İntel işlemci vs Amd işlemci

GADDAR

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
302
Selamlar herkese biliyorum bu konu başlığı çok fazla açıldı fakat bu konuyu biraz detaylandırmak için açıyorum. intel ve amd'yi spesifik özellikleri ve anakart desteği açısından karşılaştırınca amd önde gözükmekte oc kapasitesi fan ve anakart desteği vesaire , geçen gün araştırma yaparken bir sitede yazıyor ki '' Amd inteli render ve oyun platformunda geride bıraktı , diğer bi sayfada oyun için intel %5 - %15 amd ye göre daha iyi performans vermekte bunun nedeni ise oyunlarda amd'nin 4-6 çekirdekten fazlasını kullanamaması ve daha yüksek önbelleğe sahip olması durumu varmış önbelleğin büyük olması veriyi daha hızlı geri çağırabileceği anlamına geliyor var mı böyle bir şey anlamadım gitti. ya ben yanlış biliyorum ya sitede yanlış bilgiler var beni aydınlatabilir misiniz

Ekler

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    39.3 KB · Hit: 95
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    28 KB · Hit: 97
yoksa güncel i3 eski i5 işlemciyi geçer
Tam model vermek daha iyi olur

Hangi kaynak bu?
Tamamen saçmalamışlar.
Intel'in oyun performansının iyi olma sebebi daha optimize bir bellek kontrolcüsü bulundurmasından kaynaklı.
3. parti test uygulamaları ile XMP ölçümü yaptığınızda Intel 65-55ns arası gecikme alırken AMD 65-80ns arası gecikme değeri alıyor.
Gecikme değeri de tüm sistemi fazlasıyla etkiliyor. Özellikle oyunlarda 5ns bile ciddi fark yaratabiliyor.
Intel'in çekirdek performansı AMD'ye göre kötü olmasına rağmen oyunlarda öne geçtiği nokta bellek kontrolcüsüdür.

Attığınız ekran görüntüsündeki bilgi tamamen saçmalık.

Edit: Sadece ilk ekran görüntüsüne bakıp tüm farkı ona bağladılar diye düşündüm. Gerçekliğini bilmiyorum fakat önbellek-bellek gecikme süresi hakkında yazdıkları doğru.

İşlemcileri kıyaslamak daha doğru olur, hangi işlemcileri düşünüyorsunuz?
ileride sistem yükseltmesi yapacağımda intel tarafından mı yoksa amd tarafına mı geçmeliyim onda kararsızım sadece
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hangi kaynak bu?
Tamamen saçmalamışlar.
Intel'in oyun performansının iyi olma sebebi daha optimize bir bellek kontrolcüsü bulundurmasından kaynaklı.
3. parti test uygulamaları ile XMP ölçümü yaptığınızda Intel 65-55ns arası gecikme alırken AMD 65-80ns arası gecikme değeri alıyor.
Gecikme değeri de tüm sistemi fazlasıyla etkiliyor. Özellikle oyunlarda 5ns bile ciddi fark yaratabiliyor.
Intel'in çekirdek performansı AMD'ye göre kötü olmasına rağmen oyunlarda öne geçtiği nokta bellek kontrolcüsüdür.

Attığınız ekran görüntüsündeki bilgi tamamen saçmalık.
ekran görüntüleri tamindir sitesinde yazılmış

ekran görüntüleri tamindir sitesinde yazılmış
Pek doğru olduğunu sanmıyorum. Cyberpunk 2077 gibi bazı oyunlarda Multi-Threading sorunu vardı fakat çözülmüştü diye hatırlıyorum.
Gecikme değerleri hakkında söyledikleri doğru fakat "4-6 çekirdekten fazlasını kullanamıyor" muhabbetinin doğru olduğunu hiç sanmıyorum.

Geri