Ratorest
80+ Silver
- Katılım
- 16 Ocak 2021
- Mesajlar
- 3,299
- Konu Sahibi Konu Sahibi
- #14
1, 5 çay bardağı tel şehriyeTarifi atsana bir deneyelim
(Yanlış olursa kusura bakma sen halledersin)
6 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağı
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tepeleme un
şehriyeyi döküp karıştırarak hafif rengi değişinceye kadar kavuralım ve içine suyu ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Kase içinde önce yoğurdu ve yumurta sarısını sonra unu ekleyip iyice karıştıralım.
Yoğurdun kesilmemesi için çorbanın suyundan iki kaşık alarak harmanlayalım yavaş yavaş karıştırarak çorbanın içine dökelim.
Küçük bir tavada yağı ve naneyi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirelim ve biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Saolun hocam1)Whisk the egg well.
2)Mix it with yogurt.
3)Add the flour and beat until all are well mixed.
4)You can use a mixer or whisk.
5)Put the water in the pot, add the mixture on it.
6)Stir it until it is thoroughly mixed.
7)Burn the bottom of the stove.
8)Stir it until it boils.
9)After boiling add the noodles.
10)Boil the vermicelli until cooked.
11)After cooking, melt the butter in a pan.
12)Add the mint and add it to the soup. Bon Appetit.