ?
Çünkü artık 12.nesil ve 13.nesil Intel işlemciler Windows 11'de daha optimize çalışıyor. Şuan en iyi performansı Windows 11'de alırsın.
Windows 11 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, İSO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu İSO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz İSO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,603
Üyeler
167,685
Son üye
cadeem
Top Bottom