İnceleme İkinci El S20 FE İncelemesi

SerdarT35

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
871
İyi sosyaller, erteleye erteleye çok geçtiğinden bu incelemeyi bugün yayınlama kararı aldım. Fazla uzatmadan incelemeye geçelim.

Tasarım:​

-Tasarımının günümüze göre eski kaldığını söyleyebilirim, nedense Redmi havası aldım kamera tasarımı olarak. S10'un bile daha iyi bir tasarımı var desek yanlış olmaz ancak bu kişisel bir şey zaten sadece ben daha iyi bir tasarım beklerdim onu söyleyeyim.
+Elde tutuş hissiyatı olarak hoşuma gitti, yeni telefonlar gibi tuğla gibi değil ve boyut olarak 6.5 inç'in tam kıvamında olduğunu söyleyebilirim. Ne çok büyük ne çok küçük. Benim elime tam geliyor, hoşuma gitti bundan dolayı.
-Malzeme kalitesi olarak dış çerçevenin metal olması hoş ancak arkasının polimeri benim gibi eli çok terleyen birisi için sıkıntı çıkartabilir. Fazla kir tutuyor ve yakından anlaşılıyor.
+Cihazı kılıfsız tonlarca kez düşürdüm ve tek bir çizik bile başına gelmedi.

Sonuç: Ele güzel oturuyor ancak fazla kir tutuyor. Ayrıca dayanıklı sayılır ancak bazı kişilerin hoşuna gitmeyen bir tasarımı var.

Ekran:​

+Renk canlılığı olarak gayet iyi. Hem A32, hem M34 hem de Redmi Note 10 Pro ile karşılaştırdım ve renk olarak S20 FE çok daha iyi. Fazla şaşırmamak gerek ancak A32 de M34 de S20 FE gibi Super AMOLED ekrana sahip ancak S20 FE HDR ile çok fena fark atıyor. Kullanım zevkini arttıracak bir ekranı var yani.
+Telefon eski olduğundan yazıyorum, bunun ekranı bir önceki sene çıkan S10 serisi gibi 60 Hz değil 120 Hz ve telefonun donanımı da 120 Hz'e yetebilecek düzeyde (ki zaten bu çok şaşırılacak bir şey değil).
+Parmak izi okuyucusu gayet stabil çalışıyor. Tanıması 1 saniyeden fazla sürmüyor.
-Parlaklık seviyesi bir tık düşük ve sanırsam ısınma kaynaklı parlaklık düşürme gibi sorunları var.

Sonuç: Parlaklık hariç tatmin edici bir ekranı var.

Performans:​

+Bu dünyaya pek az işlemci gelmiştir ki hem güçlü hem de verimli olsun. Bu pek az işlemcilerden birisi SD865 ve gerçekten çok iyi.
+Gündelik kullanımda hiç donma kasma yaşamıyorsunuz, en abuk subuk hareketleri bile yaptığınızda bile telefon sapıtmıyor. "Android 2-3 sene sonra kasıyor." diyen arkadaşınıza bu 5 senelik telefonu göstererek ona haddini bildirebilirsiniz.
+Hafif oyunları çok rahat 120 FPS dropsuz oynayabiliyorsunuz. Clash Royale, Brawl Stars, AoH2 ve Ertuğrul Gazi 3'te denedim ve bu üç oyunu da gram ısınma olmadan 120 FPS sabit dropsuz oynayabildim.
+Emülasyon işinde de gayet başarılı, PPSSPP'den GoW açtım ve 1080p upscale hali ile 60 FPS sabit ısınmadan hatta normalde Instagram'da harcadığı kadar pil harcayarak oynayabildim. Eğer 120 FPS'e kitlemeyi bulabilseydim o şekilde de dropsuz oynayabilirdim tahminimce.

Sonuç: 6 GB RAM olması öyle performansı etkilemiyor, SD865 gücünü gösteriyor. Exynos 1480'e denk olduğunu söyleyebiliriz performans olarak. Hatta emülasyon ve destek olarak SD865 bir tık daha iyi bile denebilir.

Batarya:​

-İkinci el olmasının da bir etkisi vardır ancak gündelik kullanımda BT + Mobil Veri ile 4-5 saat ekran süresi verebiliyor. Pek övemeyeceğim, bana yetiyor ancak yetemeyeceği kişiler olacaktır tabii ki.

Sonuç: Kimisine yetecek, kimisine yetemeyecek bir bataryası var. Ek bir power bank masrafına girmeniz gerekebilir.

Kamera:​

+Ana kamerası MÜTHİŞ. Bir tık abartıyor olabilirim ancak S24 FE ile karşılaştırdığımda birbirine denk hatta S20 FE bir tık daha iyi çekmişti fotoğrafı.
+3x telefoto zoom'unun da gayet iyi olduğunu söyleyebilirim.
+Ultra geniş açı kamerası da yine güzel. ANCAK renklerin tonları ana kameradan bir tık daha soluk.
+4K 30 FPS video performansı gayet iyi, sarsıntı engelemesi falan da iyi çalışıyor.
-4K 60 FPS kamerası dolandırıcılık gibi bir şey. x3 zoom ve geniş açı yok. Ve nedense varsayılan olarak kameranın ayarı normal ana kameraya göre biraz daha yakın. Sanki 1.5-2 kat zoom yapılmış gibi.

