Neler Yeni

İnternet, Pc Açıldıktan 2-3 Dk Sonra Geliyor

Furkan_Demir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
Furkan Demir
Selamlar , pc tamamen açılınca internet direkt olarak gelmiyor yaklaşık 2-3 dk bekliyorum öyle geliyor , lan kablosu ile bağlıyım. Nasıl düzeltebilirim bilgisi olan varmı?
Bu sorun bazen bende de oluyor. Bende etherneti çıkarıp tekrar takıyorum o zaman geliyor.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,940
İsim
Emre Zengin
hocam en son bu tür bir ayarı değiştirmiştim bu muydu hatırlamıyorum ama değiştirdikten sonra pc aşırı yavaş açılmaya başlamıştı ve kapattığımdada düzelmemişti acaba bu tarz bir problem yaşar mıyım?
Fast Boot özelliğidir o. Onla alakalı değil bu ayar. Bu sistemi tam kapatıyor.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,201
İsim
Necati
Fast Boot özelliğidir o. Onla alakalı değil bu ayar. Bu sistemi tam kapatıyor.
Anladım , şimdi bios menudeyim erp ready ayarına tıkladım enable (s4+s5) ve enable(s5) var hangisine basayım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım , şimdi bios menudeyim erp ready ayarına tıkladım enable (s4+s5) ve enable(s5) var hangisine basayım

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Hit: 27

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,940
İsim
Emre Zengin

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,201
İsim
Necati

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,940
İsim
Emre Zengin
Hocam şimdi baktımda sanırım s5 olunca tamamen kapanıyormuş ama s4+s5 nasıl oluyor onu bilmiyorum
S4+S5'te kapanıyordu. S5'te tam kapanmıyordu daha önce denettirmiştim çünkü.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,201
İsim
Necati
S4+S5'te kapanıyordu. S5'te tam kapanmıyordu daha önce denettirmiştim çünkü.
Tamamdır şimdi iki ayarıda yaptım , pc kapanınca klavyeye bastığımda eskiden ışığı yanıyordu artık yanmıyor tamamen kapalı güç gelmiyor.
Şimdi pcyi tamamen kapattım yeniden açtım fakat halen aynı , yine bekliyorum bir süre interneti hocam

Tamamdır şimdi iki ayarıda yaptım , pc kapanınca klavyeye bastığımda eskiden ışığı yanıyordu artık yanmıyor tamamen kapalı güç gelmiyor.
Şimdi pcyi tamamen kapattım yeniden açtım fakat halen aynı , yine bekliyorum bir süre interneti hocam
Ayrıca dipnot ekleyeyim pc açılma hızında vs değişiklik olmadı hala aynı hızda açılıyor yani bir zararı olmadı merak eden olursa

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,940
İsim
Emre Zengin

Ayrıca dipnot ekleyeyim pc açılma hızında vs değişiklik olmadı hala aynı hızda açılıyor yani bir zararı olmadı merak eden olursa
Bir de BIOS'ta Advanced sekmesinde iken Boot sayfasının fotoğrafını atar mısın?

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,201
İsim
Necati
hemen atıyorum bir dk

hemen atıyorum bir dk
+ bios versiyon 2803 , build date 04/27/2022 yazıyor hocam

Attım hocam

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.2 MB · Hit: 23
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,940
İsim
Emre Zengin
hemen atıyorum bir dk

+ bios versiyon 2803 , build date 04/27/2022 yazıyor hocam

Attım hocam
Boot Configuration ve CSM'e girip fotoğraf atar mısın? Bir şeye daha bakacağım olmadı BIOS'u da güncelleriz.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,201
İsim
Necati

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    3.1 MB · Hit: 31
  • image.jpg
    image.jpg
    2.7 MB · Hit: 30
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,940
İsim
Emre Zengin
LAN ayarıyla ilgili bir şey var mı diye baktım da göremedim. Bir BIOS'u da güncelle bakalım:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Buradan 3402 BIOS'unu indirin hocam. https://www.asus.com/motherboards-c...20m-a/helpdesk_bios/?model2Name=PRIME-A520M-A
3) Sonra indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın, klasöre çıkarttıktan sonra PRIME-A520M-A-ASUS-3402.CAP adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
4) Flash belleğin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve delete tuşu ile BIOS'a girin. Girdikten sonra Advanced Moda (F7) geçin. Geçtikten sonra üst tarafta Tool sekmesini göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra Asus Ez Flash 3 Utility olacak ona da tıkla. Gelen ekranda flash belleğini seç ve içindeki PRIME-A520M-A-ASUS-3402.CAP adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesilmesin ve flash bellek yerinden oynamasın.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,201
İsim
Necati
LAN ayarıyla ilgili bir şey var mı diye baktım da göremedim. Bir BIOS'u da güncelle bakalım:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Buradan 3402 BIOS'unu indirin hocam. https://www.asus.com/motherboards-c...20m-a/helpdesk_bios/?model2Name=PRIME-A520M-A
3) Sonra indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın, klasöre çıkarttıktan sonra PRIME-A520M-A-ASUS-3402.CAP adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
4) Flash belleğin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve delete tuşu ile BIOS'a girin. Girdikten sonra Advanced Moda (F7) geçin. Geçtikten sonra üst tarafta Tool sekmesini göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra Asus Ez Flash 3 Utility olacak ona da tıkla. Gelen ekranda flash belleğini seç ve içindeki PRIME-A520M-A-ASUS-3402.CAP adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesilmesin ve flash bellek yerinden oynamasın.
Şuan yanımda usb yok maalesef fakat yarın deneyeceğim , bu arada arama kısmına lan yazdığımda alttakiler çıkıyor;

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.7 MB · Hit: 26
Top Bottom