Neler Yeni

İntel'in Planları ne?

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
intel çatır çatır mal satıyor. hala piyasanın çoğuna sahip. neden değiştirsin ki sistemini? devam
Şimdi şöyle düşünüyorum. Bundan bir kaç sene önce AMD işlemci bilmezdik. Pentiuamlar, i3 4.nesil 5.nesil falan... Her yer her bilgisayar İntel'di. Ama şimdi (Özellikle videoda gördüğüme göre) en çok satılan 10 işlemcinin 9u AMD. İntel inanılmaz bir pazar payı kaybetmekle birlikte sanki satranç masasında rakibine artık taş kaybediyor. Bence AMD'ye kıyasla çok güçlü bir işlemci çıkarıp, bunun da herkesin kullanabileceği bir şekilde pazarlayıp AMD'ye kaptırdığı müşterileri kendine geri kazandırmayı hedeflemeli diye düşünüyorum ben. Sürekli soket değiştirmek alım gücünü zorlaştırdığı için yeni işlemcilerde müşteriye deneme şansı sunmuyor. İntel güven kaybediyor gibi hissediyorum. Fanboyları bile azaldı forumda :D

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Videoyu izlemedim olayı açıklayabilecek var mı?
İntel z490 anakartlara bios güncellemesi ile 11.nesil işlemcilere destek veriyor ama bilerek isteyerek h410 ve b460 anakartlara destek vermiyor 11.nesil nesil intel işlemcilere en kısa özeti bu

Avolay

80+ Gold
İntel z490 anakartlara bios güncellemesi ile 11.nesil işlemcilere destek veriyor ama bilerek isteyerek h410 ve b460 anakartlara destek vermiyor 11.nesil nesil intel işlemcilere en kısa özeti bu
BİOS kırılamaz mı ?

RefX

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,932
İsim
Orhun Refik Kocabaş
Neden bilmiyorum ama Intel'in ürünlerini desteklememesi (anakart vb) beni kendinden uzaklaştırdı.
Bilgisayarcı abiler zaten AMD işlemci kullanmıyorlar. İ5 3.nesil kakalayan bir satıcı vardı bana hala öfkeliyim.

Ben AMD tercih eder/öneririm genellikle Intel'in bu yönleri yüzünden

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
çipset desteklemiyorsa ne yapabilirler
adamlar keyiflerinden desteği kesmedi herhalde niye bu kadar yükleniyorsunuz
Aynı soket aynı mimari köklü bir değişiklik yok neyini desteklemiyor z490 destekliyorsa h410 ve b460 da destekler bilerek isteyerek destek vermiyorlar huylu huyundan vazgeçmiyor işte

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Şimdi şöyle düşünüyorum. Bundan bir kaç sene önce AMD işlemci bilmezdik. Pentiuamlar, i3 4.nesil 5.nesil falan... Her yer her bilgisayar İntel'di. Ama şimdi (Özellikle videoda gördüğüme göre) en çok satılan 10 işlemcinin 9u AMD. İntel inanılmaz bir pazar payı kaybetmekle birlikte sanki satranç masasında rakibine artık taş kaybediyor. Bence AMD'ye kıyasla çok güçlü bir işlemci çıkarıp, bunun da herkesin kullanabileceği bir şekilde pazarlayıp AMD'ye kaptırdığı müşterileri kendine geri kazandırmayı hedeflemeli diye düşünüyorum ben. Sürekli soket değiştirmek alım gücünü zorlaştırdığı için yeni işlemcilerde müşteriye deneme şansı sunmuyor. İntel güven kaybediyor gibi hissediyorum. Fanboyları bile azaldı forumda :D
bazı işlemcileri oyun anlamında amd'den daha iyi zaten ama soket konusunda haklısın

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
aslında en çok satılan amd değil. şöyle kaynak da bırakayım. tomshardware
üşünenler için de tek bir ss bırakayım.

1614882974874.png

Mriguana

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
332
İsim
Ali Efe TİCAN
Arkadaşlar videoyu izledik durumu gördük. Bence İntel artık sonunu getiriyor. Ama yaptıkları çok saçma değil mi? Acaba hedefleri ne? Ellerinde büyük bir güç kozu mu var acaba ve AMD ile olan bu rekabetinde kendisini şahlandıracak bir teknolojik güçleri mi var? Nasıl "satamıyorken ve başarısızken" böyle güçlü bir karar alabilirler? Düşüncelerinizi çok merak ediyorum.
Video;
Bence intelin planı insanları daha iyi anakartlara geçirip geleceğe yönelik oynamak yoksa çıkaracağı nesil için böyle yaptığını düşünmiyorum

yusuffbtr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf Eren Ferah
Bence intel z serisi anakartlara zorliyarak (gerek oc gerek ram tarafında gerek güncellik açısından) z serisi anakartlarda (kar yüzdesini arttırıp) çok kar yapmayı planlıyor olabilir. böylece işlemci den alacağı karı azaltabilir . bu olay işlemcilere vurabilir vurduda son zaman larda çekirdek sayısını arttırıp fiyatı iyi seviyelerde tut mayı başardı ve karşılaştırma yapdıgımızda amd nin karşısına daha ucuz işlemciyle cıkmış oldu ama bu kar kaybını z serisi anakartlara zorliyarak geri kazanmak istiyor olabilir . sonuç bize h serisi ve b serisi anakartlarla ucuz sistem kurdurturken z serisi anakartlara birçok yonden zorluyor ve karının yüksek bölmünü burdan çıkarmak istiyor / yanlış görüşlerde bulunmuş olabilir bunlar sadece varsayım .

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
12. nesilde bence Intel patlayacak.