Neler Yeni

ilk wattman hatamı aldım rx6600

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Anonim Ankh
İyide mavi ekran hatasında ne yazıyordu ki ? Başka bir şeyden mavi ekran yediğinde bile wattman bildirimi gelebiliyor.
öyleyse bilmiyorum mavi ekran çıktı okumaya kalmadan yeniden başlattı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amd de normal gelir birazdan tek sende oluyor bu problemler diyenler son 1 haftadır ben dahil 6. Amd ekran karti vakası 3 tane rx 6600 1 tane rx 6750xt 2 tane de rx 6500xt bakalım bu seriye daha hangi amd kartlar eklencek
ben de sırf fiyatında dolayı amd yi tercih ettim konu falan da açmıştım alırken rx 6000 serisinde hatalar neredeyse yok denecek kadar az diyorlardı demekki amd önerenler amd ekran kartı kullanmıyormuş başka bir çıkarım yapamıyorum

Can...

80+ Platinum
öyleyse bilmiyorum mavi ekran çıktı okumaya kalmadan yeniden başlattı

ben de sırf fiyatında dolayı amd yi tercih ettim konu falan da açmıştım alırken rx 6000 serisinde hatalar neredeyse yok denecek kadar az diyorlardı demekki amd önerenler amd ekran kartı kullanmıyormuş başka bir çıkarım yapamıyorum
Öyle hocam bişey alırken fiyatı dışında forumu kullanmamak gerekli bilen bilmeyen cevapladığı için kafası karışıyor insanın

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Anonim Ankh

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Mavi ekran SSD kaynakliysa bile wattman alırsin GPU kendini korumaya alir

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
semo
MSI RX 580 8 GB OC model ekran kartım var daha dogru dürüst oyun oynadığımı hatırlamıyorum hiçbir şekilde çözüm bulamadım.Sürekli wattman hatası.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Anonim Ankh
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
watman hatası alanmı var senin çözümün bende watman hatası hakkında tecrübem ve deneyimim var istersen yardımcı olurum

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
Oyun oynarken bir anda mavi ekran hatası aldım, sistem yeniden başladı ve ilk gelen bildirim ise AMD Software'dan wattman ayarları geri yüklendi oldu.

Sistemim:
İşlemci: i5 12400F
Ekran kartı: Sapphire Pulse RX6600
Anakart: Gigabyte H610M H DDR4
Ram: 16gb 3200mhz (8x2)
İşletim sistemi: Windows 11
Hatayı aldıgım oyun: Prototype 2
AMD Sürümü: 22.7.1

25.07.2022 tarihinde aldım ekran kartını bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamamıştım.
Hatayı almamım nedeninin oyundan kaynaklı olduğunu sanmıyorum, eski bir oyun rahat rahat oynatıyor zaten ki bugüne kadar bütün ağır oyunları uzun vakitler oynadım ve sıkıntı yaşamamıştım.
Normalden farklı olarak oyun oynarken bu sefer arka planda google chrome açıktı ve Radeon Chill, Radeon görüntü keskinleştirme ve Radeon Geliştirilmiş Senkronizasyon teknolojileri aktifti bunlardan dolayı olabilir mi?
Daha 1. ayını doldurmadan ilk hatasını vermesi üzücü, bu hataları yememek için ya da en aza indirmek için tavsiyeleriniz, önerileriniz varsa öğrenmek isterim, şimdiden teşekkürler.
onlardan dolayı olduğunu sanmıyorum yinede o ayarları kapat işe yaradıkları yok

