Neler Yeni

iPhone ile Android telefonlar hakkında düşünceniz?

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Beyler sadece merak ettiğim bir soru ve konu açma kısmında ona uygun başlık yok diye buraya açıyorum. Tartışalım, şimdi soracağım soru şu:
  • iPhone 11'in 7.500₺, iPhone 12 Mini'nin 8.000₺ olduğu dönemlerde bile o fiyatlarda olmasına rağmen hala Android mi tercih ederdiniz veya ettirdiniz yoksa iPhone'a fırsat verir miydiniz? Ek olarakta şu anki fiyatlara göre fikriniz.
Benim bu soruya karşı düşüncem, bence o zamanlar Android telefonlar yerine iPhone tercih edilebilirdi. iPhone 11 sonuç olarak o zamana göre konuşursak rahat 5 sene gidecek cihaz diye düşünülüyordu fakat Android telefonların bir çoğu desteklerini 2-3 sene sonra bırakıyorlar. Hatta en kolay örneği, bende şu an Huawei Mate 10 Lite var. 2017'nin 4. çeyreğinde çıktı ve ben o telefonu 2018'in 2. çeyreğinde sahip oldum. Kullanmayı sürdürdükten 1 sene sonra falan güncelleme desteği vs. kesildi. Android 8'de takılı kaldım. Çünkü ben o telefonu kullanırken Huawei 3-4 tane telefon çıkarttı. iPhone'da böyle bir şey yok, şu an ortalama 1 senede 1 model çıkartıyorlar. Ek olarakta eski olan telefonlara da hala desteklerini veriyorlar. Hem o zamanın fiyatlarındaki rakip Androidler'ine göre daha iyi işlemci ve kamera performansı verdiği de oldu. Şu anki fiyatlara göre konuşmak gerekirse, ben hala Android'e yüz çevirmem. Evet şu an Android kullanıyor olabilir ama fırsat bulduğum an 12 Mini veya 12'ye falan (veya fazlası) geçeceğim. Zaten iPhone almayı düşünen elemanda onu verecek para vardır, adam alacakken kalitelisini almak ister. O kalite ve performansta bence bi' tek iPhonelar'da var. Şimdi bu hater mesajı gibi olacak ama birisi gelip bana Oppo, Xiaomi falan kullanıyorum dese nedense iğreniyorum gerçekten. Kendi telefonumdan bile iğrenir duruma geldim. Huawei'nin kamera kalitesi berbat, Xiaomi'nin bi' modelinde yazılım problemi vardı. Şimdi iPhone SE'de de pil problemi vardı dersiniz, yoktu. Abim kullanıyor, sabahtan akşama kadar kullanıyor. Hatta şu an hala eve bile gelmedi, telefonunu kullanmaya devam ediyor. Gidip telefonu ben de hor kullansam benim de telefonumun bataryası berbat olur. Bu elimdeki telefon olan Mate 10 Lite'yi ben adam akıllı şarj ederek ve doğru zamanlarda kullanmama rağmen bataryası kullanmaya başladıktan 1-1.5 sene sonra saçmalamaya başladı. Zaten Instagram'daki Androidler'in verdiği berbat performansı da biliyorsunuz, artık ne yaptılarsa anlaşmaları mı var ne varsa. Bana geçenlerde telefon bakıyorduk, ben iPhone SE-11 falan gösteriyordum. Hatta pahalı olmasın diye easycep'ten yenilenmişlere bakıyorduk. Geldi annem sordu Huawei nasıl diye, tabi ben de kullanıyorum o da. Bir şey demeden sadece suratına baktım kapattım easycep'i bilgisayarda işime geri döndüm.

Şu an gerçekten de hayatım boyunca Apple ürün elime almamış birisi olarak bunları yazıyorum, ne Mac kullandım, ne iPhone kullandım, ne de iPad kullandım.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,495
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Hocam valla sonradan okuyacağım ama android kullanıcısı olarak şunu söyleyeyim. F/P açısından android. Uzun ömürlülük için İphone.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Paran varsa telefon=iPhone'dur. Çok net.

İmkanı olan herkes deneyimlemeli. Keşke ülkemizde bu kadar ulaşılması zor olmasa da insanlar çayomiye general mobile'a falan kalmasa.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
60,799
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Bir kaç arkadaşımda iPhone 11 var, geçen sene yaz aylarında almışlar, fiyatları da 7-8 bin civarıydı. Ben onlardan görüyorum, Zaten kameraları iyi diye almışlar. Bir de ekranı iyi değilmiş galiba. Onun dışında memnunlar yani.

O zaman alınırdı tabii, şimdi alınır mı bilemiyorum yani 14k oldu iPhone 11 ama TL'nin değeri bir senede çok düştü zaten. Hala normal fiyatında geliyor bana.

José Mourinho

80+ Silver
İphone güzel telefon fakat. Bizim bir kesim var sakız gibi İphone alıyo atıyo alıyo atıyo alıyo atıyo ve bu sürekli devam ediyo.
Xiaomi çok kötü telefon değil ve artı olarak uygun fiyatlı (idi) en son çıkan 12 ya da 13 sanırsam 20k bandında

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
İphone XS MAX ve 12 üstü bütçeniz varsa iphone alıp geçin. XS MAX düzgün bulunmadığına göre iphone 12 ve üstü alacak paranız yoksa android alın ip11 falan almayın. Oled ekranı bile olmayan İphone' a niye iphone diyim ki kamerada da S20FE ayarı zaten. En üst seviyede Android kanadı kamera üstünlüğünü de aldı lakin ekran/optimize konusuna değinirsek android 15-17k sonrası alınmaz artık. Benim için telefon denince S21+' dan sonra Android bitiyor. İphone 12 serisi ile de Apple başlıyor.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
60,799
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi

