IKI EKRAN KARTI ARASINDA KALDIM

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
20000
MSI VGA GEFORCE RTX 5060 TI 8GB mi yoksa
Sapphire RX 9060 XT 16 GB Ekran kartı mi

MSI 20k fiyatı var
9060 XT 17.5
Benim maksimum bütçe 20k
Daha iyisi var diyorsanız onları da dinleyebilirim teşekkürler

1080p de oynayacaksan 8 gb yeter ama uzun ömürlü olsun istiyorsan 16 gb almak daha mantıklı

Özellikle AI / ML için kullanılacaksa RX 9060 XT açık ara önde olur. Oyunlarda ise iki kart da fena değil, ucuz olanı tercih et.

MSI VGA GEFORCE RTX 5060 TI 8GB mi yoksa
Sapphire RX 9060 XT 16 GB Ekran kartı mi

MSI 20k fiyatı var
9060 XT 17.5
Benim maksimum bütçe 20k
Daha iyisi var diyorsanız onları da dinleyebilirim teşekkürler
1080P DE FULL+FULL RT AÇIK oynatabilecek bir kart, belleği 12gb ya da 16gb olsa idi.
Gerisi boş. Anlayana sizvrisinek saz.

Özellikle AI / ML için kullanılacaksa RX 9060 XT açık ara önde olur. Oyunlarda ise iki kart da fena değil, ucuz olanı tercih et.
AI/ML için kullanılacaksa AMD kartları direkt çöpe atın daha iyi, Cuda desteği yok onunla uğraşılmaz. Direkt 5060Ti 16GB veya daha üst modellere bakılmalı.

Yok sadece oyunlar için istiyorum, örneğin Ready or Not tarzı oyunlarda arkadaslarla oynarken sorun yaşıyorum. 1050 ti var normal Kasmasi.
MSI bilindik sağlam, geçen Abdullah in da paylaştığı Sapphireden emin olamamistim. Ama daha iyidir seni 4-5 sene rahat götürur diyorsanız şuan 17.5k iyi fiyat gibi duruyor.
Hiçbiri değil , şunu al diyorsanız; o modele de bakmak isterim tabi

AI/ML için kullanılacaksa AMD kartları direkt çöpe atın daha iyi, Cuda desteği yok onunla uğraşılmaz. Direkt 5060Ti 16GB veya daha üst modellere bakılmalı.
ROCm / HIP desteği son zamanlarda bayağı gelişti, ayrıca ZLUDA dönüştürücü katmanı da var CUDA uygulamaları için. Fiyat aralığında bence kazanan yine AMD ama senin söylediğin "Çöpe atın..." kelimesini yakıştıramadım. LLM'de mesela AMD her türlü iyi, özellikle RX 7900 XTX'ler çok başarılı. Ben senin yerinde olsam ROCm desteğinin gelişmesi için AMD'yi alırdım yine. SD'lerde gib yerlerde Nvidia'nın öne geçiyor genellikle, doğru. Bende RTX 4050 115W ile RX 6800 var. RX 6800, RTX 4050'den LLM performansında fersah fersah önde ama SD / SDXL için konuşuyorsan zaten RX 6000 serisi pek güzel değil. Hem AMD, hem Nvidia kullanıyorum.

Geri