İntel 13. Nesil İşlemciler Çıktı

13. Nesil Kullanıcıları temsili
images (1) (1).jpg

420 mm corsair capellix ile 100 dereceyi görmüş 13900k başka bir şey demek istemiyorum 😂

12100F alır ardından duruma göre 13 geçerim diyordum da pek tatmin etmedi. 14 çıkınca 13 e geçerim herhalde.

AMD , Ryzen 3. Seriyi unuttu herhalde.
Ben ne bir 5200 5100 veya 5300x işlemci görmedim.
İntel en azında giriş seviyede çıkartıyor.
Ama şuanda 2 rakip te kötü.

DA ve Hardware Unboxed dışında incelemelere inanmıyordum biraz artık hic inanmıyorum abi. 4K Ultra ayarda işlemci testi mi yapılır lan aloo :D

Testleri çıkmaya başladı.

Biz İntel uçar kaçar diyorduk harbi uçtu ama güç tüketimiyle yine AMD ye kaldık onunda fiyatı tuzlu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

DA ve Hardware Unboxed dışında incelemelere inanmıyordum biraz artık hic inanmıyorum abi. 4K Ultra ayarda işlemci testi mi yapılır lan aloo :D
Bu işlemcileri alan 1080p monitör kullanmaz zaten diğer testlerde hangi işlemcilerin daha güçlü olduğu belli oluyor önemli olan en yüksek çözünürlükte hangisi daha yüksek FPS veriyor örneğin ben şuanda gidip de 4K da çok iyi performans gösteren 4090 ı alamam ama 4K da daha iyi performans gösterecek işlemciyi alabilirim diğer kanallar bunu düşünerek 1080p de test etmiyorlar zaten olması gereken de bu artık şu 1080p testleri tarih olsun!

Bu işlemcileri alan 1080p monitör kullanmaz zaten diğer testlerde hangi işlemcilerin daha güçlü olduğu belli oluyor önemli olan en yüksek çözünürlükte hangisi daha yüksek FPS veriyor örneğin ben şuanda gidip de 4K da çok iyi performans gösteren 4090 ı alamam ama 4K da daha iyi performans gösterecek işlemciyi alabilirim diğer kanallar bunu düşünerek 1080p de test etmiyorlar zaten olması gereken de bu artık şu 1080p testleri tarih olsun!
1080p testi şarttır. İşlemcinin gücü ortaya çıkar. 4K' da sen işlemciyi değil ekran kartını test edersin. İşlemcinin zekası yok özel bir çözünürlüğe optimizesi yok. 4K' da daha iyi performans veren bir işlemci yok yani bir işlemci 1080p' de geride kalıp 4k' da rakibini geçemez. Geçiyorsa 1-2 fps geçer o da zaten darboğaz 0 olduğu için test anomalisidir. Lütfen mesaj yazarken biraz düşünerek yazalım.

1080p testi şarttır. İşlemcinin gücü ortaya çıkar. 4K' da sen işlemciyi değil ekran kartını test edersin. İşlemcinin zekası yok özel bir çözünürlüğe optimizesi yok. 4K' da daha iyi performans veren bir işlemci yok yani bir işlemci 1080p' de geride kalıp 4k' da rakibini geçemez. Geçiyorsa 1-2 fps geçer o da zaten darboğaz 0 olduğu için test anomalisidir. Lütfen mesaj yazarken biraz düşünerek yazalım.
Şimdi kanal ismi verip reklam yapmak istemiyorum İntel 4K da AMD de den kat kat daha iyi performans gösteriyor dediğim gibi diğer testler hangisinin en güçlü olduğunu görmek için yeterli 1080p çözünürlükte test etmeye gerek yok bunun için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Klasik oldu cevap bulamayınca şu gülme emojileri

Şimdi kanal ismi verip reklam yapmak istemiyorum İntel 4K da AMD de den kat kat daha iyi performans gösteriyor dediğim gibi diğer testler hangisinin en güçlü olduğunu görmek için yeterli 1080p çözünürlükte test etmeye gerek yok bunun için

CP2077 ve DL2 testi özellikle neden 1080p' de cpu testi yapılması gerektiğinin kanıtı resmen.

Bunlar özellikle seçtiklerim ama ortalama alayım sana. 1080p' de 13900K, 7900X' den %13 civarı iyi iken 4k testlerde bu fark %4-5' e iniyor. Bu yüzden test yapılırken 1080p yapılır. 4K yaparsan testi %3-5 artış dersin intel hiçbir cacık yapmamış gibi görünür. %13 ise gayet iyi bir fark.
1666343611318.png

1666343663187.png

1666343692584.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,837
Üyeler
184,988
Son üye
Furlan57