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Radeon chill'den olmuş olabilir. Aynı kartı şu an ben de kullanıyorum Radeon Chill'i açınca ufak takılmalar ve donmalar yaşanıyor 22.5.1 sürücüde. Hiç mavi ekran almadım ama Driver çökecek gibi oluyordu. FPS sabitlemek istiyorsanız Rivatuner öneririm. MSI Afterburner ile beraber geliyor oradan istediğiniz FPS değerine sabitleyebilirsiniz.
Radeon chill FPS'i kisitlayip kartin gucunu dusuren bir olay zaten. Ondan dolayi yapiyordur hocam. Kapatmaniz daha hayirli olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
ne yapmamız gerekiyor?
yaptığım rehberi okumanı öneririm

watman hatası çözümü
Denetim masası güç seçenekleri ardından güç düğmelerinin yapabileceklerini seçine tıklıyoruz şu anda kullanılmayan ayarları değiştire tıklıyoruz burdan uyku ve kilitleyi kaldıra tıklıyoruz eğer sorun bundan kaynaklı ise bir daha karşılaşmıycağınızı düşünüyorum
msı afterburer yazılımı üzerindende ayarlar resmi sınırlar dışındaki hızaşırtma yapılırken ekran modunu sıfırla yı etkinleştiriyorsunuz yapçağımız diğer ayar ise kullanıcı ayarları otamatik fan ko kontrolünü aça tıklayıp ön ayarlı fan hızını varsayılan yapıyorsunuz sonra kulanıcı ayarlı otamatik fan kontrolünü kapatıyorsunuz sonra kaldırıp uygulaya tıklıyorsunuz
nxt cam fraps riva turner ve benzeri program varsa bu porogramları ya pasif edin yada kaldırın
bide bunlara rağmen dzelmediyse fast boot yani hızlı başlatmayı disable yapın. driver kaldırıp yeniden kurun driveri radeon softwareden kurmadan önce ordaki yukarı yönlü o tuşuna tıklayın ve fabrika ayarlarını sıfırlayın .eğer buda olmadıysa undervolt yapın.ram desteklemediği bir frekansta çalıyorsa desteklediği frekans tan çalıştırıp deneyin .WattMan hatasını ekran kartı vermiyor bu arada, sistemsel bir sorundan dolayı wattman sıfırlanıyor. Wattman hatası daha çok donanımsal bir sorun. Ekran kartı cevap vermeyi kestiği zaman bu hata ortaya çıkmakta.GPU'yu daha kararlı çalışacak hale getirin. Benim problemi çözme yöntemim GPU frekansını -10.5'a getirerek oldu. Radeon Yazılımı>Oyunlar>Global ayarlar>Global Wattman kısmından GPU frekansını 100MHz aşağı çekmek veya voltajı arttırmak uygulanıyor

Wattman hatası, bilgisayar herhangi bir şekilde çöktüğünde, ekran kartının kendisini korumak amacıyla ayarlarını sıfırlamasına verilen hatadır. Bir hata değil, aksine bir uyarıdır. Hata denmesinin sebebi ise bazı kişilerde sistemin ekran kartı kaynaklı bir arızadan dolayı çöktüğünde bu uyarıyı görmeleridir, sonuç olarak bir hatada olabilir.

Bazılarında gerçekten sistem kaynaklı bir sorundur, RAM'leri sorunludur, bilgisayar çöker, wattman uyarısı alır ve hemen ekran kartına suç atar fakat testler sonucu RAM'leri değiştirir ve hata çözülür.

Bazen de gerçekten ekran kartlı bir sorundur, genelde Recep Baltaş'ın da belirttiği gibi bazı firmaların overclock'u biraz fazla kaçırması sonucu ekran kartı kararsız çalışır ve sonuç olarak kart çöker, basit bir overclock sorunudur. Normalde de az voltaja çok hız yükseltirseniz kararsızlıktan çöker. Voltajı biraz arttırıp ya da hızı biraz düşürüp çözülebilir, bazen çözülmeye de bilir. Kartın sorunu olabilir bazen. Onun dışında yazılım kaynaklı olanların büyük bir kısmı ise çözüldü.

bir diğer olabilcek sebepse bazı ekran kart üreticilerinin bilinçsiz bir şekilde fazlaca oc edmesindende kaynaklanıyor örnek (saphire)
Bu sorunu genelde sürücüden de yapıyor mesela 1-2 sürüm önceden kurulum yapınca hiç hata vermiyor bana kalırsa biraz da sürücü sorunu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom