Neler Yeni

İntel'den AMD'ye geçmek

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
İşte o yönden gerek yok AMD'ye her anakartla her işlemci olayı saçma. Ya uyarsın ya uymazsin bitti
ne dediğini anlamadım ama. sen bilirsin.
de 1 pinin yerini değiştirip sokete uyan işlemci ya da rami yaktıran intelden iyidir sanırım.
siz kullanıcısınız. ama bana hala core2 sistem geliyor ve adamların anakartlarına rami işleömciyi dua ede ede takıyoz :D

affetmeZ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kamil yalçın
ne dediğini anlamadım ama. sen bilirsin.
de 1 pinin yerini değiştirip sokete uyan işlemci ya da rami yaktıran intelden iyidir sanırım.
siz kullanıcısınız. ama bana hala core2 sistem geliyor ve adamların anakartlarına rami işleömciyi dua ede ede takıyoz :D
Valla ben intel'den ne sıkıntı çektim ne de çekeni gördüm. Ama bu AMD'ye geçersem pişman olacak gibi hissettim o yüzden neyse parası verip 12400f geçmesi en mantıklısı. Hazır soğutucu da var tertemiz kullanirim

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,251
İsim
Sinan Aba
Fiyatı da köpek gibi işte. 7500e geçersem ekran kartını da değiştirmek zorundayım. O da bana ters
Niye ekran kartını değiştireceksin? gerek yok kullan 2-3 yıl sonra paran olursa değiştirirsin. Darboğaz mı olacak sanki değiştirecen.

Bi kaç yıl sonra ekran kartı almaya kalkışsan işlemci de değiştirecen öyle düşün. Ama 7500f alırsan ekran kartı aldığın zaman işlemci değiştirmene gerek kalmaz.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Ömer Murat KARACA
İyi geceler. Arkadaşlar şuan h610m-h i3 12100F kullanıyorum. Ben bunlari ikinci elden satışa koydum 4000 liraya çok yazan oldu. Satsam ne kullanicam diye düşünüyordum en başta aklımda i5 12400f vardı ama biraz pahalı geldi anakartla beraber.

Bende diyorum ki Amazondan aşağıdaki iki parçayi alsam bı sorun olur mu? 4000e kendi parcalarimi satsam üstüne 1700-1800 TL ekleyip yükseltmiş olcam. İlk defa AMD kullanicam bu arada

Ekran kartı GTX 1660 Süper
Soğutucu Snowman T6 ultra

Sadece islemci değiştirseniz yeter. 12400F, 5600X dengi kuvvetli bir cpu.

affetmeZ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kamil yalçın
Niye ekran kartını değiştireceksin? gerek yok kullan 2-3 yıl sonra paran olursa değiştirirsin. Darboğaz mı olacak sanki değiştirecen.

Bi kaç yıl sonra ekran kartı almaya kalkışsan işlemci de değiştirecen öyle düşün. Ama 7500f alırsan ekran kartı aldığın zaman işlemci değiştirmene gerek kalmaz.
Kanka ona uygun anakart alacan işlemciyi alacan çok para. İlerde bakılır fiyatı ucuzlar belki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sadece islemci değiştirseniz yeter. 12400F, 5600X dengi kuvvetli bir cpu.
Bende aynısını yapicam AMD Intel arasinda 1000 TL fark vardı o yüzden sordum

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
Valla ben intel'den ne sıkıntı çektim ne de çekeni gördüm. Ama bu AMD'ye geçersem pişman olacak gibi hissettim o yüzden neyse parası verip 12400f geçmesi en mantıklısı. Hazır soğutucu da var tertemiz kullanirim
nvidia intel kullanıcısı şikayetini asla dile getirmez. neden mi* o kadar para verip enayi gibi hissetmöek istemez.
misal bu problem ilk amd de görülen bir şeydi. ama bu bir problem değildi. amd nin yüksek frekanslı monitörlerde siyah ekran sorunu çözümü idi ve bunu şu anda nvidia larda yapıyor. ve hatta intel arc serisinde de. ama nvidia sahipleri buna bakmaz bile.
amd sahipleri genelde oc ile de uğraştığı ve siteler de buna yönlendirdiği için bakar.
misal şu linkteki habere bak
abi adamın haberindeki resimlerde bile sadece amd değil nvidia ve arc var. ama başlık ne? amd ekran kartı ve yeni nesil :D
işte bu yüzden amd size sıkınıtılı gibi geliyor. oysa ki intel de nvidia da benzer problemlere sahip. çünkü her ne kadar ayrıntıda farklı olsa da temelde aynı işi aynı prensiplerle yapıyorlar.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,251
İsim
Sinan Aba
Kanka ona uygun anakart alacan işlemciyi alacan çok para. İlerde bakılır fiyatı ucuzlar belki
Asıl şuan ucuz dostum. Sıfır kutulu şuan 6k 3k'ya giriş seviyesi anakart, 2k da 2x8 ram.
Zaten elindeki parçalarını satıp alacaksın. Bence hiç aksiyona gerek yok biraz daha para birktir 7500f geç boş yatırım seninki.

