İntel 11. Nesil neden çıktı ?

Çıkarmak için çıkardılar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir dakika yaw 10. nesil de artık ölü soket artık eski nesil intel toplamak isteyenlere ölü soket yorumu yapılmayacak yihuu.:D
10.nesil hariç hepsi ölü soket

Tamamen nesilini devam ettirmek için çıktı ama ne kadar satılır orası ayrı.

LGA 1200+'da çıkarırlar yakında.

Hayır değil 10. nesilde H410 ve B460 anakartlar ile ölü soket.
h470 ve z490 diye anakartlar var belki biliyorsundur adında dediği gibi dolar oldu 8tl ölü soket falan çok takmayın performans iyiyse alınır çünkü dolar 8 tl

Arkadaşlar bir kaç gündür çıkan videoların neredeyse hepsini izledim fakat bu 11.nesil işlemcilerin neden çıktığını anlamış değilim. 10. nesil şöyle böyle derken 11.nesil 10.nesilin ortalama 5 fps ilerisinde. 5 fps için nesil değiştirmeye ne gerek var. Ayrıca h410 ve b460 anakartlara olan oldu desteklemiyor diye şuan bu sadece bana mı saçma geliyor ?
Ne kadar geliştirdiler bilmiyorum çok takip etmiyorum ancak, donanımsal ilerlemelerin sadece oyunlar için olduğunu düşünüyor gibi yazmışsınız. Yeni nesil sadece oyunlar için çıkmıyor ki.

Ne kadar geliştirdiler bilmiyorum çok takip etmiyorum ancak, donanımsal ilerlemelerin sadece oyunlar için olduğunu düşünüyor gibi yazmışsınız. Yeni nesil sadece oyunlar için çıkmıyor ki.
çoklu çekirdekte durum daha kötü yalnız 8c 16t bir öbceki işlemci 10900k 10c 20t

h470 ve z490 diye anakartlar var belki biliyorsundur adında dediği gibi dolar oldu 8tl ölü soket falan çok takmayın performans iyiyse alınır çünkü dolar 8 TL
Evet haklısınız zaten bende i3 10100F gibi bir işlemci varken 3100 önermem. Yada 10400F varken 3600 vs. Bilgim var o kadar Z490 ve H470'i biliyorum fakat çok pahalı fiyatlara satılıyorken i3 11. nesilin (giriş seviyesinin) pek satacağını düşünmüyorum.

Sadece oyun değil dostum diğer testlerde de sonuç aynı.

Ortalara doğru fiyat indirimine gidilir 10. nesildeki gibi yoksa alınabilecek işlemciler değiller. Olaya aslında oyun performansı olarakta bakmamak gerekiyor fakat salt güç olarak yine F/P anlamında geride. Benim şahsi fikrim çok şart değil ise 12. nesil beklenmeli ki temiz bir DDR5 sistem kurup daha geleceğe dönük iş çıkartılmalı. Tek beklentim i3 11100F ve 11400F işlemcilerin fiyat indirimine gidilip 10. nesildeki gibi F/P sisteme oynamaları yoksa cıks tutmaz bu Intelciğim.

Geri