IPhone 13 vs Samsung S24

Yıllardır android kullanıyorum ve hepsindede 1 yil sonra yavaşlama hissine kapılıyorum mesela bi uygulamaya bastıktan 2 saniye sonra tepki verip açılması yada reels falan izlerken telefonu kapattıktan sonra 3-4 saniye daha ses çalması falan bu sorunları istemiyorum kullandığım android modellerin hepsi kendi dönemine göre orta segment cihazlardı şimdi üst segment bi android ile 4 yıl önce çıkmış bi iphone arasında kaldım ne yapmam lazım?
Hocam ben 13 kullanıyorum bence pil dışında s24’den iyi. Her anlamda, biraz ısınıyor sadece ama yaz aylarında ısınması normal. Günde iki kez şarja takıyorsunuz 13 alırsanız. Samsung sizi bir gün götürebilir ama 6 aydan sonra illaki yavaşlıyor androidler. 13 eski dediklerine bakma geçen yıl çıkan S24 ile kıyaslanıyor normalde 13 dengi S21 falan ama siz düşünün işte s24 ile kıyaslanıyor. Bence 13 alın.

ilk akıllı telefonum s3, sonra s4, s5 , S9 Plus, s21 ultra ve şu anda s25 ultra. eşimde iphone 13 128gb var. Android kasan diyenlerle ciddi göz ve parasızlık görüyorum. gidip orta segment yada düşük segment android alıp nasıl kasıyor diyorsunuz anlamıyorum. S3 hala evde yedek olarak çalışıyor(custom rom ile), S9 Plus annemde, s21 ultra kardeşimde. hala taş gibiler.

Şimdi soruna gelecek olursak kendi gözlerim ve testlerime dayanarak Iphone 13 son güncellemelerden sonra takılmalar, donma ve ısınma arttı. pil sağlığı %87 (2024 haziranda aldım eşime. ama pil koruması aktif olarak kullandırdım.) O yüzden 16 yada 15 pro ile değiştirmeyi planlıyorum. Ayrıca temel modele değilde iphone Pro yada Max modellerine bakmanı (15 yada 16) öneririrm. çok daha uzun kullanırsın.

Samsung konusunu zaten ilk paragrafta anlattım. Tepe modeller uzun uzun süreler seni götürür. bu android ve iphonun her ikisi içinde geçerli bence.

Hocam ben 13 kullanıyorum bence pil dışında s24’den iyi. Her anlamda, biraz ısınıyor sadece ama yaz aylarında ısınması normal. Günde iki kez şarja takıyorsunuz 13 alırsanız. Samsung sizi bir gün götürebilir ama 6 aydan sonra illaki yavaşlıyor androidler. 13 eski dediklerine bakma geçen yıl çıkan S24 ile kıyaslanıyor normalde 13 dengi S21 falan ama siz düşünün işte s24 ile kıyaslanıyor. Bence 13 alın.
ekranı iyi mi sence ilk aklıma o geldi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

dengi nasıl s21 oluyor fiyat olarak aynı s24 ve iphone 13

Bu işin sencesi bencesi yok dostum, 13, S24'ten istisnasız her anlamda geride, zayıf. Post sahibi fiyat olarak denk olduğu için kıyaslamış, 13'ün cihaz - özellik olarak dengi S22'dir

S24 yerine s24 fe alın hemen hemen aynı zaten arasa çok fark yok sayılır (şahsen).

S23 kullanan arkadaşlarım var hala taş gibi telefon. Yani üst segment cihazlar için geçerliliği olmayan cümleler bunlar.
S23 daha 2 yıllık telefon bir zahmet kasmasın. Birçok kişi hala iPhone 11 kullanıyor sorun yaşmıyor sorun yaşayan da pil eskidi diye yaşıyordur başka bir sorun yok 6 senelik cihazda.

reis mağarada mı yaşıyon kaçıncı yüzyıldan kalmasın sen bilmyosanız yazmayin çok zor değil
boş beleş yorum sıfır bilgi cehalet akıyor.
iPhone kullanmayanlar da böyle boş boş yorum yapmasınlar. Paranız yetiyorsa kullanıp farkını görün paranız yetmiyorsa da elinizde ne varsa kullanın varsayımlarınıza göre yorum yapmayın.

ekranı iyi mi sence ilk aklıma o geldi

dengi nasıl s21 oluyor fiyat olarak aynı s24 ve iphone 13
60hz dışında bi sorunu yol oled ekran var ekran açısından samsung derim diğer özelliklerden iPhone derim

bu android yavalatma işi tamamen palavra iphone kendi kabul etti s24 ultra ilk cıktıgında aldım hala hiçbir sorunu yok

bu android yavalatma işi tamamen palavra iphone kendi kabul etti s24 ultra ilk cıktıgında aldım hala hiçbir sorunu yok
Android yavaşlama işinden ziyade apple bu konuda neden daha iyi?
Çünkü işlemcisi de rami de işletim sistemi de arayüzü de her şeyiyle apple'a ait. Dolayısıyla hardware-software etkileşimleri daha optimize oluyor. Ayrıca uygulamaların kullandığı dil (ios-swift ve android-kotlin/java) hafıza yönetimi farkı nedeniyle android telefonlar gerçekten biraz ram açlığı yaşayabiliyor.

Ancak android tarafında 4-5 yıllık iphone fiyatına güncel ve amiralin bir altı ürünler bulunuyorsa iphone almak için hiçbir neden yok. Çünkü bu ürünlerin yazılımına giriş seviyelere kıyasla daha çok özen gösteriliyor ve genellikle yeterli rame sahip oluyorlar. Ayrıca 4-5 yıllık bir telefon ne kadar güvenlik-yazılım güncellemesi alacak?

Son düzenleme:
60hz dışında bi sorunu yol oled ekran var ekran açısından samsung derim diğer özelliklerden iPhone derim
gpu kısmında samsung fena tokatlıyor mesela cpuda aşırı bir fark olmadığı halde

geekbench 6 skorlarına da hiç bakmamışsın muhtemelen

ui olarak samsung çok daha iyi appledan artık one ui 8 de geldi s24e

s24 kamerası 60. sırada
iphone 13 kamerası 93. sırada dxomark sıralamasına göre
kameraya da daha iyi demişler

Son düzenleme:
13 kameranın doğallığı ve yazılımın kararlılığı hariç hiçbir yönden s24le kapışamaz

13 kameranın doğallığı ve yazılımın kararlılığı hariç hiçbir yönden s24le kapışamaz
Yazılım kararlılığı tek başına yetiyor. Önceki telefonum samsungdu ama o yazılım sorunları özellikle de sosyal medyadaki sorunlar yüzünden tövbe ettim. Yazılımı iyi bir telefonun çokta iyi donanıma sahip olması gerekmiyor bence. Android işlemci kerneline göre optimize edilirken İOS her işlemciye özel optimize ediliyor farkı da yaratan bu

Yazılım kararlılığı tek başına yetiyor. Önceki telefonum samsungdu ama o yazılım sorunları özellikle de sosyal medyadaki sorunlar yüzünden tövbe ettim. Yazılımı iyi bir telefonun çokta iyi donanıma sahip olması gerekmiyor bence. Android işlemci kerneline göre optimize edilirken İOS her işlemciye özel optimize ediliyor farkı da yaratan bu
one ui 5te 6da kalmasanız keşke bir de

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,769
Üyeler
183,465
Son üye
Ygit_Ghan
Geri