- En İyi Cevap
- 26
Aynen hocam aynen beni buldugun yerde oldur bakalim. Mumin degilim ya, yok cezasi.
Aynen hocam aynen beni buldugun yerde oldur bakalim. Mumin degilim ya, yok cezasi.
Antlasmaya uymayanlari oldurmek de cok normal bir sey ya. Tanri dedigin senden kulunu oldurmesini istemez, ancak o cani ondan kendi alir. Goruyorum ki siz oldukca gaddarsiniz.
Bozgunculuk çıkaran, sözünden dönen, düşmana beni kendi eliyle teslim eden, ona yardım ve yataklık eden, canımı ve malımı kendine helal gören, ailemdeki kadınlar hakkında beni öldürdükten sonra türlü fanteziler kuran kişiye, kısacası düşmana karşı nefsi müdafaa yapmak gaddarlık ise gaddarız. Sen nasıl bir dünyada yaşıyorsun yahut nasıl bir dünya tasavvurun var bilmiyorum lakin dünya bu kadar toz pembe değil. "Tanrı dediğin ancak canı kendi alır, başkasıyla savaşmaya/cihat etmeye emir vermez." gibi bir durum hiçbir dinde yok. Enayilik bu zira. Bana ihanet edene, savaş açana neden karşılık vermeden durayım? Kellemi buyur edeyim bir de istersen.Antlasmaya uymayanlari oldurmek de cok normal bir sey ya. Tanri dedigin senden kulunu oldurmesini istemez, ancak o cani ondan kendi alir. Goruyorum ki siz oldukca gaddarsiniz.
Samimi isen şu siteyi baştan sona detaylıca oku:1.yuzyildan kalma el yazmalari, simdiki incil ile ayni seyi anlatiyor. Degistirilmis diye bir sey yok dostum, bu ulkedekiler sallamasi tamamen. Git bakalim hristiyan bir ulkeye, de ki incil degistirilmis, herkes sana totosuyla guler. Tum dunya bilseydi zaten dunyada hukum suren din hristiyanlik olmazdi. Ek olarak, agzini topla terbiyesiz adam.
Var hoca var. incili okumani oneririm. Sag yanagina tokat vuran icin sol yanagini cevirmni emreden bir din bu. Sen de ona tokat at demiyor.gibi bir durum hiçbir dinde yok
Emin misin? Birkaç tane paslayayım ahitten. Hem eski hem yeni, sadece İncil ile sınırlı kalmayalım:Var hoca var. incili okumani oneririm. Sag yanagina tokat vuran icin sol yanagini cevirmni emreden bir din bu. Sen de ona tokat at demiyor.
pampa demek yatak arkadaşı cuf cuf demek biliyon D:Daha bu yaşta bunlara kafa yorma pampa büyüyünce elbet birşeyler oturuyor kafada, gençliğini yaşa
mattadaki ayetlerde birine karşı bir kötülük belirtilmiyor hocam.Emin misin? Birkaç tane paslayayım ahitten. Hem eski hem yeni, sadece İncil ile sınırlı kalmayalım:
Birtakım amelleri yapanların vücut uzuvlarını yahut direkt hayatlarını konu alan cezalar hemen hemen her dinde var. Şiddet mevzuunu konuştuğumuz için onunla ilgili birkaç ayeti attım. Böyle çokça ayet var. Kadınlara yönelik de kısıtlayıcı, aşağılayıcı ve sert onlarca ayet var. Bilhassa Pavlus sağlam bir kadın düşmanı. Yukarıda attığım İslamic Awareness sitesinin Bible bölümünü incele. Hristiyanlık hakkında ciddi bilgi eksikliklerin var. Ne Hristiyanlık sandığın kadar arı, duru ve hak. Ne de ahit değiştirilmemiş hâlde. İkisi de tam zıttı. Türk bir akademisyen var. Zafer Duygu. Bir şekilde eriş, o adamın kitaplarını oku derim. Bayağı konuda aydınlanma yaşarsın.
kalanı araştırıp geri dönüş yapacağım.Emin misin? Birkaç tane paslayayım ahitten. Hem eski hem yeni, sadece İncil ile sınırlı kalmayalım:
Birtakım amelleri yapanların vücut uzuvlarını yahut direkt hayatlarını konu alan cezalar hemen hemen her dinde var. Şiddet mevzuunu konuştuğumuz için onunla ilgili birkaç ayeti attım. Böyle çokça ayet var. Kadınlara yönelik de kısıtlayıcı, aşağılayıcı ve sert onlarca ayet var. Bilhassa Pavlus sağlam bir kadın düşmanı. Yukarıda attığım İslamic Awareness sitesinin Bible bölümünü incele. Hristiyanlık hakkında ciddi bilgi eksikliklerin var. Ne Hristiyanlık sandığın kadar arı, duru ve hak. Ne de ahit değiştirilmemiş hâlde. İkisi de tam zıttı. Türk bir akademisyen var. Zafer Duygu. Bir şekilde eriş, o adamın kitaplarını oku derim. Bayağı konuda aydınlanma yaşarsın.
Bir uzvuyla günah işleyene o uzvu kesip atması tavsiye ediliyor. Mantıklı bir yanı var mı sence? İslam'da bu tür şeyler kişinin kendini sakatlaması olarak değerlendirilir, emanet edilen bedene ihanettir. Caiz değildir. Günah işlendiyse tevbe edilmesi kâfidir. Günah işlediğin uzvu ampute etmek nedir? Hadi, toplumu ilgilendiren bir suç olsa neyse diyeceğim. Nitekim İslam'da da örneği var. Hırsızlık yapanın eli kesilir. Lakin İncil'deki ayette sağ gözüyle harama bakanın dahi sağ gözünü söküp atması isteniyor. Kişisel günahlar için dahi böyle bir aşırılık var. Yeter ki o uzuv sana günah işlemede aracı olmuş olsun. Bana kalırsa asıl gaddarlık budur. Daha nasıl bir kötülük belirtilebilir?mattadaki ayetlerde birine karşı bir kötülük belirtilmiyor hocam.
