Bildiğim kadarıyla vergisini vermek zorundasın verirsen bir suç değilÖrneğin: R6 almak için para topluyorum gün 1 gibi videolar yapılıyor. İnsanlardan bu parayı almak suç mu veya suç ise suç sayılmayan bir yöntem var mı?
ama sonuçta dmden alınıyor yani reelslerde IBAN paylaşımı yapilmiyorkiBildiğim kadarıyla vergisini vermek zorundasın verirsen bir suç değil
Vergisini verdiği sürece nasıl aldığının bir önemi yok dediğin gibi yapıyorsa büyük ihtimal vermiyordurama sonuçta dmden alınıyor yani reelslerde IBAN paylaşımı yapilmiyorki
anladım teşekkür ederim bu sekilde para kazanan bir sürü sayfa var ve bir kısım suç olduğunu bir kısımda suç olmadığını savunuyor yüksek ihtimalle anayasada net bir şey yazmıyor ama yinede tedbirli olmak gerekiyor tekrardan teşekkürlerBu suç olmayabilir. Çünkü karşı taraf isteyerek veriyor. Bağış, bireysel ödeme veya borç adı altında yürütülebilir. Parayı veren kişide onaylarsa muhtemelen sorun olmaz. Vergi olması için parayı kazanman gerekiyor. Hizmet ürün vererek. Birinin sana bağış yapmasında sen eğer bir bağış kurumuysan karşı taraf bunu vergiden düşebilir. Ama bizim ülkede hiç bir şey belli olmaz bugün suç değilse bile yarın kapına gelip şöyle böyle yaptın para kazandın diyip ifadeni almaya gelebilirler yani hiç belli olmaz.
Örnekleri çok var dostum. Birisi mesela bir video çekiyor gariban biri için para gönderiliyor ve o kişiye yardım yapılıyor. Videoların yorumlarında görüyoruz işte bu çocuğa nasıl ulaşabilirim yardım etmek istiyorum gibi bir sürü yorumlar oluyor ve insanlar yine yardım ediyor bunlar suç değil.anladım teşekkür ederim bu sekilde para kazanan bir sürü sayfa var ve bir kısım suç olduğunu bir kısımda suç olmadığını savunuyor yüksek ihtimalle anayasada net bir şey yazmıyor ama yinede tedbirli olmak gerekiyor tekrardan teşekkürler
anladim teşekkür ederim net olarak bilen kişilerin yorumlarınıda bekliyorum çünkü suç olduğunu düşünüp cimere şikayet eden bir tayfada var acaba herhangi sorun çıkarma merak konusuÖrnekleri çok var dostum. Birisi mesela bir video çekiyor gariban biri için para gönderiliyor ve o kişiye yardım yapılıyor. Videoların yorumlarında görüyoruz işte bu çocuğa nasıl ulaşabilirim yardım etmek istiyorum gibi bir sürü yorumlar oluyor ve insanlar yine yardım ediyor bunlar suç değil.
Avukat harici kimse net yanıt veremez dostumanladim teşekkür ederim net olarak bilen kişilerin yorumlarınıda bekliyorum çünkü suç olduğunu düşünüp cimere şikayet eden bir tayfada var acaba herhangi sorun çıkarma merak konusu
kanunları bilen verebilir aslında açık bir halde iban paylaşırsan sıkıntıAvukat harici kimse net yanıt veremez dostumAvukatta para alır
![]()
teşekkür ederim dostum anladığım kadarıyla saçma sapan işlermiş bir sürü bu tarz hesabı açıp para kazanan kişiler var bende bu nedenle herkes kazanıyor nasıl oluyor diye sorarak buraya yazmıştım teşekkürlerrkanunları bilen verebilir aslında açık bir halde iban paylaşırsan sıkıntı
bunun için valilikten izin alman lazım "Alamazsın Aşırı Meşakkatli"
hadi izinsiz yaptı diyelim şunlarla karşılaşır
İzinsiz para toplama faaliyetleri için iki farklı ceza türü bulunmaktadır:
Ekstra Açık İban Paylaşma Cezası
- Sermaye Piyasası Kanunu'na Göre Ceza: 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 39. maddesine göre, izinsiz sermaye piyasası faaliyeti yürütenler iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin günden on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılırlar. 1
- Yardım Toplama Kanunu'na Göre Ceza: 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'na göre, izinsiz yardım toplayanlara beş bin Türk lirasından yüz bin Türk lirasına kadar idari para cezası verilir. Eğer izinsiz yardım toplama internet ortamında yapılmışsa, ceza on bin Türk lirasından iki yüz bin Türk lirasına kadar artar. 24
Açık IBAN paylaşmanın cezası, Türk Ceza Kanunu'nun 158/1-f maddesine göre dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ve suçtan elde edilen menfaatin iki katından az olamayacak şekilde adli para cezası olarak belirlenmiştir. 34
Ayrıca, 5549 Sayılı Kanun'un 15. maddesi, banka hesabının maddi menfaat karşılığında başkasına kullandırılmasını suç olarak değerlendirmekte ve bu tür faaliyetler için 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörmektedir. 15
Özelden Biri İban İsteyip Para Gönderebilir Ama Miktar Ne Kadar Çoğalırsa Devlet Babamız Gel Buraya Der İlk Banka![]()
özeti destek vermek isteyen biri varsateşekkür ederim dostum anladığım kadarıyla saçma sapan işlermiş bir sürü bu tarz hesabı açıp para kazanan kişiler var bende bu nedenle herkes kazanıyor nasıl oluyor diye sorarak buraya yazmıştım teşekkürlerr
İban paylaşmak zaten sıkıntı evet. İzinsiz para toplamaya giriyor mu işte onu öğrenmek lazım. Çünkü adam kimseye sen para ver sen para ver vs demiyor. Videoyu çekiyor para vermek isteyen kişi özelden iban isteyip para gönderiyor. Yani parayı veren kişinin rızası var. Öğrenmemiz gereken bu aslında.kanunları bilen verebilir aslında açık bir halde iban paylaşırsan sıkıntı
bunun için valilikten izin alman lazım "Alamazsın Aşırı Meşakkatli"
hadi izinsiz yaptı diyelim şunlarla karşılaşır
İzinsiz para toplama faaliyetleri için iki farklı ceza türü bulunmaktadır:
Ekstra Açık İban Paylaşma Cezası
- Sermaye Piyasası Kanunu'na Göre Ceza: 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 39. maddesine göre, izinsiz sermaye piyasası faaliyeti yürütenler iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin günden on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılırlar. 1
- Yardım Toplama Kanunu'na Göre Ceza: 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'na göre, izinsiz yardım toplayanlara beş bin Türk lirasından yüz bin Türk lirasına kadar idari para cezası verilir. Eğer izinsiz yardım toplama internet ortamında yapılmışsa, ceza on bin Türk lirasından iki yüz bin Türk lirasına kadar artar. 24
Açık IBAN paylaşmanın cezası, Türk Ceza Kanunu'nun 158/1-f maddesine göre dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ve suçtan elde edilen menfaatin iki katından az olamayacak şekilde adli para cezası olarak belirlenmiştir. 34
Ayrıca, 5549 Sayılı Kanun'un 15. maddesi, banka hesabının maddi menfaat karşılığında başkasına kullandırılmasını suç olarak değerlendirmekte ve bu tür faaliyetler için 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörmektedir. 15
Özelden Biri İban İsteyip Para Gönderebilir Ama Miktar Ne Kadar Çoğalırsa Devlet Babamız Gel Buraya Der İlk Banka![]()