İlk defa araba satacağım nelere dikkat etmeliyim

Mur4t06

80+
Reaksiyon skoru
72
Merhabalar,

Mevcut arabamı ilana koydum yarın bakmaya gelecekler, ilk defa satış yapacağım nelere dikkat etmeliyim. Alma durumunda ruhsatı alan kişinin hesabından para gönderilmeli onu biliyorum. Ya da parayı gönderi diyelim bankasını arayıp geri çekme durumu olur mu buna karşın parayı alınca başka banka hesabıma atmalı mıyım. Belkide çok saçma düşünüyorum ama ilk kez satacağım dolandırılmak istemiyorum😁

Birde şey kafamı kurcalıyor araç alırken sürmek isterlerse veriyor muyuz. Ben alırken test sürüşü yapmadan almıştım. Sürerken biyere vurursa falan diye vermek istemiyorum açıkçası. Ya da başka şunlara dikkat et dediğiniz var mı.

Merhabalar,

Mevcut arabamı ilana koydum yarın bakmaya gelecekler, ilk defa satış yapacağım nelere dikkat etmeliyim. Alma durumunda ruhsatı alan kişinin hesabından para gönderilmeli onu biliyorum. Ya da parayı gönderi diyelim bankasını arayıp geri çekme durumu olur mu buna karşın parayı alınca başka banka hesabıma atmalı mıyım. Belkide çok saçma düşünüyorum ama ilk kez satacağım dolandırılmak istemiyorum😁

Birde şey kafamı kurcalıyor araç alırken sürmek isterlerse veriyor muyuz. Ben alırken test sürüşü yapmadan almıştım. Sürerken biyere vurursa falan diye vermek istemiyorum açıkçası. Ya da başka şunlara dikkat et dediğiniz var mı.
öncelikle aracı satın alacak kişinin illa ki denemeye hakkı var, sürüş hissiyatı ya da vites geçişlerinde vuruntu var mı gibi konulara bakmak isteyebilir en doğal hakkıdır.
Banka satışında zaten güvenli ödeme olayı çıktı öncelikle parayı alıp sonra zaten aracın devrini yapıyosun parayı çekme gibi bir durumu olamaz

Noter'de yardımcı oluyorlar.
Adamın parası var mı?
İlgi duyuyor mı?
Samimi mi? Bunlara dikkat et yeter.

öncelikle aracı satın alacak kişinin illa ki denemeye hakkı var, sürüş hissiyatı ya da vites geçişlerinde vuruntu var mı gibi konulara bakmak isteyebilir en doğal hakkıdır.
Banka satışında zaten güvenli ödeme olayı çıktı öncelikle parayı alıp sonra zaten aracın devrini yapıyosun parayı çekme gibi bir durumu olamaz
Bu güvenli ödemeyi bilmiyordum araştırdım şimdide hocam, anladığım kadarıyla alıcı ve satıcı mobil bankadan yapıyor bunu ve para askıda duruyor bu işlemde, noter satışı verince para hesabıma düşüyor doğru mu anladım. Ya düşmezse para düştükten sonra satış olması daha güvenli değil mi . Ya da öylemi oluyor zaten ben mi yanlış anladım hocam :/ veyahut ibanıma parayı atsa şu plakalı aracın satışı diye böyle de güvenilir olur mu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Noter'de yardımcı oluyorlar.
Adamın parası var mı?
İlgi duyuyor mı?
Samimi mi? Bunlara dikkat et yeter.
Nasıl bir yardım hocam. Noter çalışanları yanımızda durup mu kontrol ediyor öyleyse çok iyi

Bu güvenli ödemeyi bilmiyordum araştırdım şimdide hocam, anladığım kadarıyla alıcı ve satıcı mobil bankadan yapıyor bunu ve para askıda duruyor bu işlemde, noter satışı verince para hesabıma düşüyor doğru mu anladım. Ya düşmezse para düştükten sonra satış olması daha güvenli değil mi . Ya da öylemi oluyor zaten ben mi yanlış anladım hocam :/

Nasıl bir yardım hocam. Noter çalışanları yanımızda durup mu kontrol ediyor öyleyse çok iyi
notere gitmeden aynı banka üzerinden sen güvenli ödeme açıyosun kod gibi bir şey var adama veriyosun o da güvenli ödemeye giriyor ödemeyi yapıyor para sana düşünce girip aracın satışını veriyosun vermeden alıcı da aracına sigorta yaptırması gerekiyor onu yaptırıyor arkadaşın dediği de var noter eğer çok kalabalık değilse yardımcı olurlar

Bu güvenli ödemeyi bilmiyordum araştırdım şimdide hocam, anladığım kadarıyla alıcı ve satıcı mobil bankadan yapıyor bunu ve para askıda duruyor bu işlemde, noter satışı verince para hesabıma düşüyor doğru mu anladım. Ya düşmezse para düştükten sonra satış olması daha güvenli değil mi . Ya da öylemi oluyor zaten ben mi yanlış anladım hocam :/ veyahut ibanıma parayı atsa şu plakalı aracın satışı diye böyle de güvenilir olur mu.

Satışı Noter'de yapıyorsun. İşlemleri Noter yapıyor. Sen sadece başında bekliyorsun. Yeni ruhsatı o verecek yeni sahibine. Sen ödeme tamamladı demeden de ruhsat ve satış sözleşmesi çıkarmıyor. Paranı aldığından emin ol, peşin al, taksit falan işini hiç girme, gerisini Noter yapıyor.

hocam alıcı bankası uzerunden guvenlı doeme ıslemı baslatıyor senın telefon numaranı adını falan gırıyor ve ıslemı baslatıyor senın ıbanınıda gırıyor oraya sonra parayı gvenlı odeme sısteının havuzunba yolluyor bu arada noterde ısleme devam etıp satısı gerceklestırıyor para bankanın havuzunda duruyor satıs gerceklestıkten ortalama 5 dakıka ıcınde para senın hesbına gecıyor

Güvenli ödeme olmadan satış vermiyor noter. Dikkat etmen gereken mutlaka aracın fiyatı neyse tamamını bu yöntem ile al. Aracı üzerine alacak kişi ile parayı ödeyecek kişi aynı olsun.
Zaten diğer kaza değişen olayları eksper bakıyor alıcı eksper istemezse gerek yok derse noter sözleşmesine mutlaka alıcı eksper istemedi diye belirt

Teşekkğrler arkadaşlar dün araca geldi baktılar düzgün efendi birileri expert soktular Salı da noterde bu dediklerinizi yapacağım teşekkür ederim herkese

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,373
Üyeler
183,107
Son üye
TheSOSgal
Geri