Neler Yeni

lenovo ideapad gaming 3 fps sorunu

NorinRadd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Şahin Deniz
ben yakın bir zamanda okumaya il dışına gideceğim için laptop almak istedim. lenovo ideapad gaming 3 ryzen 5 7535hs rtx 2050 modelini gördüm 17.000TL'ye. fiyatı çok iyiydi hem öğrenci olduğum için aman aman param yoktu. bunun taksidini bile zar zor ödüyorum zaten o ayrı konu. hem okul için hem evde oyun oynamak için güzel bir laptop diye düşünmüştüm. pil süresinin 2 saat civarı olması üzdü fakat şu anda çoğu gaming laptop o şekildeymiş o yüzden çok takmadım. fakat fps sorununu çok kafaya taktım. marvel spidermanda bazen 50-60 bazen 30 bazen de 10 fps görüyorum. fakat internette izlediğim videolarda pek öyle bir şey yoktu. üzerine cs2 de 120hz olan monitörümü tam anlamı ile kullanamıyorum bile. bu sorunu nasıl çözerim çünkü bu sistemin bu kadar kötü olmasını hiç beklemiyordum.
ryzen 5 7535hs
rtx 2050 75 watt
1x8 gb ddr5 4800 mhz ram
512 gb ssd
sistem bu videolarda ram hep 16 gb. belki de ramden dolayı bu kadar dalgalı ve az fps alıyorum. çünkü spiderman oyununda 7 gb ram kullanıyor zaten bilgisayarın kullanılabilir rami 7.1. siz ne diyorsunuz?

java

80+ Bronze
Kesin ram yüzündendir hocam. Zaten windows artık boşta 4 gb falan kullanıyor oyunlara ram kalmıyor.

Kerem Aktasd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Kerem Aktaş
ben yakın bir zamanda okumaya il dışına gideceğim için laptop almak istedim. lenovo ideapad gaming 3 ryzen 5 7535hs rtx 2050 modelini gördüm 17.000TL'ye. fiyatı çok iyiydi hem öğrenci olduğum için aman aman param yoktu. bunun taksidini bile zar zor ödüyorum zaten o ayrı konu. hem okul için hem evde oyun oynamak için güzel bir laptop diye düşünmüştüm. pil süresinin 2 saat civarı olması üzdü fakat şu anda çoğu gaming laptop o şekildeymiş o yüzden çok takmadım. fakat fps sorununu çok kafaya taktım. marvel spidermanda bazen 50-60 bazen 30 bazen de 10 fps görüyorum. fakat internette izlediğim videolarda pek öyle bir şey yoktu. üzerine cs2 de 120hz olan monitörümü tam anlamı ile kullanamıyorum bile. bu sorunu nasıl çözerim çünkü bu sistemin bu kadar kötü olmasını hiç beklemiyordum.
ryzen 5 7535hs
rtx 2050 75 watt
1x8 gb ddr5 4800 mhz ram
512 gb ssd
sistem bu videolarda ram hep 16 gb. belki de ramden dolayı bu kadar dalgalı ve az fps alıyorum. çünkü spiderman oyununda 7 gb ram kullanıyor zaten bilgisayarın kullanılabilir rami 7.1. siz ne diyorsunuz?
hocam 2x8 ram yaparsanız sorun büyük ihtimalle çözülür
Mesaj otomatik birleştirildi:

ryzen 5 7535hs
rtx 2050 75 watt
1x8 gb ddr5 4800 mhz ram
512 gb ssd
ayrıca rtx 2050 nin vrami yüzünden tekleme yapıyor olabilir.

NorinRadd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Şahin Deniz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam 2x8 ram yaparsanız sorun büyük ihtimalle çözülür

ayrıca rtx 2050 nin vrami yüzünden tekleme yapıyor olabilir.
hocam spidermanda olabilir ani fps dropu ondan fakat god of war'da olmuyor. üzerine fps düşük zaten test videolarında ki fps'e kıyasla. 120 hz ekranı rekabetçi oyunda bile kullandırtmıyor. inşallah ram takınca hem fps o videolarda ki gibi olur ve drop yaşanmaz.

Kerem Aktasd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Kerem Aktaş
hocam spidermanda olabilir ani fps dropu ondan fakat god of war'da olmuyor. üzerine fps düşük zaten test videolarında ki fps'e kıyasla. 120 hz ekranı rekabetçi oyunda bile kullandırtmıyor. inşallah ram takınca hem fps o videolarda ki gibi olur ve drop yaşanmaz.
hocam gerekli windows içi ayarları yaptığınızdan emin misiniz? arka plan uygulamalarını kapama fln

NorinRadd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Şahin Deniz
hocam gerekli windows içi ayarları yaptığınızdan emin misiniz? arka plan uygulamalarını kapama fln
1723026002656.png

bunlar acık oluyor sadece arkada.

windows ayarı ise oyun modu harici yapmadım.

Kerem Aktasd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Kerem Aktaş
Alıntıyı görüntüle
bunlar acık oluyor sadece arkada.

windows ayarı ise oyun modu harici yapmadım.
hocam arka plan uygulamaları diye bi ayar vardı yanlış hatırlamıyorsam. onların hepsini kapatın derim. ayrıca nvidia xbox game hub gibi bişey var ismini tam hatırlamıyorum onu da kapatın aşırı fps düşürrüyor o da.

NorinRadd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Şahin Deniz
hocam arka plan uygulamaları diye bi ayar vardı yanlış hatırlamıyorsam. onların hepsini kapatın derim. ayrıca nvidia xbox game hub gibi bişey var ismini tam hatırlamıyorum onu da kapatın aşırı fps düşürrüyor o da.
xbox game bar mı?

dyron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
muhammet
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
valorant oynadığın zamn riot clienti görev yön. üzerinden kapat 400mb fln ram kazanmış olursun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,079,480
Üyeler
171,586
Son üye
ahmethanercn
Top Bottom