Öncelikle herkes aynı şeyi söylemiş. İnternetten bilmem kaç kuruşa saatlerini harcayıp para kazanman ve yeni bir bilgisayar toplaman çok güç. Yazarlık yapabilmen için imla kurallarına dikkat etmen, alıntı yapmadan konuyu veya kategoriyi saatlerce araştırıp bir şeyler ortaya çıkartman gerek. Onun dışında SEO uyumlu makale yazman vs vs lazım. Yani bunlar senin için şuanda geçerli değil. Yapabilirim diyorsan ayrı. Yazılıma başlayıp kendi projelerini geliştirip satabilirsin fakat öğrenene kadar zaten uzun zaman geçecek es geç, youtube şuan senin için pek bir gelir sağlamaz, camtasia studio 8 ile değil adobe after effects yada premier pro gibi programları kullanmalısın.
Şimdi sana şuan tek uygun kazanma yöntemi herhangi bir firmanın (
eğer online hizmet veriyorsa) canlı desteğinde günlük maaş ile çalışabilirsin. Yaşın kaç bilmiyorum fakat forumlara ilan vererek bunu yapabilirsin. Sana tavsiyem hosting şirketlerinde canlı destek olarak çalışman senin daha çok işine yarayacaktır. Günde kuruşlar kazanmak yerine bu işi yaparak 25 30tl kazanabilirsin. Fakat 7/24 canlı destekte durman gerekir, 18 yaş altı isen biraz zor yine bu iş. Sözleşme isteyeceklerine eminim.
Yani yapacak çok şey var ama bu işleri öğrenmen ayrı zaman, ehli olman ayrı zaman , parayı bulman ayrı dert.
Yani kardeşim, herkes oturduğu yerden çok kazanmak istiyor fakat bu işler öyle değil. Elin ayağın tutuyorsa güzel bir işe gir, 2 ay çalışacak olsan 3. ay bilgisayarını alırsın. Şuan Korona denen illet var ayrıca, iş bulmanda zor. Ne desem bilemiyorum.
Şuan bir esnaf olarak şunu söyleyebilirim, işler tamamiyle durdu. Ticaret şuan 0, kimsede para yok. Alacaklarım var alamıyorum, her gün yalanlarla geçiyor artık telefonları kapattım. Abi pazartesi, abi perşembe söz veriyorum paranı diye diye 2 ay geçti. Ülke ekonomisi zaten darda. Üstüne korona illeti çıkınca ticaretler tamamiyle durdu. Ne mal geliyor, nede mal satabiliyoruz. Yani şuan kimsede para yok anlayacağın. Allah herkesin bu yılda yardımcısı olsun. 2020'ye girdiğimden beri yaşamadığım sıkıntı kalmadı elhamdülillah. Buna da şükür.
Ayrıca sen bana bi özelden ulaş bakalım. Belki çevrede sana yardım edebilecek tanıdıklar,müşteriler bulabilir miyiz araştıralım.