orhaneneskaratas
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 283
- İsim
- Orhan Enes Karataş
iphone 13 nasıl yuzde 93 pil? ben ilk cıktıgında aldım hala 100Biliyorsunuz ki sıfır iPhone fiyatları uçtu gitti. E tabi milli sitelerimiz olan Sahibinden ve Letgo'ya bakmaya başladım ben. Bir ara 14.500₺'ye iPhone 13 128GB Kırmızı %93 Pilli buldum ve distribütör garantiliydi ancak annemi ikna edene kadar satıldı bile. O telefonu kaçırdıktan sonra o fiyatlarda o seçeneklerde iPhone 13 kalmadı. Ya gerçi benim oturduğum yere yakın iPhone 13 Pro 128GB'yi 12.000₺'ye satan bir yer var ama... İşte maksimum ne kadar güvenebilirsin? Adam kesin olarak onun süresini uzattırıyordur sürekli. Bu yasal değil biliyorum, peki bir problem çıkartır mı? Zor bir durumda kalmazsam büyük ihtimalle böyle bir telefon almam ancak fikir olarak aklımda bulunsun istedim.
E şimdi güvenlik açısından yakın yerden bakıyorum, burada 16.000₺'den düşük iPhone 13 ilanı bulamadım. Fakat konumu tüm Türkiye olarak yapınca baya bir sürü "sözde düzgün" 14.500-15.000₺'ye falan iPhone 13 128GB çıkıyor. Sahibinden de o kadar ucuza yok, orada 16.500₺'den başlıyor. Letgo'dakiler önceliğim fakat uzak mesafeden aldığım için ve Letgo'da da "bildiğim üzere" Sahibinden'deki gibi "Param Güvende" gibi bir şey yok. Ben neye göre güvenip alacağım ona da aşırı kararsızım.
Kısacası sormak istediğim şey:
1) Yurt Dışı telefon alınır mı? Alınırsa nasıl bir süreç izlemem lazım?
NOT: Evet biliyorum 15.000₺'ye Android de var ama Android'den artık iğreniyorum.