IPhone 13 vs Samsung S24

Yıllardır android kullanıyorum ve hepsindede 1 yil sonra yavaşlama hissine kapılıyorum mesela bi uygulamaya bastıktan 2 saniye sonra tepki verip açılması yada reels falan izlerken telefonu kapattıktan sonra 3-4 saniye daha ses çalması falan bu sorunları istemiyorum kullandığım android modellerin hepsi kendi dönemine göre orta segment cihazlardı şimdi üst segment bi android ile 4 yıl önce çıkmış bi iphone arasında kaldım ne yapmam lazım?
android alıcaksan orta segmentler saçma gidip s23 al ama orta segment alma emin ol s24 iphone 15 ile kapışır 13 almak aşırı mantıksız ben 4 sene iphone de kullandım pek memnun kalmadım androidde üst segment olsada ekranın alt kısmı az daha kalın olduğundan mecburi 4 sene iphone kullandım :/ s24 u da bile o ekranın altı az daha kalın s25 u da düzeldiğinden anca geçebildim

hocam ben de yıllardır android kullanıyorum samsung s3 haricinde ilk yıldan sonra yavaşlayan bir telefonum olmadı.

ilk akıllı telefonum s3, sonra s4, s5 , S9 Plus, s21 ultra ve şu anda s25 ultra. eşimde iphone 13 128gb var. Android kasan diyenlerle ciddi göz ve parasızlık görüyorum. gidip orta segment yada düşük segment android alıp nasıl kasıyor diyorsunuz anlamıyorum. S3 hala evde yedek olarak çalışıyor(custom rom ile), S9 Plus annemde, s21 ultra kardeşimde. hala taş gibiler.

Şimdi soruna gelecek olursak kendi gözlerim ve testlerime dayanarak Iphone 13 son güncellemelerden sonra takılmalar, donma ve ısınma arttı. pil sağlığı %87 (2024 haziranda aldım eşime. ama pil koruması aktif olarak kullandırdım.) O yüzden 16 yada 15 pro ile değiştirmeyi planlıyorum. Ayrıca temel modele değilde iphone Pro yada Max modellerine bakmanı (15 yada 16) öneririrm. çok daha uzun kullanırsın.

Samsung konusunu zaten ilk paragrafta anlattım. Tepe modeller uzun uzun süreler seni götürür. bu android ve iphonun her ikisi içinde geçerli bence.
benimde s3 :D ilk akıllı telefonum

• Beğen
Reaksiyonlar: Csax
benim de ilk telefonum o. 5 yıl kullandım bozulmasa daha da kullanırdım custom rom atınca hele bir de gapps kurmayınca yağ gibi akan bir telefondu
benimki çalındıydı :C yaşadığım yerde bitane bulsam alıcam ama küçük şehirde yok :D

benimki çalındıydı :C yaşadığım yerde bitane bulsam alıcam ama küçük şehirde yok :D
benimki çok garip bir şekilde bozuldu. bir gün hiç bir şekilde ses alamamaya başladım telefondan hoperlör olsun kulaklık olsun bluetooth olsun hiçbirinden ses gelmiyordu farklı rom attım olmadı orjinal yazılımını kurdum gene ses yok dedim herhalde bozuldu bu diyip yeni telefon aldım

S23 daha 2 yıllık telefon bir zahmet kasmasın. Birçok kişi hala iPhone 11 kullanıyor sorun yaşmıyor sorun yaşayan da pil eskidi diye yaşıyordur başka bir sorun yok 6 senelik cihazda.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

iPhone kullanmayanlar da böyle boş boş yorum yapmasınlar. Paranız yetiyorsa kullanıp farkını görün paranız yetmiyorsa da elinizde ne varsa kullanın varsayımlarınıza göre yorum yapmayın.
Aynen kardeşim kendinizi böyle kandırmaya devam edin mi 9t pro var elimde hala taş gibi siz oyalanın cahilliginizle

Yıllardır android kullanıyorum ve hepsindede 1 yil sonra yavaşlama hissine kapılıyorum mesela bi uygulamaya bastıktan 2 saniye sonra tepki verip açılması yada reels falan izlerken telefonu kapattıktan sonra 3-4 saniye daha ses çalması falan bu sorunları istemiyorum kullandığım android modellerin hepsi kendi dönemine göre orta segment cihazlardı şimdi üst segment bi android ile 4 yıl önce çıkmış bi iphone arasında kaldım ne yapmam lazım?
Eğer 13 almak zorunlu değilse 16e öneririm daha uzun ömürlü olacaktır 13 halen taş gibi cihaz ancak sıfır olarak almayı önermem

Hocam ben 13 kullanıyorum bence pil dışında s24’den iyi. Her anlamda, biraz ısınıyor sadece ama yaz aylarında ısınması normal. Günde iki kez şarja takıyorsunuz 13 alırsanız. Samsung sizi bir gün götürebilir ama 6 aydan sonra illaki yavaşlıyor androidler. 13 eski dediklerine bakma geçen yıl çıkan S24 ile kıyaslanıyor normalde 13 dengi S21 falan ama siz düşünün işte s24 ile kıyaslanıyor. Bence 13 alın.
Birazcık mantık yürütürsen kıyaslanma sebebinin performans değil fiyat olduğunu anlarsın, taş devrinden kalma cihaza sıfır cihaz parası verip kendinizi avutuyorsunuz.

Aynen kardeşim kendinizi böyle kandırmaya devam edin mi 9t pro var elimde hala taş gibi siz oyalanın cahilliginizle
Taş gibi değil sen öyle düşünüyorsun. Xiaomi denen markanın kasmayan cihazı yok zaten en yenisi bile kasıyor kullanamıyorum. Telefonunun hızlı olduğunu düşünen bir arkadaşa geçenlerde güzel bir cihaz aldık ben telefonumu yıllardır hızlı sanıyordum bunu kullandıktan sonra ona katlanamıyorum diyor. Elime her gün onlarca cihaz geçiyor 3 yıl önceki modeli ile en yeni modeli arasındaki hız farkını kimsenin anlayamayacağı tek cihaz iPhone.

Taş gibi değil sen öyle düşünüyorsun. Xiaomi denen markanın kasmayan cihazı yok zaten en yenisi bile kasıyor kullanamıyorum. Telefonunun hızlı olduğunu düşünen bir arkadaşa geçenlerde güzel bir cihaz aldık ben telefonumu yıllardır hızlı sanıyordum bunu kullandıktan sonra ona katlanamıyorum diyor. Elime her gün onlarca cihaz geçiyor 3 yıl önceki modeli ile en yeni modeli arasındaki hız farkını kimsenin anlayamayacağı tek cihaz iPhone.
Tamam hocam siz kendinizi kandırmaya devam edebilirsiniz. Düşük segment Android alıp onun üzerine yorum yapıp birde genele yaymanız sizi çok iyi özetliyor. Üst segment Android aldıktan sonra konuşalım.

Bence 16e çok daha iyi olur kısa süreli kullanacaksan avantaj sağlar sana satarken android de güzel ama yerine tercih edilmez

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

boş yorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,169,759
Üyeler
185,796
Son üye
xperia
Geri