Neler Yeni

intel i3 12100f fan sesi sorunu

swindcer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yasin Mert
İ3 12100F kullanıyorum. apex legends yüksek ayarlarda 60 derece çalışıyor. Ama fan çok hızlı çalışıyor. 2500 rpm falan aşırı rahatsız ediyor. Biostan baktım Silent Modda.

bildiğiniz bir işlem var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemci fanını değiştirsem kule tipi falan yapsam bu sorun çözülür mü yoksa hep böyle mi kalır

equionx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Ahmet küçük
Bence o işlemciye sıvı soğutucu şart veya kule tipi normal stok fan yetersiz bence

İ3 12100F kullanıyorum. apex legends yüksek ayarlarda 60 derece çalışıyor. Ama fan çok hızlı çalışıyor. 2500 rpm falan aşırı rahatsız ediyor. Biostan baktım Silent Modda.

bildiğiniz bir işlem var mı?

işlemci fanını değiştirsem kule tipi falan yapsam bu sorun çözülür mü yoksa hep böyle mi kalır
Sıvı soğutucu takarsanız kule tipi soğutucu göre 5 derece daha serin çalışır haberiniz olsun ve sorun ortadan kalkar

swindcer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yasin Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence o işlemciye sıvı soğutucu şart veya kule tipi normal stok fan yetersiz bence

Sıvı soğutucu takarsanız kule tipi soğutucu göre 5 derece daha serin çalışır haberiniz olsun ve sorun ortadan kalkar
tamamdır kule tipi soğutucu alacağım. ama stok haliylede çok ısınmıyor ki cok gereksiz fan sesi cıkıyor

equionx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Ahmet küçük

Coolpanda

80+ Silver
12100f'li ses çıkaran sistemim vardı custom fan ayari ile rahat rahat kullanıyordum sonra o sistemi satıp yeniden 12100f'li ikinci el bir kasa aldım ve aldığım adam işlemci fanının macununu silip kaliteli bir termal macun sürdüğünü söylemişti. Şuan hem sessiz hem düşük rpmde 12100f çalışıyor yani sende güzel bir termal macun ile 3-5 derece düşürüp o yüksek rpm olayını çözebilirsin.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
BIOS'tan otomatik profiller değil de manuel fan hızı ayarla kendine. Özellikle boştayken veya basit masaüstü işlemleri yaparken boost yaptığı için bir anda yükselen fan sesini duymamak için yap.

Deneme-yanılma ile istediğin ayarı bulacağını düşünüyorum. Biraz vaktini alabilir ancak sorunu çözebilir. Ayrıca kasa fanı hızına da el at.

swindcer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yasin Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BIOS'tan otomatik profiller değil de manuel fan hızı ayarla kendine. Özellikle boştayken veya basit masaüstü işlemleri yaparken boost yaptığı için bir anda yükselen fan sesini duymamak için yap.

Deneme-yanılma ile istediğin ayarı bulacağını düşünüyorum. Biraz vaktini alabilir ancak sorunu çözebilir. Ayrıca kasa fanı hızına da el at.
hocam biraz kurcaladım sadece oyuna girdiğimde artırma olayını yaptım normalde takılrken az oyuna girdiğimde mesela 50 60 derece olunca hızlı çalışmaya başlıyor ama ileride soğutmayı değiştiririm şuan böyle idare eder

Top Bottom