Hocam çoğu dediğinize katılmak ile beraber islam da ayrımcılık var tabiri yanlış anlaşılıyor, hak eden hak ettiğini görür buna ayrımcılık değil hak ettiği denir benceBir uzvuyla günah işleyene o uzvu kesip atması tavsiye ediliyor. Mantıklı bir yanı var mı sence? İslam'da bu tür şeyler kişinin kendini sakatlaması olarak değerlendirilir, emanet edilen bedene ihanettir. Caiz değildir. Günah işlendiyse tevbe edilmesi kâfidir. Günah işlediğin uzvu ampute etmek nedir? Hadi, toplumu ilgilendiren bir suç olsa neyse diyeceğim. Nitekim İslam'da da örneği var. Hırsızlık yapanın eli kesilir. Lakin İncil'deki ayette sağ gözüyle harama bakanın dahi sağ gözünü söküp atması isteniyor. Kişisel günahlar için dahi böyle bir aşırılık var. Yeter ki o uzuv sana günah işlemede aracı olmuş olsun. Bana kalırsa asıl gaddarlık budur. Daha nasıl bir kötülük belirtilebilir?
Yine Luka 12:51 ve Mika 7:6 gibi ayetlerde de Hristiyanlığın barış için değil, ayrılık ve kılıç için getirildiği vurgulanıyor Matta'daki gibi. Bu genellikle Hristiyanlar tarafından "Rabb'in sevgisi, o kadar güçlüdür ki bizi seçim yapmaya zorlar. Rabb mi yoksa başkası mı? Rabb’ten olmayan Rabb'e karşıdır. Bu ikilimde doğru kararı seçenler -İsa Mesih kastediliyor burada- zorluklarla karşılaşacaklar. Sıkıntılar çekecekler. Buradaki kılıç ve ayrılıktan kasıt bu. Yoksa 'Eline kılıç al, git öyle gez. Savaş. Öldür.' denmek istenmiyor." şeklinde te'vil ediliyor. Mâkul bir te'vil. Fakat eninde sonunda Hristiyanlığın mutlak bir toz pembe ve sola vurana sağı buyur eden bir din olmadığını anlıyoruz. İnsanlar İsa Mesih'e iman etmedilerse Hristiyanlarca onlara manevi bir kılıç çekiliyor ve ayrılık konuyor. Dışlanıyor. Tarih de bunun örnekleriyle dolu.
Benim bunumla sorunum yok. Nitekim İslam'da aynı durum var. Tevbe suresinin 23. ve 24. ayetleri İslam'ın insanları net bir şekilde Müslüman ve kâfir diye ayırdığını belirtiyor. Ortaya manevi bir kılıç çekiyor ve ayrılık koyuyoruz. Öz ailemiz dahi olsa güvenilecek dostlar olarak görmüyoruz onları. Allah'a ve resulüne olan sevgimiz her şeye mukaddemdir. Benim derdim, Hristiyanlık böyle değilmiş gibi portre çizilmesi. Sanki hiç ayrımcılık, dışlama falan yok. Kitap, "İsa Mesih'i seçmeyenler öz ailen dahi olsa karşı olacak ve ayrılacaksın." diyor. Siz sağ yanak, sol yanak edebiyatı yapıyorsunuz.
"islam da ayrımcılık var" diyip bıraksam yanlış anlaşılır. İnsanlar ırklara, mala ve mülke, hiyerarşik statüye göre bir ayrılık olduğunu sanabilir İslam'da. Bazıları daha çok Müslüman, bazıları daha alt tabaka Müslüman falan. Haşa, böyle bir şey yok. Zaten ben "islam da ayrımcılık var" diyip bırakmadım. Uzun bir paragraftaki bir cümlem sadece. Ve bununla maksadımın "İslam'a göre kâfir ve Müslümanın bir tutulmadığı" olduğu gayet rahat anlaşılıyor. Dolayısıyla bir problem yok.Hocam çoğu dediğinize katılmak ile beraber islam da ayrımcılık var tabiri yanlış anlaşılıyor, hak eden hak ettiğini görür buna ayrımcılık değil hak ettiği denir bence
Genel manada dediklerinize katılıyorum hocam ama bazı cümleler yanlış anlaşılmaya müsait…. Dışlanıyor. Tarih de bunun örnekleriyle dolu.
Benim bunumla sorunum yok. Nitekim İslam'da da aynı durum var. Tevbe suresinin 23. ve 24. ayetleri İslam'ın insanları net bir şekilde Müslüman ve kâfir diye ayırdığını belirtiyor. Ortaya manevi bir kılıç çekiyor ve ayrılık koyuyoruz. Öz ailemiz dahi olsa güvenilecek dostlar olarak görmüyoruz onları. Allah'a ve resulüne olan sevgimiz her şeye mukaddemdir. Benim derdim, Hristiyanlık böyle değilmiş gibi portre çizilmesi. Sanki hiç ayrımcılık, dışlama falan yok.
Yok, değil. Azıcık aklı olan bu laflarımdan "İslam'a göre kâfir ve Müslümanın bir tutulmadığı"nı söylediğimi anlar. Başka bir şey anlamaz. Uzunca bir paragraf yazmadan yalnızca "İslam'da da ayrımcılık var." yazıp kaçsam haklı olurdun.Genel manada dediklerinize katılıyorum hocam ama bazı cümleler yanlış anlaşılmaya müsait