Neler Yeni

İntiharın affı var mı?

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
eğer acı çekmemek için intihar edersen günah olmaz diye biliyorum
acı çekmemekten kastım: işkence görmek gibi.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Sadece müslüman olan mı hocam?
Evvela şunu söyleyeyim, hiçbir non-teist cennete gidemez. Bu zaten pek kafa karıştıran bir husus değil. İslam'ı hiç duymayanlar yahut diğer İbrahimi dinlere inananların akıbeti soruluyor genelde. Allah resulünün ve İslam'ın tebliği kendisine ulaşmamış kiiler fetret ehli sayılır, sorumlu tutulmaz. Akıbetlerinin ne olacağı tartışma konusu olsa da ziyana uğramayacakları kesindir.

İslam'ın aşikar şekilde vahyedilmesinden -yani 610 yılı- önce zamanına göre Hristiyan yahut Yahudi olanlar da cennete gidebilir. Zira o zamanlar hak din bunlardı. Her peygamberin esasında anlattığı şey İslam idi. Daha sonradan tahrifatlar oldu. Peygamberlerin söylemediği şeyler, onlara mal edildi. (bkz. Baba/Oğul/Kutsal Ruh)

İslam'ın aşikar vahyinden önce yaşayıp Allah resulünü duymayan salihlerin üzülmeyeceğine dair ayet de var:
  • Şüphesiz, iman edenler; yahudilerden, hıristiyanlardan ve Sâbiîler’den de Allah’a ve âhiret gününe inanıp sâlih amel işleyenler için rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur; onlar üzüntü de çekmeyecekler. (2,62)
Fakat İslam'ın aşikar vahyinden sonra biri hem Allah resulünü hem de İslam'ı duymasına rağmen yok sayıp kendi batıl dininde kalıyorsa onların akıbeti cehennemdir. Günümüzdeki Hristiyanlar, Yahudiler, cartlar yahut curtlar. Adı ne olursa olsun, İslam'ı ve Allah resulünü duyup iman etmediyse sonuç değişmez. Zira Allah buyuruyor:
  • Kuşkusuz Allah katında din İslâm’dır. Kitap verilenler, ancak kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki hak tanımazlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah’ın âyetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki Allah’ın hesabı çok çabuktur. (3,19)

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,720
Sağlıklı bir bireysen ben geçinemiyorum hayat zor diyip kendi hayatını yok ettiysen olur ama bir olaylar oldu sağlıklı düşünemiyorsun delilik seviyesi ise olmaz diye düşünüyorum sonuçta

Serkan Alpay

80+ Bronze
Bu sorunun cevabını verebilecek herhangi birini tanımıyorum. Çünkü cennet yada cehenneme kimin gideceğine sadece Allah karar verir.

123kral14

80+ Silver
Seçim öncesi reisten af bekliyoruz.

Top Bottom