1- iPhone 7 öncesi modellerde hard reset atma
Eğer
iPhone veya iPad şarj olmuyorsa, yapabileceğiniz en kolay şey
iPhone’u resetlemektir. Hard Reset yapmak için aşağıdaki adımları takip edin.
iPhone hard reset nasıl yapılır
- On/Off butonuna basın. (iPhone 6 veya sonrasında sağ tarafta, Diğer iPhone’larda, iPodlarda ve iPadlerde üstte)
- On/Off butonuna basılı tutarken, Home butonuna (Ana ekran tuşu-cihazın önünde) basın ve basıl tutun.
- Bu tuşlara ekran kapanana kadar ve tekrar görüntü gelene kadar (Apple logosu gelene kadar)basılı tutun.
2- iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde hard reset atma
iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri için hard reset işlemleri biraz farklı. Onlar da şu şekilde
hard reset yapabilirler:
1- Sağ taraftaki Açma / Kapatma düğmesine basın ve basılı tutun
2- Açma / Kapatma düğmesini basılı tutmaya devam ederken, iPhone’unuzun sol tarafındaki ses kısma düğmesine basın ve basılı tutun.
3- Ekran kapatılırken her iki düğmeyi basılı tutun ve ekran tekrar açılıp elma simgesini görene kadar tutmaya devam edin.
3- iPhone 8 için hard reset atma işlemleri
iPhone 8 resetleme / hard reset işlemleri için aşağıdaki konuya göz atabilirsiniz:
4- iPhone X hard reset atma (iPhone x resetleme)
iPhone x hard reset atma
1. Adım: Sesi Aç tuşuna basın.
Sesi Aç düğmesine hızlıca basın ve bırakın.
2. Adım: Sesi kıs tuşuna basın.
Sesi Kısma düğmesine hızla basın ve bırakın.
3. Adım: Yan Düğmeye basın ve basılı tutun
Apple logosunu görene kadar Yan düğmesini basılı tutun (Uyku / Uyandırma).
iPhone X’de Ayarları Sıfırlamak
iPhone X hard reset işlemi sorununuzu çözmezse, tüm ayarları sıfırlamanız gerekebilir. Son çare olarak tüm cihazınızı sıfırlayabilirsiniz. (bir iTunes yedeklemesini aldıktan sonra).
Bunu yapmak için Ayarlar -> Genel -> Sıfırla kısmını kullanabilirsiniz. Yedek almadan bu işlemi yaparsanız bilgilerinizi kaybederseniz. Bu yüzden dikkatli olunuz.
5- iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max hard reset atma
iPhone 11’de hard reset atma işlemleri iPhone X hard reset atma işlemleri ile aynıdır.
- Ses açma tuşuna basıp bırakın.
- Ses kısma tuşuna basıp bırakın.
- Yan düğmeye (Power) Apple logosunu görene kadar basılı tutun.