Çözüldü✓ İlk sistem montajım - kasa çalışmıyor

Kasa da power ve res tuşunun kablosu birleşiyor. Şu şekilde taktım power - res tuşunu,
Power kalsın res sw kablosunu çıkar. Daha sonra kontrolcudeki LED kablosunu çıkarıp ledin yerine res sw kablosunu tak. Bir daha açmayı dene bakalım.

Işık geliyor yazmışsınız yeni gördüm o zaman psu montajı sorunlu muhtemelen yanıp sönüyorsa
Işık ekran kartının tuf kısmı mavi yanıyor anlık sonra bir anda gidiyor, kasa fan rgb leri yanmıyor ya da dönmüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Power kalsın res sw kablosunu çıkar. Daha sonra kontrolcudeki LED kablosunu çıkarıp ledin yerine res sw kablosunu tak. Bir daha açmayı dene bakalım.
İşte res kablosu yok ortada power ile birleştirmişler

Ekler

• IMG_1015.webp
    IMG_1015.webp
    228.9 KB · Hit: 26
  • IMG_1014.webp
    IMG_1014.webp
    323 KB · Hit: 28
Işık ekran kartının tuf kısmı mavi yanıyor anlık sonra bir anda gidiyor, kasa fan rgb leri yanmıyor ya da dönmüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşte res kablosu yok ortada power ile birleştirmişler
Doğru görünüyor.

bütün kabloların yerine oturduğundan, ekran kartının düzgün takılı olduğundan ve benzeri bütün takılıp çıkarılabilen kısmın düzgün ve sağlam takıldığından emin olun bence

PC'yi olabildiğinde çıplak çalıştırmaya çalışın usb'ler ethernet vs. takılı olmasın. ekran kartı, tek slot ram ve işlemci olsun sadece. Daha önce başıma bizzat geldi klavye ve fare kısa devre yaptırmıştı onları sökünce açabilmiştim .

Her şeyi takıp ön panel USB 3.0 ve varsa Type-C kablosunu ana karttan çıkarıp da bir dener misiniz ?

Çözdüm arkadaşlar, kasa arkasında kontrolcü toplayıcının çıkışı sata kablosu, kabloyu spu kablosuna bağladım ( burada yaptığım hata spu dan gelen kabloya taktığımda boşta bir uç kalıyordu onu anakarta takacak yer arıyordum. Meğersem sadece sata kablosunu o kabloya takmam yeterliymiş. Anakarta takmamı gerektirecek bir durum yokmuş).

merhaba, saatlerdir montaj üstünde çalışıyorum, videolar izleyerek googleden destek alabildiğim kadarıyla ilerledim, her şey tamam ancak psu yu açtım fişe taktım power E bastım ne fan çalışıyor ne başka bişi hiç bir şey olmuyor. Yardım lütfen
Bilen arkadaşın hiç mi yok hocam yakınlar da

Geri