Iphone 15-16-16e arasından hangisi

Vitor Pereira

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,605
şuan 13 kullanıyorum yeni aldım sayılır yazın takasla yükselticem sizce en fp hangisidir? dynamic island ve type c için yükseltmek istiyorum bu yüzden birinci önceliğim 15 veya 16

Düz 17 ile 16e arasında kaldım 12 kullanıyordum. fiyat olarak zorlayacaksa 16e fiyat performans geliyor bana. Telefonlara bakarken 17nin ekranı çok iyi geldi gözüme 17 aldım. 15 den daha iyi işlemci. 16 ile aynı ama fiyat olarak nerdeyse %40 daha ucuz.

Birde ne için kullanacaksın o önemli benim herhangi bir işim yok telefonlar fotograf çekmem video izlemem sadece banka iş whatsapp kullanıyorum. sadece 17nin ekranı hoş geldi 12 den 16e alsam dış görünüş değişiklik olmuyor diye 17 aldım farklılık için ama 16e alsamda çok çok rahat yıllarca götürürdü beni.

fiyat önemliyse 16e yoksa 17. bana kalırsa.

Düz 17 ile 16e arasında kaldım 12 kullanıyordum. fiyat olarak zorlayacaksa 16e fiyat performans geliyor bana. Telefonlara bakarken 17nin ekranı çok iyi geldi gözüme 17 aldım. 15 den daha iyi işlemci. 16 ile aynı ama fiyat olarak nerdeyse %40 daha ucuz.

Birde ne için kullanacaksın o önemli benim herhangi bir işim yok telefonlar fotograf çekmem video izlemem sadece banka iş whatsapp kullanıyorum. sadece 17nin ekranı hoş geldi 12 den 16e alsam dış görünüş değişiklik olmuyor diye 17 aldım farklılık için ama 16e alsamda çok çok rahat yıllarca götürürdü beni.

hocam oyle bakarsak samsung daha mantıklı s25 serisi mesela her ozelliği ile üstündürt

Fiyat performans olsun istiyorum diyorsan 16e. Çünkü iPhone 15; 16e'den daha pahalı olup işlemcisi, bataryası ve ana kamerası daha kötü ve eski olan bir telefon. Hani sırf geniş açısına ve dinamik adasına 10.000TL veriyorsun. iPhone 16 ise çok arada kalmış gibi, hani almışken 17 alınır dedirtiyor (çift sayılı baz model iPhonelar hep böyle). O yüzden ya uyguna 16e alıp geçmek ya da harbi para verip 17 almak. 17 alamam dersen de ikinci elden sıfır 15 fiyatına yakın 16 alabilirsin.

hocam oyle bakarsak samsung daha mantıklı s25 serisi mesela her ozelliği ile üstündürt
Hocam anlıyorum kişisel görüntüde hoşuna gitsin istiyorsan. F/P önemli değil en güncel hangisini alabiliyorsan onu al. 17 - 16 - 15 sıralamasıyla alabilirsin. F/P bakarsak 16e. ama gerisi kişisel zevk

Fiyat önemli hocam maalesef asgarinin az üstünde alıyorum ve bir kaç taksit de ödüyorum yaza rahatlarım ama yine de aradaki 30.000tl fark beni sarsacaktır. 16e 0.5x olmadığı için biraz uzak kaldığım bir model. 15 ile 16e arasında araftayım.

Fiyat önemli hocam maalesef asgarinin az üstünde alıyorum ve bir kaç taksit de ödüyorum yaza rahatlarım ama yine de aradaki 30.000tl fark beni sarsacaktır. 16e 0.5x olmadığı için biraz uzak kaldığım bir model. 15 ile 16e arasında araftayım.
Kesinlikle 16e. Geniş açıyla yılda toplam 30-40 fotoğraf çekeceğim diye 10.000TL fazla verip gereksiz yere işlemciden, bataryadan, yapay zekadan, son güncelleme yılından ve ana kameradan kısmaya gerek yok.

Kesinlikle 16e. Geniş açıyla yılda toplam 30-40 fotoğraf çekeceğim diye 10.000TL fazla verip gereksiz yere işlemciden, bataryadan, yapay zekadan, son güncelleme yılından ve ana kameradan kısmaya gerek yok.
geniş açıyı videoda kullanıyorum hocam iyi oluyor, fotoğrafta işe yaramıyor ama yine de mantıklı 16e, teşekkür ederim hocam.

Hocam dedigim gibi kişisel zevke giriyor o saatten sonra f/p önemli değil. En güncel hangisini alabiliyorsan onu alacaksın. 12 - 14 kullandım. arkadaşımda 15 vardı. tek fark dynamic ada onun harici bir fark hissetmedim performans olarak. çok bir değişiklik hissetmezsin 13 - 15 arası geçişle. Hangisi mutlu edecekse onu al çok kafanı karıştırma gözü kapat git al çık :D f/p mi olsun yoksa istedigim mi olsun dersen her türlü mutsuz olursun. 15 alsan istedigim bu diye 2 ay sonra digerinin işlemcisi daha iyiydi dersin. 16e alsan digerinde dynamic ada vardı geniş açı vardı onu alsaydım dersin. içinden ne geçiyorsa al geç. telefon zaten olmadı durumu toplayınca tekrar değiştirirsin.

ha bide 15 de apple intelligence gelmiyor min 15 pro - 16 - 16e ve üst modellerde geliyor. Kullanırmısın bilmem geldimi sonradan onuda bilmiyom ama

geniş açıyı videoda kullanıyorum hocam iyi oluyor, fotoğrafta işe yaramıyor ama yine de mantıklı 16e, teşekkür ederim hocam.
Hocam dediğim gibi geniş açıyı cidden aşırı kullanıyorsan belki 15 ama benim vicdanım bile senin 10.000 TL fazla verip o eski cihazı almana elvermiyor :D Hani her 2 yılda bir çıkan tek sayılı modeller moda olur ya. Zamanında 11, sonra 13, sonra 15, şimdi de 17. Bence 15'in yerini 16e baya sağlam şekilde aldı. Normalde 15 ile 16e aynı fiyattaydı fakat popüler kültür kölelerimiz sağ olsun 16e'yi almayıp 15 aldı ve piyasası doğal olarak 40.000'e düştü. Aslında bu bizim gibiler için bir avantaj çünkü uyguna bariz şekilde neredeyse 16 gibi bir cihaz alıyorsun. Eğer 16e alma fikri seni rahat hissettirmiyorsa kesinlikle 17 için bütçe halletmeye çalış. Yeni çıkan bir telefon olduğundan 2-3 ay kullanılmış ikinci ellerini falan alabilirsin.

Geri