Sonuç: Bu fiyat bandında adam gibi amiral gemisi bulamayacağınızdan dolayı kamera olarak S10+ hariç rakibi yok.

Ekte fotoğraf örnekleri var.

Yazılım:​

+Burada kırk saat One UI övmemize gerek yok, One UI 7 ile çözülecek olan animasyon hantallığı hariç Samsung DEX, SS alma aracı vs oldukça iyi. Ayrıca oldukça kişiselleştirilebilir bir arayüze sahip.

Sonuç: One UI iyi güzel işte.

Genel Sonuç:​

Ben bu telefonun 6/128 GB SD865 ve yurtiçi modelini 7000 TL'ye aldım. 7000 TL'nin bu telefon için sonuna kadar değdiğini söyleyebilirim. Eğer bütçeniz aynıysa alın geçin, bu fiyata genelde ucuz giriş seviyesi telefonlar satıyorlar.

Ekler

• saatkulesi.webp
    saatkulesi.webp
    1.1 MB · Hit: 25
  • 30xari.webp
    30xari.webp
    480.3 KB · Hit: 26
  • minnakkedi.webp
    minnakkedi.webp
    1.8 MB · Hit: 25
  • evgenisaci.webp
    evgenisaci.webp
    1.2 MB · Hit: 23
  • uyuyankedi.webp
    uyuyankedi.webp
    1.5 MB · Hit: 22
  • buyukkopek.webp
    buyukkopek.webp
    1.6 MB · Hit: 23
  • eskiev.webp
    eskiev.webp
    1.5 MB · Hit: 20
  • eskievtelefoto.webp
    eskievtelefoto.webp
    2.2 MB · Hit: 25
  • ev.webp
    ev.webp
    1.9 MB · Hit: 22
  • evtelefoto.webp
    evtelefoto.webp
    1,005 KB · Hit: 23
  • kopek.webp
    kopek.webp
    1.8 MB · Hit: 23
  • orumcekadam.webp
    orumcekadam.webp
    619.9 KB · Hit: 21
  • saricicekler.webp
    saricicekler.webp
    2.7 MB · Hit: 21
  • deniz.webp
    deniz.webp
    1.5 MB · Hit: 22
  • tekrardeniz.webp
    tekrardeniz.webp
    1.4 MB · Hit: 21
  • pembecicekler.webp
    pembecicekler.webp
    1.6 MB · Hit: 21
  • ikikedi.webp
    ikikedi.webp
    924 KB · Hit: 22
  • trafik.webp
    trafik.webp
    2.1 MB · Hit: 17
  • istinyepark.webp
    istinyepark.webp
    1.3 MB · Hit: 24
  • Muhteşem
Reaksiyonlar: 1905
Çok güzel dost oldu bana senelerce, su temas etti bozuldu tekrar yaptırdım, ekranı kırıldı yaptırdım kullandım hâla çalışıyor ama o güzelim kamerası malesef sıvı temasından sonra çalışmayınca Poco X7 Pro aldım. Biraz bataryası az gidiyor, yoksa her işimi hâla daha görüyor, 60FPS oyun oynuyorum, yedek telefon olarak duruyor.

2 Yıldır kullanıyorum bir eksi de benden gelsin. Bu lanet telefon gayet güzel arkadaşlar ama önde yakınlık sensörü yok. Yakınlık sensörü olarak kamera kullanan tek samsung modeli ve bok gibi çalışıyor. Onun haricinde güzel telefon.

Yav bu telefonu almak için nelerimi vermedim. Al sat bile yaptım. En son Mediamarkt'tan 2021 yazında 4881 TL'ye Exynos versiyonunu aldım o sırada yayladaydım 1 hafta da bana gelmesini bekledim. Geldi açtım o kadar güzel bir telefondu ki kamerayı zaten bir açtım çağ değil milat atladım. Sonra bir şey dikkatimi çekti. Ana lensin üzerinde insan kirpiği, toz vardı. Değişim istedim SD versiyonu geldi diye vermediler iade ettiler. 1 hafta mail attım darladım tehdit ettim kod verdiler 4881'den alabilmem için taşınma işi oldu alamadım. Teeee kasım ayında bir fırsat oldu tekrar aldım ekranı hatalı çıktı karıncalanıyordu bir daha gitti değişime. Şu an S24 Ultra kullanıyorum satmaya elim varmıyor. Ama maalesef A7 III almamda yardımcı olup son görevi olarak kendini paraya çevirecek mavişim.

Xiamoi mi 10t mi yoksa bu mu daha iyi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,156
Üyeler
174,829
Son üye
dustup
Geri