Neler Yeni

İncehesap garantisi hakkında soru

Elein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Emre
Arkadaşlar bilgisayarı aldığımdan beri çoğu oyunda ekran kartı 90 kullanımları bile görmüyor hep 40-50-60 civarlarında oynuyor. Sadece birkaç oyunda 98-99 oluyor oda sanırsam optimizasyonu normalden iyi oyunlar falan herhalde. Sormak istediğim soru bilgisayarın içindeki bir parçayı değişince bilgisayarın garantisi iptal mi oluyor yoksa her bir parça kendisi üzerine garantili mi????
üstteki problemime de cevap bulabilecek olan olursa sevinirim.
Ekran kartı:RTX 4070
İşlemci:Ryzen 5 7500F
PSU:Gamepower GP-650 (sorun büyük ihtimalle bundan kaynaklı)
ayrıca işlemci stok soğutucu olduğu için kendisini de sınırlıyor olabilir bilmiyorum

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Musa Topçu
Hangi monitörü kullanıyorsunuz

pozalba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
nk
Arkadaşlar bilgisayarı aldığımdan beri çoğu oyunda ekran kartı 90 kullanımları bile görmüyor hep 40-50-60 civarlarında oynuyor. Sadece birkaç oyunda 98-99 oluyor oda sanırsam optimizasyonu normalden iyi oyunlar falan herhalde. Sormak istediğim soru bilgisayarın içindeki bir parçayı değişince bilgisayarın garantisi iptal mi oluy yoksa her bir parça kendisi üzerine garantili mi????
üstteki problemime de cevap bulabilecek olan olursa sevinirim.
Ekran kartı:RTX 4070
İşlemci:Ryzen 5 7500F
PSU:Gamepower GP-650 (sorun büyük ihtimalle bundan kaynaklı)
ayrıca işlemci stok soğutucu olduğu için kendisini de sınırlıyor olabilir bilmiyorum
Hazır sistem olarak aldıysanız her parça ayrı ayrı garanti kapsamında

Elein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hangi monitörü kullanıyorsunuz
Modeli tam hatırlamıyorum ama msi 165hz 1080p monitör
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hazır sistem olarak aldıysanız her parça ayrı ayrı garanti kapsamında
Peki hocam şu ekran kartı kullanımı sorunum hakkında bir düşünceniz var mı??? Ayrı konu açacağım fakat araya sıkıştırayım dedim. Şuan bildiğiniz dying light 2 ve sons of the forest i oynayamıyorum...

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Musa Topçu

pozalba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
nk

Peki hocam şu ekran kartı kullanımı sorunum hakkında bir düşünceniz var mı??? Ayrı konu açacağım fakat araya sıkıştırayım dedim. Şuan bildiğiniz dying light 2 ve sons of the forest i oynayamıyorum...
Geçen sene gaming gen tr den aldığım bir hazır sistemde FPS sorunları yaşıyordum ve çözümü temiz bir format sonrası tüm güncel driver lari yükleyerek hallettim

Son düzenleme:

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Musa Topçu

Grafikleri en yükseğe çektiniz mi

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Musa Topçu
Evet hocam fakat yine de %60 kullanım falan oluyor
İşlemci kullanımı %100 civarı oluyorsa nvidia dsn sanal çözünürlük arttırma ile 2kya çekip tekrar dener misin

Elein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Emre
İşlemci kullanımı %100 civarı oluyorsa nvidia dsn sanal çözünürlük arttırma ile 2kya çekip tekrar dener misin
Hatırladığıma göre işlemci kullanımı da 100lerde olmuyor o da aynı civarlarda geziyor. Msi afterburner indirdim ordan bakayım bir şeylere dedim voltaj limiti diye bir muhabbet var büyük oyunlar oynadığımda 1 e çıkıyor.

yük genelde işlemciye düştüğü için kullanımı düşük 4070 2k kartı
Bazıları soğutucu alırsan düzelir diyor bazıları da psu upgrade at diyor. Benim de uğraşasım gelmedi saldım bir şey almadım.

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Musa Topçu
Hatırladığıma göre işlemci kullanımı da 100lerde olmuyor o da aynı civarlarda geziyor. Msi afterburner indirdim ordan bakayım bir şeylere dedim voltaj limiti diye bir muhabbet var büyük oyunlar oynadığımda 1 e çıkıyor.

Bazıları soğutucu alırsan düzelir diyor bazıları da psu upgrade at diyor. Benim de uğraşasım gelmedi saldım bir şey almadım.
İşlemci sıcaklığına bağlı havalar soğuk zaten ama yaza kadar stok soğutucuyu değiştirmen şart güç kaynağını da daha güvenilir bir model seç sonuçta sistem emanet ediliyor diğer arkadaşın dediği gibi temiz bir format atıp en baştan driverları da kur

Top Bottom