İkinci M2 SSD'ye Windows Kurulumu

Reaksiyon skoru
41
Arkadaşlar selamlar. Umarım konu doğru yerdedir. Halihazırda kullandığım Kingston M2 SSD 1 TB var. Anakartımda 2. M2 SSD Gen4 yuvası var. Bende 2. M2 SSD'yi aldım Samsung 980 Pro 1 TB olarak. Sorularım şunlar;
1) İşletim sistemiyle beraber eski diski yeni diske klonlamak sağlıklı mıdır? Yoksa temiz kurulum yapmak mı lazım?
2) Yeni SSD'ye kurulum yaptım diyelim eski diskteki Windows ne olacak? Formatlarken otomatik silinecek mi yoksa PC'yi yeni SSD üzerinden boot edip eski olanı Bilgisayarım üzerinden biçimlendirecek miyim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1- Temiz kurulum her daim en sağlıklısıdır, özellikle Windows işletim sistemleri heleki son dönemler sorun çıkarmaya çok elverişli.

2- Windows kurulumunu yaparken tüm diskler başta karşınıza çıkar, içinde veri olanları ordan biçimlendirip temizleyebilirsiniz, windowsuda kurucağınız SSD yi önce bi biçimlendirip temizlemenizi istiyor zaten. Orda ona göre hareket edersiniz.

Eğer sadece yeni diske windows kurup diğerine dokunmazsanız bilgisayarda boot optiondan seçtiğiniz diskteki windows çalışır öbür diskte olduğu gibi durur.

1- Temiz kurulum her daim en sağlıklısıdır, özellikle Windows işletim sistemleri heleki son dönemler sorun çıkarmaya çok elverişli.

2- Windows kurulumunu yaparken tüm diskler başta karşınıza çıkar, içinde veri olanları ordan biçimlendirip temizleyebilirsiniz, windowsuda kurucağınız SSD yi önce bi biçimlendirip temizlemenizi istiyor zaten. Orda ona göre hareket edersiniz.

Eğer sadece yeni diske windows kurup diğerine dokunmazsanız bilgisayarda boot optiondan seçtiğiniz diskteki windows çalışır öbür diskte olduğu gibi durur.
Hocam hızlı cevap için teşekkür ederim. Yani ben format ekranında diskleri seçeceğim kısımda eski ssd'yi windows kurmadan sadece biçimlendirip sıfırlayabilir miyim? Ardından kurulumu yeni ssd üzerinden yapıp devam edebilir miyim? Peki benim windows harici diğer dosyaları sağlıklı bir şekilde yeni olana aktarmam mümkün müdür?

Hocam hızlı cevap için teşekkür ederim. Yani ben format ekranında diskleri seçeceğim kısımda eski ssd'yi windows kurmadan sadece biçimlendirip sıfırlayabilir miyim? Ardından kurulumu yeni ssd üzerinden yapıp devam edebilir miyim? Peki benim windows harici diğer dosyaları sağlıklı bir şekilde yeni olana aktarmam mümkün müdür?

Belli dosyalarının farklı bir depolama birimine yedeklersin sonra yeni windowsa aktarırsın bir şekilde. Evet kurulum ekranında istediğin gibi biçimlendirirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,888
Üyeler
191,180
Son üye
daishee
Geri