İlerde fiyatı düşmez zam gelir.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Murat Cemal
Ne fark eder adam gücü ekran kartına bindirirek bu fpsi alıyor bende grafikleri düşürüp gücu işlemciye bindirerek aynı fpsi alıyorum. Anlıyor musun bilmem de oyun islemci oyunu ekran kartı değil. Adam çözünürlük grafik düşurse de FPS artmaz.

Bu adam RDR 2 oynasa benden fazla FPS alır ve senin dediğin gibi ekran kartını değiştirmem gerekirdi
Hocam sen o paraya git ekran kartına ver sonra bana bol bol dua et, gtx 960 kullanıyordum pubg de 90 fps alıyordum şu an rx 5600 xt kullanıyorum gene 90 fps alıyorum ama ayarlar ultrada :D çok farkeder oyun daha keyifli olur, 1800 lira versen taş çatlasa 5 10 fps artacak. Monitör masrafınada girme al bi 2060s ya da 2060 aç dsr'ı bak keyfine

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Eren Bilal Cihan
Kanka şimdi bide ben düşük model anakart kullancam ya a520m içime pek sinmedi. Dediğim gibi oc ile isim yok hardcore oyun oynicam ben. Bildiğim yoldan gidiyim en iyisi intel'den devam
Ya hocam çok içine sinmiyorsa aynı fiyata B450M S2H var ya zaten A320 kullansan bile bişey farketmiyecek ikisininee PCİE 4.0 desteği yok performans farkı felan olmayacak sen overclock yapmıyacaksan ve sadece oyun oynayacaksan anakartın senin için önemi m2 ssd slotu ile MHz sınırı olur herkes a serisi alma demiş ne farkedicek 12100F le 5600 arasında fark yok diyip iki işlemciyi aynı kefeye koyan var hocam gözünü seveyim dinleme

affetmeZ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kamil yalçın
Hocam sen o paraya git ekran kartına ver sonra bana bol bol dua et, gtx 960 kullanıyordum PUBG de 90 fps alıyordum şu an rx 5600 xt kullanıyorum gene 90 fps alıyorum ama ayarlar ultrada :D çok farkeder oyun daha keyifli olur, 1800 lira versen taş çatlasa 5 10 fps artacak. Monitör masrafınada girme al bi 2060s ya da 2060 aç dsr'ı bak keyfine
Kanka şöyle düşün 3060 ekran kartın var r5 1600 islemcin var ama sadece CS oynuyosun islemci mi alirsin ekran kartını daha da mi yukseltirsin? İşlemci alırsın tabi

Bende demek istiyorum ki 1660S o kadar kotu bı kart degil en azından oynadığım oyunlar için gayet yeterli. İ3 12100f siz yeterli diyosunuz da 100 120 FPS benim için yeterli değil. Monitör 144 çünkü benim en az 150 160 FPS almam lazim.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Murat Cemal
Kanka şöyle düşün 3060 ekran kartın var r5 1600 islemcin var ama sadece CS oynuyosun islemci mi alirsin ekran kartını daha da mi yukseltirsin? İşlemci alırsın tabi

Bende demek istiyorum ki 1660S o kadar kotu bı kart degil en azından oynadığım oyunlar için gayet yeterli. İ3 12100f siz yeterli diyosunuz da 100 120 FPS benim için yeterli değil. Monitör 144 çünkü benim en az 150 160 FPS almam lazim.
Ne kadar güçlü işlemci alırsan al ekran kartının performansından fazlasını alamazsın, o zaman 7800x3d işlemci al nası olsa işlemci önemli tak gt 1030 u bak keyfine demi, abi bak görmediğinizden mi bilmiyorum ama yüksekte 100 fps alacak adama ne gerek var ortada devam et 105 fps al diyonuz

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,685
İsim
Selim
Kanka işlemci ağırlıklı oyunlar oynuyorum Battlefield 5-1 CS PUBG falan. 1660S yetiyo o oyunlar için ama 12100f 100 FPS falan anca veriyor. 144 üstü lazım bana.
Bi fark yok bu bütçeye alacağın AMD şuan ki sisteminden bir farkı yok yani boş yere geçmiş olursun 👍

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,607
Üyeler
161,099
Son üye
beratsezgin7234
Top Bottom