Iphone 12 pro max vs 13

Pirate

80+
Reaksiyon skoru
12
İkisi arasında kaldım. İkisi de yurtdışı ve sıfır. 12 pro max 14.700,13 15.500 tl.Belki ilerleyen zamanlarda kaydettiririm.Benim için önemli olan ekranı bu yüzünden 12 pm önde bu yönde. Aklıma takılan şey kullanım süreleri bana 3-4 yıl dayanmaları gerekiyor bu yüzden 13 daha yeni olduğu için öndeymis gibi.Oyun oynamam;youtube ve instagram kıllanırım bu yüzden 12 pm artısı var.Kamera konusunda da;fazla kamera kullanmıyorum,genelde gökyüzünü falan çekiyorum bir de bazen basketbol videoları çekiyorum. Sizce hangisini almalıyım? Bir de ötv indirimi bekleyip 13 mü alsam diyorum ama geleceğini pek sanmıyorum,sizce gelir mi gelirse nasıl olur?

12 Pro Max alırdım. performans hariç diğer yönlerde önde.

3-4 yıl götürür mü? Kayıt ettirirsem 3 yıl benim kullanmam gerekecek
5s bile bu hafta güvenlik güncellemesi aldı. En temizinden 5 yıl götürür. Zira ios 17 yi xr, xs ve xs max cihazları son kez alacak. İos 18i 11 ve se 2020 alacak., ios 19u son kez iphone 12 serisi alacak. Yani 3 yıl daha ana sürüm güncellemesi alacak iphone 12. Kaldı ki xr ve xs serisinin bir dönem daha ana sürüm alacağı söyleniyor. Aksi dahi olsa, ana sürüm sonrası marketin desteğinin kesilmesi 3 yıl sürüyor. Yani market, ortalama 3 sürüm geriden geliyor. Hatta bir tanıdığım halen 6 plus kullanmakta ve cihaz, instagram, WhatsApp, Facebook, tüm bankacılık uygulamalarını halen daha tam olarak desteklemekte. Artık ios 17 ile birlikte 6 serisinin marketteki bazı uygulamalara destek vermeyeceğini görmeye başlarız gibi.
Sözün özü, 3 ana sürüm sonrası, market desteğinin kesilmesi de 3 yıl desek, 6 yıl daha çok rahat kullanılır 12 serisi.

Geri