Maykıl

80+ Silver
Param varsa iphone minnacık ihtimal verebilcegim samsung olur gerisi cop suan xiomi kullaniyorum boyle igrenc bir yazilim gormedim

ProfessionWolf

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Buğra
Beyler sadece merak ettiğim bir soru ve konu açma kısmında ona uygun başlık yok diye buraya açıyorum. Tartışalım, şimdi soracağım soru şu:
  • iPhone 11'in 7.500₺, iPhone 12 Mini'nin 8.000₺ olduğu dönemlerde bile o fiyatlarda olmasına rağmen hala Android mi tercih ederdiniz veya ettirdiniz yoksa iPhone'a fırsat verir miydiniz? Ek olarakta şu anki fiyatlara göre fikriniz.
Benim bu soruya karşı düşüncem, bence o zamanlar Android telefonlar yerine iPhone tercih edilebilirdi. iPhone 11 sonuç olarak o zamana göre konuşursak rahat 5 sene gidecek cihaz diye düşünülüyordu fakat Android telefonların bir çoğu desteklerini 2-3 sene sonra bırakıyorlar. Hatta en kolay örneği, bende şu an Huawei Mate 10 Lite var. 2017'nin 4. çeyreğinde çıktı ve ben o telefonu 2018'in 2. çeyreğinde sahip oldum. Kullanmayı sürdürdükten 1 sene sonra falan güncelleme desteği vs. kesildi. Android 8'de takılı kaldım. Çünkü ben o telefonu kullanırken Huawei 3-4 tane telefon çıkarttı. iPhone'da böyle bir şey yok, şu an ortalama 1 senede 1 model çıkartıyorlar. Ek olarakta eski olan telefonlara da hala desteklerini veriyorlar. Hem o zamanın fiyatlarındaki rakip Androidler'ine göre daha iyi işlemci ve kamera performansı verdiği de oldu. Şu anki fiyatlara göre konuşmak gerekirse, ben hala Android'e yüz çevirmem. Evet şu an Android kullanıyor olabilir ama fırsat bulduğum an 12 Mini veya 12'ye falan (veya fazlası) geçeceğim. Zaten iPhone almayı düşünen elemanda onu verecek para vardır, adam alacakken kalitelisini almak ister. O kalite ve performansta bence bi' tek iPhonelar'da var. Şimdi bu hater mesajı gibi olacak ama birisi gelip bana Oppo, Xiaomi falan kullanıyorum dese nedense iğreniyorum gerçekten. Kendi telefonumdan bile iğrenir duruma geldim. Huawei'nin kamera kalitesi berbat, Xiaomi'nin bi' modelinde yazılım problemi vardı. Şimdi iPhone SE'de de pil problemi vardı dersiniz, yoktu. Abim kullanıyor, sabahtan akşama kadar kullanıyor. Hatta şu an hala eve bile gelmedi, telefonunu kullanmaya devam ediyor. Gidip telefonu ben de hor kullansam benim de telefonumun bataryası berbat olur. Bu elimdeki telefon olan Mate 10 Lite'yi ben adam akıllı şarj ederek ve doğru zamanlarda kullanmama rağmen bataryası kullanmaya başladıktan 1-1.5 sene sonra saçmalamaya başladı. Zaten Instagram'daki Androidler'in verdiği berbat performansı da biliyorsunuz, artık ne yaptılarsa anlaşmaları mı var ne varsa. Bana geçenlerde telefon bakıyorduk, ben iPhone SE-11 falan gösteriyordum. Hatta pahalı olmasın diye easycep'ten yenilenmişlere bakıyorduk. Geldi annem sordu Huawei nasıl diye, tabi ben de kullanıyorum o da. Bir şey demeden sadece suratına baktım kapattım easycep'i bilgisayarda işime geri döndüm.

Şu an gerçekten de hayatım boyunca Apple ürün elime almamış birisi olarak bunları yazıyorum, ne Mac kullandım, ne iPhone kullandım, ne de iPad kullandım.
benim ilk telefonum general mobile gm5 plus idi 7. sınıfta almıştım sonra iphone se 1. nesil ile tanıştım ilk iphone deneyimim oldu tabi ipad mini 2 de kullanıyordum 2014 yılında almıştım ve çok iyiydi ama ilk defa iphone cihaza se serisiyle başladım ve daha da dönmedim iphone dan çünkü verdiği rahatlık gerçekten tatmin ediyor bir keresinde bakayım android telefonlar nasıl dedim azıcık samsung A51 kullandım 2 gün zor kullandım iphone 7 ye geçtim açıkçası android savunanlar bence iphone'a ön yargılı baktıkları için öyle davranıyorlar ve kesinlikle 8k bütçem olsa android almam 12 mini alırdım 5 sene rahatça kullanırdım batarya konusuna gelecek olursak evet android kadar güçlü 6000mh piller yok ama rahat bir işletim sistemi var herşeye yeter ayrıca yeni iphone modellerinde şarj derdi yok bence.
kısacası paran varsa ios yoksa android bu kadar basit

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ekranına baktıydım yağ gibiydi bana kötü gelmedi ama kesin literatürde geçen bir özelliği düşük herhalde.
Yağ gibi ama kalite de çok kötü. Oled ekranlı 12' yi veya AMOLED ile karşılaştırılamıyor bile. 828p IPS LCD telefon mu olur 14k bir de ya

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
2 side fiyatina gore iyi benim gibiysen andorid paran varsa ios iste

Mustafa Zahid

80+ Bronze