Neler Yeni

inancım köreliyor…

Dušan Tadić

80+ Silver
hocam bilmiyorum. inanmayınca bir şeye her ne olursa olsun insanın içinde tamamlanamayan bir boşluk oluşuyor. ilk dönemlerdeki korku, sonrasında kendini belirsizlik ve boşluğa sürüklüyor. belki de ben yanılıyorum, herkes vicdanını rahatlatmak için yapmıyor, doğru olanı yapıyorlar ve vicdanları rahatlıyor. belki de yanılmıyorum, herkes rahatlamak için inanıyor. bu konuda bilgim yok fakat önceki söylediğim şeyin zıttı bir şey söyleme hakkına sahibim, insanım sonuçta. yanılabilirim ben de. hem şu an kesin bir şey demiyorum, belki yine önceki düşündüğüm şekilde yoluma devam edeceğim kimse bilemez. ama doğru ya da yanlış, vicdanın rahat olduğu yolu seçmek çok farklı.
Fenerizm tavsiye ederim tam sizlik ideoloji

Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Alim sevgen
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
müslüman bir ailedeyim. Doğuştan beri müslümanım fakat bu son yazdan sonra içimdeki islam inancı yavaş yavaş yok olmaya başladı. Sanki küçükken inandığım bir masalın büyüyünce gerçek olmadığını anlamak gibi. Neredeyse tüm inançlar artık bana mantıksız ve önü boş olan şeyler gibi geliyor. Aslında bir yaratıcının olabileceği fikrini %100 reddetmiyorum ama şu anda dünya üzerinde olan dinler pek de bu yargıyı kesin denilebilecek bir seviyeye getirmiyor. Şunu anladım ki, aslında hepsi birbirine çok yakın. Hepsi aynı şeyi anlatıyor,amaçlıyor. İnsanları bir düzene sokmak, kendi isteklerine göre yaşatmak gibi. Artık kendi hayat felsefemi oluşturdum. Bu dünyaya tesadüfenmi? Yoksa birisi tarafından mı geldiğim belli değil. Bana bilimde dinlerde kesin bir yargı sunamıyor. O yüzden bu işlerle uğraşmak insan gibi basit bir varlığın işi değil. Evet yani dinler ve inançlar hakkındaki düşüncelerim bunlar. Sizin düşüncelerinizi de merak ediyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim
Şüphesiz ki inanmak isteyen için apaçık deliller vardır
Kuranı ve diğer dini kitapları okuyup sorgulamanı tavsiye ederim
Popüler veya havalı gözüktüğü için ateist olunmaz

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,447
İsim
Oğuz
Doğru yolu bulmuşsun hocam tebrikler

eneskaya6

80+ Silver
"Dinler, zenginler tarafından fakirleri yönetmek için uydurulmuş masallardır."
600lü yillarda zenginler zaten fakirleri ezip yaşıyordu. Durduk yere neden hadi bir din cikaralim da adı islam olsun. Ama suan ki ezilen fakirleri savunalim ezenler haksiz diyelim mi dediler ?. Sen şuan turkiye de gördüğün siyasete göre bunu dusunuyorsan hakli taraflarin vardir. Ama 600-700-800. Yillara gore dusunmen lazim. İslam da elci olan hz Muhammed bile aç aç dolasirken böyle bir cümle ilginc

Takahashi Ryosuke

80+ Bronze
Uygunsuz Davranış - Dini İnançlara Saygısızlık
600lü yillarda zenginler zaten fakirleri ezip yaşıyordu. Durduk yere neden hadi bir din cikaralim da adı islam olsun. Ama suan ki ezilen fakirleri savunalim ezenler haksiz diyelim mi dediler ?. Sen şuan turkiye de gördüğün siyasete göre bunu dusunuyorsan hakli taraflarin vardir. Ama 600-700-800. Yillara gore dusunmen lazim. İslam da elci olan hz Muhammed bile aç aç dolasirken böyle bir cümle ilginc
hahaha nasilda inanmissiniz bir bedeviye
devam edin böyle

-nisay

80+ Bronze
yeri gelince bedevi yeri gelince çok zeki adam falan filan. erkek olsanıza olum. karar verin.

yusuftheayay

80+ Bronze
müslüman bir ailedeyim. Doğuştan beri müslümanım fakat bu son yazdan sonra içimdeki islam inancı yavaş yavaş yok olmaya başladı. Sanki küçükken inandığım bir masalın büyüyünce gerçek olmadığını anlamak gibi. Neredeyse tüm inançlar artık bana mantıksız ve önü boş olan şeyler gibi geliyor. Aslında bir yaratıcının olabileceği fikrini %100 reddetmiyorum ama şu anda dünya üzerinde olan dinler pek de bu yargıyı kesin denilebilecek bir seviyeye getirmiyor. Şunu anladım ki, aslında hepsi birbirine çok yakın. Hepsi aynı şeyi anlatıyor,amaçlıyor. İnsanları bir düzene sokmak, kendi isteklerine göre yaşatmak gibi. Artık kendi hayat felsefemi oluşturdum. Bu dünyaya tesadüfenmi? Yoksa birisi tarafından mı geldiğim belli değil. Bana bilimde dinlerde kesin bir yargı sunamıyor. O yüzden bu işlerle uğraşmak insan gibi basit bir varlığın işi değil. Evet yani dinler ve inançlar hakkındaki düşüncelerim bunlar. Sizin düşüncelerinizi de merak ediyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim
Kırmızı asa serisini izlemeni öneririm 7 videodan oluşuyor, yorumlarda ateistlikten dönenler olduğunu gördüm bu seri sayesinde bi şans ver.

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,658
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
İslâm'ın hak olduğunun en basit ve en gözle görülen delillerinden birisi nur yüzlülük. Hiçbir kâfirde bulamayacağınız bir şey ve nur yüzlülük bariz bir şey.
Hocam ankaradaki herhangi bir kiliseye, misal ulustakine gidip rahipler ile gorusmeni oneririm. Hepsi de nur yuzlu, hepsi de cok iyi insanlar. Senin bahsettigin sey cok cok cok oznel bir konu. Nur nedir ki.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,313
İsim
Semih Boran
Hocam ankaradaki herhangi bir kiliseye, misal ulustakine gidip rahipler ile gorusmeni oneririm. Hepsi de nur yuzlu, hepsi de cok iyi insanlar. Senin bahsettigin sey cok cok cok oznel bir konu. Nur nedir ki.
Nur falan yok onlarda. Öznel falan da değil. Erdem Özveren'in, Kerem Önder'in, Cübbeli Ahmet Hoca'nın, Mahmut Efendi Hazretleri'nin yüzüne, bir de onların yüzüne bak o zaman anlarsın tabii hidayet gerekiyor anlaşılan nur yüzlülüğü fark edebilmek için.
Hatta şunu fark ettin mi bilmiyorum ama, neden İslâm'dan uzak bir hayat ile adalet vs. sağlanamıyor onca kanun değişikliği vs. vs. ye rağmen? Hiç düşündün mü bu gerçeği? Osmanlı'nin Şeriat yani İslâm ile yönetildiği zamanlarda edep ahlâk zirvedeydi ve liyakatli iş vs. yapılıyordu. akpye gelince. Onların İslâm ile alakası yok. yeni Dünya düzeni hizmetkârının teki Recep. Milletin imanını götürmek ve halka Ehl-i Sünnet görünüp, o sırada şeytani emelleri yerine getiren birisi.

Top Bottom