hiç iş hayatına girmeyi denemedin mi?
emin ol ne kadar sıkılsan da iş hayatı iyi gelecek.
hem kariyer yapacaksın hem para kazanacaksın hem de bir şeyler başarabileceğini göreceksin.
en basitinden kurumsal bir yere girip komi olarak başlasan 2-3 ay sonra performansına bağlı garson olursun, garsonluktan operasyonların durumuna göre seni salon şefi yaparlar, salon şefi olduktan 1 sene sonra bilemedin 2 sene sonra restoran müdür yardımcısı olursun oradan da edindiğin bilgilerle restoran müdürlüğüne terfi edersin.
sonrası sana bağlı istersen biraz topun altına girip bölge müdürlüğü, sonrasında operasyon müdürlüğü derken şirkette iyi bir yerlere gelebilirsin.
veya mutfakta başlayıp direkt olarak mutfak şefliğine oynayabilirsin. şeflik zordur zamanında kısa dönem de olsa yaptım yükümlülükleri bir ekip üyesine göre fazla, ince işçilik istiyor. ama sonucunda restoran müdürü veya merkez şefi bile olabilirsin.