İkinci El Bilgisayar Tavsiye

Reaksiyon skoru
139
Arkadaşlar sıfır ve ikinci el bilgisayar bileşenleri ve sistemleri takip eden biri olarak özellikle ikinci elde uygun fiyatlı ürünleri gördüğümde, kendim almadığım sürede başkalarının, özellikle forum içi kişilere faydası dokunması amacıyla böyle bir başlık açma gereği olduğunu düşündüm. Bu başlık altında ikinci el sistem veya bileşen tavsiyeleri verilip ihtiyacı olan kişilerin uygun fiyatlarla ihtiyaçlarının karşılanabileceği düşüncesindeyim. Bu vesile ile sarı sitede gördüğüm üç ilanı paylaşmak istiyorum.

1. Sistem ürün fiyatı 49.500 TL.

✓ Ekran kartsız şekilde satılıktır.
✓ 01.24 faturalı kutu ve garanti mevcut, işlemci 04.25 faturalı kutulu
✓ AMD Ryzen 9 9900X3D 12/24 Çekirdek 128Mb İşlemci
✓ MSI MAG 240Mm RGB Sıvı Soğutma
✓ MSI MAG X670E Carbon WiFi DDR5 Anakart
✓ Adata XPG Lancer 32GB(16x16) 6000Mhz CL30 RGB Ram
✓ Samsung 980 Pro 2TB M2 Nvme
✓ Cooler Master H500 Mid-Tower Gaming Kasa
✓ MSI MAG A850GL 850W 80+ Gold Modüler Power Supply

Sistem bileşenleri için üşenmedim tek tek aynı sitedeki ikinci el parçaların en uygunu bulup topladığımda 51.300 TL oluyor. Bunu pazarlıkla 49.000 TL bir ihtimal 48.000 TL civarı alabilirsiniz diye düşünüyorum. Parçaları bayağı kaliteli seçmiş. Ekran kartı olarak 9070 xt, rtx 5070 veya rtx 5070 ti eklediğinizde canavar gibi bir sistem olabileceğini düşünüyorum.

2. Sistem ürün fiyatı 85.000 TL

AMD Ryzen 9 9950x3D
Corsair 32Gb RGB 6000mhz ddr5 Ram
Gigabyte x870e Aorus Pro Ice Wifi7
ASUS TUF RTX 5080 16gb OC
Corsair mp600 PRO NH 2tb ssd
Corsair Beyaz Akvaryum kasa RGB
Corsair ICUE 360mm Rgb Sıvı Soğutma

Bu fiyat sistem bileşenlerine göre haddinden fazla ucuz. Kişinin dolandırıcı olabilme ihtimalini çok yükseltiyor. Ama belki kişinin günahını alıyoruzdur. Deneyip görerek, test ederek alınsa neden olmasın.

3. Sistem ürün fiyatı 90.000 TL

İ9 14900KF İŞLEMCİ
'SIFIR'GALAX RTX 5080 16GB(GÖRSELDEKI ASUS TEMSILIDIR)
MSI MAG Z790 ANAKART
32GB G.SKILL DDR5 RAM
1TB M.2 SSD
ASUS TUF GT502 BEYAZ KASA
360 MM BEYAZ RGB SIVI SOGUTMA
GOLD MODULER PSU

Bu da parçalarına göre oldukça düşük fiyatlı bir ürün. Alınacaksa iyice deneyip test ederek alınmalı. Çünkü bu fiyatlara olması şüpheli.

Arkadaşlar verdiğim ilanlardaki kişilerle herhangi bir bağım yoktur. İkinci el sistem almaya sıcak olanların faydalanabilmesi için böyle bir paylaşım yapılabilineceğini düşündüm. Olur da almaya karar verirseniz kişilere ürünü almadan önce eft havale yapmayın. Adamlarla iletişime geçip onlardan param güvende gibi linkler alıp ödemenizi o link üzerinden yapmayın. Paravan siteler açıp onun üzerinden ödeme alabiliyorlar. Dolandırılmayın. Mümkün mertebe gidip ürünü görün test edin. Yalnız gitmeyin. Yanınızda birileri daha olsun. Şahsen birinci sisteme aklım yatmıyor değil ama ihtiyacım yok işte. Umarım faydalı bir başlık olur.

2.si fake vibeı vermedi 9 yıllık hesapdan dolandırıcılik yapmaz muhtemelen

Geri