Millenicom Artılar :
* Bir çok kanaldan ulaşım sağlayabiliyorsun. (Instagram, Müşteri Hizmetleri, Online İşlemler (Arıza kaydı iletiyor), ve bana göre en pratiği Whatsapp, [ayrıca whatsapp en hızlısı})
* Kurulum ekipleri Türk Telekom değil, TeknoFix. Şahsen bana gelen kurlm ekipleri harikaydı,her şeyi yaptılar. Hız ölçtüler, istediğim kadar kablo da bıraktılar. (Kurulum için 120 TL vermek yerine yok almıyorum vesaire diye zorlarsan müşteri hizmetlerini 84 TL yapıyorlar (74.90 olanda yaptılar, altyapın 85Mpbs olduğu için diğerinde de yaparlar mı bir sor) (Her aya 5 TL yansıtıyorlar). Ve istediğin zaman çıkıyorsun, örneğin 84 TL'den 3 ay kullansan bile çıkıyorsun canın istediğinde sadece 15 TL kuruluma vermişsin gibi oluyor.
* Ne vaat edildiyse onu alıyorsun. 15mbps dendi 15mbps alıyorum
* Eğer VDSL2 için modem istersen TürkNet'in modemleri sabit mi bilmiyorum ama TürkNet Asus modemi 3xx küsür liraya satıyor, Millenicom'da daha ucuz 2xx bandında zannedersem.
* Ben Şanlıurfa'da yaşıyorum 2 milyon kadar nüfusu var, çok tercih edilmiyordur burda Millenicom normalde kargoyla gelen belgeler, bize 1 gün içinde TeknoFix ekibinden biri getirdi yani kargo beklemedim.
* SOCAR'ın bir alt kuruluşu, o yüzden hiç bir konuda şüphe duymadım.
* İstersen çevre dostu fatura yapabiliyorsun (eve fatura gelmiyor SMS , ve postaya geliyor)
* Ön faturalı değil. Ay sonunda kesiliyor fatura (TürkNet'te tam tersi).
* Tekrar söyleyeyim en büyük artı başlı başına bile yeter müşteri hizmetleri harika.
Millenicom Eksiler :
* Tüm internet işlemleri 5-6-7 gün içinde sonuçlanıyor, tabi bunun bir sebebi de Türk Telekom ve Süperonline. Ülkedeki hemen hemen her altyapı bu iki firmaya ait olduğu için Türk Telekom'un hattı açması gerekiyor, Millenicom ondan sonra hat değerlerini gönderebiliyor.
* TürkNet'teki gibi YAPA - VAE yok (ki TürkNet'e geçersen sor nasıl vereceklermiş diye). Avantaj da sayılabilir dez avantaj da.
* CGNAT kullanılıyor. (TürkNet'te kullanıyor fakat Statik IP Millenicom'da daha pahalı.)
TürkNet Eksiler :
* Müşteri hizmetleri yok. Dolayısıyla bir sorun oluştuğunda onların seni aramasını bekler duruma geliyorsun.
* Türk Telekom ekipleriyle çalışıyorlar. Bunu da avantaj/dezavantaj görebilirsin.
* Modem pahalı (ASUS olan)
* Kendi altyapıları yoksa 35Mbps üstü alıyorsan +10 TL yansıtılıyor her ay faturaya (Ama bunu araştırmak lazım, VDSL2 için geçerli mi bilmiyorum.)
** Kullanmadığım için artıları konusunda fikrim yok sadece araştırma sonucu.
Son olarak; eğer Millenicom hakkında herhangi bir sorun olursa sorabilirsin. Ve yine Millenicom'a geçersen kodu başvuru sırasında kullanmayı unutma, yoksa almıyorlar. Sen de ilk başvurunu iptal etmek zorunda kalıyorsun, başka bir başvuru oluşturuyorsun. Herhangi bir kod hali hazırda yoksa paylaşabilirim istediğin taktirde.