Neler Yeni

İnternetime bir şey oldu

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hakkı BÜLBÜL
Selamlar arkadaşlar,
Yaklaşık 1 1.5 aydır olan problemden sizlere bahsetmek istiyorum. İnternetimi yıllardır 16 mbit olarak kullanıyorum. Oyun oynarken instagram twittera youtube videosu izlemeye vs işleri yaparken oyunumda herhangi bir ping problemi oluşmazdı. Son 1 1.5 ayda internetime bir şeyler oldu hız olarak test yaptığımda değerler hala aynı. Telefonda kullanırken de kendi kendine yavaşlıyor bazen. Şuan gece yarısında herkes uyuyor 1080p video geç yükleniyor. İnternet sağlayıcımla görüştüm hiçbir sorun olmadığını söyledi ve reset atma mıdır nedir tam bilmiyorum onu yaptı hız olarak artış var ancak sorun hala devam etmekte. Sizce problem modemden kaynaklanıyor olabilir mi? Çünkü modem bazen kendi kendine wifi sini kapatıyor bir şeyler yapıyor kendi başına ayrıca eski bir modem 2013 civarından beri kullanmaktayım.

NecroPunch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Ali Paşa Yıldırım
Modemi yenilmekte illaki fayda olur 8 yıl olmuş her zaman aynı performansı veremeyebilir sonsuza kadar çalışacak diye de bir şey yok

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
https://steamcommunity.com/id/MrBonapart/
Discord
Bonapart#5796
Hangi internet sağlayıcıyı kullanıyorsunuz?

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
Discord
Bonapart#5796
Modeminizde problem olabilir. Kullanabileceğiniz ya da birisinden ödünç alabileceğiniz bir modem varsa onunla deneyin. Hız testinde eskiden pinginiz kaç çıkıyordu? Sorun yaşarken kaç çıkıyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hakkı BÜLBÜL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Modeminizde problem olabilir. Kullanabileceğiniz ya da birisinden ödünç alabileceğiniz bir modem varsa onunla deneyin. Hız testinde eskiden pinginiz kaç çıkıyordu? Sorun yaşarken kaç çıkıyor?
Test aşamasında her şey normal gözüküyor. Kabloyla bağlansam da notebooktan wifi ile denesem de aynı çıkıyor. Ancak mesela csgo ya giriyorum kardeşim arkada film izliyor bir süre sonra ping girmeye başlıyor internetini kapatınca düzeliyor tekrar açıp izlemeye devam ettiginde film yüklenmesi devam ettiği halde pingim aynı kalıyor. Yani kafasına göre mi anlamadım masaüstünde kabloyla bağlanıldığında da aynı problem var. Sanırım modemi değiştirmem gerekli.

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
Discord
Bonapart#5796
Hız testi fotoğrafınızı atabilir misiniz?
Modem satın almadan önce bir deneyebiliyorsanız birinden ödünç alarak deneyin.

Benim de çok saçma bir sıkıntım var hala daha çözemedik her şeyi yaptık, ttnet de her şeyi yaptı birçok kez görüştük geldiler kontrole vs. internet hızımdaki yavaşlığın sebebini bulamadılar mesela. Bakalım senin problemin ne çıkacak merak ettim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hakkı BÜLBÜL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hız testi fotoğrafınızı atabilir misiniz?
Modem satın almadan önce bir deneyebiliyorsanız birinden ödünç alarak deneyin.

Benim de çok saçma bir sıkıntım var hala daha çözemedik her şeyi yaptık, ttnet de her şeyi yaptı birçok kez görüştük geldiler kontrole vs. internet hızımdaki yavaşlığın sebebini bulamadılar mesela. Bakalım senin problemin ne çıkacak merak ettim.
Şuan sanırım kafayı yedi 4 mbit gösteriyor yarın evdeki tüm internet sağlayıcıları kapatıp sağlıklı bir test yapıp atarım. Cevaplarınız için teşekkür ederim. İyi geceler.

MrBonapart

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,378
İsim
Oğuzhan
Steam
Discord
Bonapart#5796
Şuan sanırım kafayı yedi 4 mbit gösteriyor yarın evdeki tüm internet sağlayıcıları kapatıp sağlıklı bir test yapıp atarım. Cevaplarınız için teşekkür ederim. İyi geceler.
Umarım sorun düzelir, iyi geceler size de.

Top Bottom