Çözüldü✓ İntel Core İ5 12400F Isınma Sorunu

egeeberk_

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar bilgisayarımda İ5 12400F ve RTX 3050 var termal macununu değiştirip stok fanının temizliğini yapmama rağmen oyunlarda sıcaklık 100 dereceye kadar çıkıyor. Bunun çözümü yok mudur ?
ve bu işlemciye hava soğutucu önerir misiniz ?

Kule tipi yeterli olacaktır ama işlemci yükseltmeyi düşünüyorsan ve kasa 360mm soğutucu destekliyorsa sıvı soğutucu İLERİYE DÖNÜK daha mantıklı olur ama kasan 360mm desteklemiyorsa masrafa gerek yok kule tipi öneririz bütçene göre

Kule tipi yeterli olacaktır ama işlemci yükseltmeyi düşünüyorsan ve kasa 360mm soğutucu destekliyorsa sıvı soğutucu İLERİYE DÖNÜK daha mantıklı olur ama kasan 360mm desteklemiyorsa masrafa gerek yok kule tipi öneririz bütçene göre
Hocam peki bu sıcaklık değerlerini görmem normal mi ? Benim arkadaşımda İ5 13400F var stok fan ile sorunsuz kullaniyor oyunlarda max 80 derece görüyor.

Hocam peki bu sıcaklık değerlerini görmem normal mi ? Benim arkadaşımda İ5 13400F var stok fan ile sorunsuz kullaniyor oyunlarda max 80 derece görüyor.
Yanında kullandığı ekran kartı önemli. Mesela benim gibi yanında 4gb ekran kartı var 12400f ile, Ekran kartı düşük olduğu için işlemci tam performansını kullanmıyor. Bende de bu yüzden stok fanla 70'i geçmiyor. Senin ikisi birbirine yeterli parçalar bu yüzden kullanımı sınırlanmıyor işlemcinin. Tahminimce böyle

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,169
Üyeler
186,854
Son üye
apeiron1903
Geri