@Gurkanpiro @Chappies
Arkadaşlar Rampage BLITZ kulaklık bugün elime ulaştı 1-2 saat kadar önce bir ön inceleme ve MÜZİK / OYUN içi deneyimlerim sonucu görüşlerim şu şekilde.
BLİTZ : Ses kalitesi olarak 40mm sürücüler iyi iş yapıyor keyifli, basslar iyi ama sanki bi tık fazla gibi, özellikle müzik dinlerken bass seven arkadaşları tatmin eder, hani kulağınıza taktığınız zaman şarkıdaki bass vuran yerlerde öyle vuruyor ki bassları neredeye beyninizde hissediyorsunuz. ( Aşırı değil ama bariz bir şekilde BASS ' a yüklenmişler)
Cihazın son ses seviyesi Fuxi GAMENOTE H3 ile kıyasladığımda ondan daha düşük, kısık değil ama öyle yüksek seste vermiyor.Yinede oyun ve müzik için yeterli bir seviyede, kulağına takıp son ses yüksek sesle müzik dinlemeyi sevenleri pek tatmin etmeyebilir.Kulaklığı masaya koyayım son ses açayım video izlerken seside höperlör gibi ordan alayım diyen ben gibi arkadaşlar içinde son ses seviyesi düşük olduğu için öyle bi amaca hizmet etmediğini söyleyebilirim.Kulaklık dış seslerden izolasyon açısından Fuxi H3 ten daha iyi.Dışarıya yine bir miktar ses veriyor ama Fuxi H3 kadar değil.
Oyun kısmında bass ların ön planda olmasından dolayı VALORANT tan örnek vericek olursam ses kasma konusunda fena değil, yüksek bass ve orta tiz ile gelen bu modelde yön tayin etmek çok zor olmuyor.Ama tabii ki kalkıp 3000-5000 tl bandında 50mm sürücüleri olan daha kaliteli markalarla boy ölçüşebilecek seviyede de değil.Fiyatına göre iyi iş çıkardığını söyleyebiliriz.
Mikrofon kısmına gelicek olursak FUXİ H3 ten daha kaliteli bir mikrofona sahip, daha net bir ses kaydı sunuyor.Fakat mikrofon konumlandırması ilk başta her ne kadar çok kullanışlı gibi gözükse de manevra kabiliyeti tasarımı gereği sadece yukarı ve aşağı olarak tasarlandığından ve ağzınıza bir tık uzak olduğundan düşük ya da kısık sesle konuşuyorsanız karşı tarafa sesiniz oldukça düşük gidebiliyor.Benim sesim gür, kısık sesle konuşmuyorum diyen için herhangi bir problem yok.Mic dış sesleri alıyor, yanınızda tv falan açıksa baya baya tv sesine kadar karşıya verebiliyor.
FUXİ H3 : Ses kalitesi fena değil, tatmin ediyor.Son ses seviyesi yüksek buda ben gibi arada bi kulağınız yorulduğunda kulaklığı masaya koyayım birazda ordan dinleyim diyenler için bir avantaj diyebiliriz.Basslar ve tizler dengeli, tizler bir tık daha önde dersek çokta yanılmış olmayız.Ama basslar öyle BLİTZ gibi bam güm değil.Müzik kısmında aşırı bas sevmeyen yüksek ses seviyesi ve kararlı bir bas-tiz dengesi seven biri olarak olarak beni tatmin etti.Oyun kısmında fena değil iş görürüyor ama BLITZ ile kıyaslarsak oyun konusunda ses kalitesi ve bass-tizz lerin daha önde olmasından dolayı BLITZ in bir tık önde olduğunu söyleyebilirim.Mikrofon bu fiyatta ki bi cihaz için yeterli sorun yaşatmıyor.
Kısaca özetlemek gerekirse ;
BLİTZ ses kalitesi olarak H3 ten bir tık önde.BASS ve TİZLER (özellikle BASS) fark yaratıyor.
Mikrofon konusunda kalite olarak BLITZ daha iyi bir mikrofona sahip.
Malzeme kalitesinde BLITZ bir tık önde.
Ses yalıtımı ve dışarı ses vermeme konusunda BLITZ daha önde.
FUXİ H3 son ses seviye olarak BLITZ den daha yüksek bir son seviyesine sahip.
Konfor olarak FUXİ H3 ün bir tık daha rahat olduğunu düşünüyorum.Daha esnek bir yapıya sahip.Kafa fandı daha yüksek seviyede.
BASS seven için BLITZ, yüksek ses seviyesi ve tiz seven için de FUXI H3 daha uygun duruyor.
Ben şahsen tercih olarak rahatlık açısından daha esnek bir yapıya sahip olduğundan olsa gerek FUXI H3 ü daha çok beğendim.Benim için konfor ve son ses seviyesi çok önemli.Sadece bu iki kriter bile BLITZ in yerine FUXI H3 ü tercih etmeme yetti.Tabi ki bunlar tamamen kullanıcıya göre değişir.Size yukarıda BLITZ in artılarını ve eksilerini elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.Ses kalitesi anlamında FUXI H3 ten daha iyi olduğu daha iyi bir mice sahip olduğu ve daha dayanıklı bir malzemeye sahip olduğu tartışılmaz.Fakat herkesin öncelikleri farklı olduğu için kişisel fikrimide sizle paylaşmak istedim.İhtiyacınız doğrultusunda bir seçim yapabilirsiniz.Her iki kulaklıkta fiyat / performans olarak alıcısını üzmez.
Alıntıyı görüntüle