Neler Yeni

İntel'in Planları ne?

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Masaüstü bilgisayar kullanmayan ve hayatında E5200'den başka hiç masaüstü işlemcisi olmamış birisi olarak ne İntel'in ne de AMD'nin fanboyuyum bu bir. "satamıyorken" diye söylememin sebebi videoda gösterilen istatistiğe göre en çok satan 10 işlemciden 9'u AMD olması (ki bu bence başarısızlığı da yansıtır). Ayrıca son zamanlarda İntel'in çokça tercih edilmesinin sebebi fiyatlarında bir hayli düşüş olmasıydı ve işlemcilerin f/p ye dönüşmüş olmasıydı, bu iki. Tartışma ve sohbet, fikirlerimizi belirttiğimiz bir konuda bile "fanboy öğğ" lemen komik bu üç. Dedik ki "İntel'in Planları ne? Neyi amaçlıyor? Acaba 12. nesilde mi bombayı patlatacak ve şuan 11.nesilde verdiği bu karar ile kullanıcıları güncel anakartlara mı hazırlıyor?". Yani "Rakip çıkarttı çıkartmadı" değil, "Çıkartacak mı çıkartmayacak mı?" düşüncesi konu başlığımız ve içeriği ile daha doğru orantılı bir bakış. Fanboy bir gözle yaklaşmadığımı konuyu ve tartıştıklarımızı okusaydınız anlardınız. Bence oturduğunuz yerden klavyenin tuşlarına basarak yargılamayın. (Şunu eklemezsem içimde kalacak. Kullandığım laptopun işlemcisi İntel.)
Sakın ol champ :d
İntel evet saçmalıyor farkındayım ama Intel zaten 2020'nin son çeyreğinde çok sattı 2020'nin önceki çeyreklerinde AMD hala deli gibi satıyordu Intel tarafında 10700k ve 10900k gibi işlemciler haricinde çok tercih edilen işlemci yoktu AMD zaten o sayede üstün oldu 2020'de benim demek istediğim "satamiyor ve basarisizken neden böyle bir karar verdi" demeni yanlış bulduğumdu çünkü Intel gerçekten son zamanlarda satmaya başlamıştı ama Intel in klasik huyu biraz satınca hemen yine batırıyor. Upgrade yapmayı düşünmeyen veya uygun fiyatlı bir z490 ile bu ucuz sayabileceğimiz 10400f gibi işlemcileri kullananlar için sıkıntı yaratmayacak bir karar da olsa yine de AMD tarafında bir eksisi daha oldu.

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
Sakın ol champ :d
İntel evet saçmalıyor farkındayım ama Intel zaten 2020'nin son çeyreğinde çok sattı 2020'nin önceki çeyreklerinde AMD hala deli gibi satıyordu Intel tarafında 10700k ve 10900k gibi işlemciler haricinde çok tercih edilen işlemci yoktu AMD zaten o sayede üstün oldu 2020'de benim demek istediğim "satamiyor ve basarisizken neden böyle bir karar verdi" demeni yanlış bulduğumdu çünkü Intel gerçekten son zamanlarda satmaya başlamıştı ama Intel in klasik huyu biraz satınca hemen yine batırıyor. Upgrade yapmayı düşünmeyen veya uygun fiyatlı bir z490 ile bu ucuz sayabileceğimiz 10400f gibi işlemcileri kullananlar için sıkıntı yaratmayacak bir karar da olsa yine de AMD tarafında bir eksisi daha oldu.
:D Kanka valla gerildim. Fanboy manboy elim ayağım titredi hahahah. Evet haklısın. İşte bu son zamanlarda fiyatlar İntel tarafından düşürülünce işlemciler gerçekten de tercih etmesi doğru olan bir hal aldı. Bu yüzden de eski satışlarına tekrardan kavuştu diyebiliriz. Ben hala İntel'den çok nokta bir hareket bekliyorum. Çünkü bu durumu toplayabilecek tek hamle bu olurdu.

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
:D Kanka valla gerildim. Fanboy manboy elim ayağım titredi hahahah. Evet haklısın. İşte bu son zamanlarda fiyatlar İntel tarafından düşürülünce işlemciler gerçekten de tercih etmesi doğru olan bir hal aldı. Bu yüzden de eski satışlarına tekrardan kavuştu diyebiliriz. Ben hala İntel'den çok nokta bir hareket bekliyorum. Çünkü bu durumu toplayabilecek tek hamle bu olurdu.
11900K'yı 8c/16t e düşürmüştüler inşallah tekli çekirdek performansı iyi olur da Ryzen tarafındaki muadilleri karşısında rezil olmaz :D. 10. nesildeki başarısını 11. nesilde de devam ettirmelerini umuyorum olmadı 12000 de patlamalılar.

mehmet_s

80+ Silver
En İyi Cevap
7
11900K'yı 8c/16t e düşürmüştüler inşallah tekli çekirdek performansı iyi olur da Ryzen tarafındaki muadilleri karşısında rezil olmaz :D. 10. nesildeki başarısını 11. nesilde de devam ettirmelerini umuyorum olmadı 12000 de patlamalılar.

11900K tek çekirdek performansında bütün amd işlemcileri geçiyor. Test sonuçları geçen gün paylaşılmıştı.

Erikli Damacanası

80+ Bronze
Arkadaşlar videoyu izledik durumu gördük. Bence İntel artık sonunu getiriyor. Ama yaptıkları çok saçma değil mi? Acaba hedefleri ne? Ellerinde büyük bir güç kozu mu var acaba ve AMD ile olan bu rekabetinde kendisini şahlandıracak bir teknolojik güçleri mi var? Nasıl "satamıyorken ve başarısızken" böyle güçlü bir karar alabilirler? Düşüncelerinizi çok merak ediyorum.
Video;
desteklesede bence 11100f dışında vrm kaldıramaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,048
Üyeler
167,414
Son üye
Burikk38
Top Bottom